Hoofdmenu

woensdag 28 november 2012

Looptraining ...
Sinds een paar weken kijk ik opnieuw uit naar elke volgende training. Ik tel de uren af voor ik weer mijn loopschoenen kan aanbinden. Het is weer leuk om te gaan lopen. Een toffe groep en ditto trainingen. Ook de conditie wordt steeds beter. Gisteren kregen we als afwisseling ‘loopscholing’. Het moet een grappig zicht geweest zijn om ons bezig te zien proberen de coƶrdinatie-oefeningen zo goed mogelijk te doen. Dit was de eerste keer dat we zo’n uitgebreide specifieke training kregen. In de toekomst zullen we meer van zo’n oefeningen krijgen. Wij kunnen ze ook op andere tijdstippen zelf doen na een goeie opwarming. Morgen een T4 training, het wordt weer vlammen.

Tot de volgende keer

zondag 25 november 2012

Veldloop AC Zele
De veldloop van AC Zele heeft steeds wel iets speciaals in petto op weer gebied ... een sneeuwstorm, een fikse regenbui, storm ... vandaag was het enkel een heel stevige wind die op de lange rechte stukken hard in het nadeel blies. Voor de rest was het een aangenaam loopweertje. Er verschenen 77 masters aan de start. Bij het startschot vlogen wij allen naar voor en ik liep iets achter Sigurd & Soren wat veel te snel is voor mij. Eens we de eerste bochten gepasseerd waren kon ik even aanpikken bij een groepje maar die liepen iets te snel. Nog in de eerste ronde kwam er een loper van Rieme bij mij en samen begonnen we in te lopen op sneller gestartte atleten. In de laatste ronde in een U-bocht achteraan het bos haalde we een loper in die we dubbelden. De Rieme-loper kon hem voorbij steken net voor de smalle bocht, ik moest wachten en er viel een gaatje van 10m op mijn voorganger dat ik niet meer toegelopen kreeg. Ik liep naar een tijd van 26'57" (dat is sneller dan eind 2010), goed voor een 62e plaats op 77 masters. Het gevoel tijdens de wedstrijd was beter dan in Deinze.
Nu volgt er een iets rustigere trainingsweek om daarna toe te werken naar het PK & BK veldlopen in 2013.

Tot de volgende keer

maandag 19 november 2012

Foto's veldloop Deinze
Zondag heeft Jef foto's genomen toen ik bezig was met mijn 'wedstrijd'.




Tot de volgende keer

zondag 18 november 2012

Veldloop Deinze
Het was van 2009 geleden dat ik nog deelgenomen had aan de veldloop van AC Deinze. Toen deed ik iets meer dan 29' over 6,4 km. In 2010 was onze streek getroffen door wateroverlast en ben ik niet naar Deinze gereden. Vorig jaar was ik out met een longontsteking. Deze ochtend zag het weer er niet veelbelovend uit. Niks dan lichte regen. Toen we vetrokken begon het uit te klaren en eens aan de E17 in Lokeren kwam de zon er door. Het is de ganse namiddag mooi loopweer geweest met zo'n 10° en een zwak briesje. Omdat er vorig jaar zo veel deelnemers waren in de wedstrijd van de junioren en masters hadden de organisatoren een aparte reeks voor de +50 jarigen. Gelukkig maar want zelfs zonder die lopers waren er nog steeds heel veel aan de start bij ons. Omdat zij niet met ons meeliepen, was ik 1 van de 'oudste' deelnemers in onze reeks. Na de start kwamen we aan het begin van het bosje tot stilstand. Er was eventjes geen doorkomen aan. Daarna opnieuw mijn tempo gezocht voor de volgende 6,5km. De eerste 4 km kon ik ondanks de heuveltjes een tempo van +/- 13,4 km/u aanhouden. De volgende 2 km liepen iets moeizamer. Zo liep ik de 6,6km in iets minder dan 30' (29'52" of gs. 13,3km/u). Ik kon nog 10 lopers achter mij houden (105 op 115). Voor het eerst had ik mijn hs-meter aan tijdens een wedstrijd. Die bleef constant 169 aangeven, wat ik eigenlijk redelijk veel vond. Het liep dus veel vlotter dan in Opwijk zo'n 14 dagen geleden. Volgende week staat de veldloop van AC Zele op het programma. Dat is een snelle, vlakke wedstrijd met enkele venijnige lussen.

Tot de volgende keer

zaterdag 17 november 2012

Roger Waters - The Wall live
Deze ochtend heb ik mijn kaart besteld voor het optreden van Roger Waters in Werchter op zaterdag 20 juli 2013. Hij brengt er de live versie van The Wall in een extra groot decor. Ik kijk er al naar uit.


Tot de volgende keer

donderdag 15 november 2012

Met de fiets naar de klant in Brussel ...
27 km heen + douchen (niet inbegrepen in werkuren) + 8u werken (gn. 7u36') + 30' verplichte middagpauze + 27 km terug naar huis - zou een heel lange werkdag zijn.

Tot de volgende keer

woensdag 14 november 2012

Treinstaking …
Het was rustig op de A12 toen ik deze ochtend met de auto naar het werk in Brussel reed. Ik had dus geluk.
Gisterenavond hebben we een looptraining die in het teken stond van het veldlopen: 1,5 ronden van 500m aan 2’12”/ronde , dan stevig versnellen om via een korte bocht de helling op te spurten om daarna zo snel mogelijk het tempo van 2’12” te vinden voor opnieuw 1,5 ronden waarna we nog eens moesten versnellen om de heuvel van de andere kant op stormen. Zo 3 reeksen met tussen elke reeks 1 ronde herstelloop. Zo’n training is moeilijk om uit te leggen op papier, maar het was een toffe training. Vandaag heb ik wonderlijk genoeg geen last van spierpijn.
Tot de volgende keer

zondag 11 november 2012

Nog een paar foto's 
Op een mooie zomeravond in 2012 (het waren er niet zo heel veel), bij ondergaande zon waren de vliegtuigen condense-strepen aan het trekken in de lucht. Ik heb geprobeerd om dat vast te leggen in een paar beelden.




Het lopen gaat vlot. Ik verteer de trainingen (voorlopig) zonder problemen en kom elke week aan totaal van 40 km. Lopen in de vooropgestelde hartslagzones vormt geen probleem. Hopelijk kan ik deze (voor mij) nieuwe trainingsvorm nog een tijdje aanhouden. Eind december ga ik dan zien of er progressie is in mijn vormpeil.

Tot de volgende keer

zondag 4 november 2012

Veldloop Opwijk ... een echte cross met veel slijk
Vandaag stond er de eerste echte veldloop van het winterseizoen op mijn kalender. De weersvoorspelling zag er volgens het weerbericht deze middag niet rooskleurig uit. Een zogenaamde 'kanaalrat' was van plan om rond 15u de kust te bereiken. Ondertussen waren de hemelsluizen hier al opengegaan. Iets na 14u is het gestopt met regenen en begon de wind harder te worden. Zoals gewoonlijk gaan we eerst de omloop verkennen en wat ons opviel ... modder, veel modder en sompig gras ... het zou dus een heel zware cross worden. Na een relatief rustige start probeerde ik zo snel mogelijk mijn eigen tempo te lopen. Dat lukte redelijk, maar telkens we de wind pal op kop kregen had ik het lastig. Na 2,5km en de zoveelste modderstrook begin het minder vlot te gaan. Het zouden nog 2 ronden afzien worden. In die 2 laatste ronden kwamen er nog 3 loper over mij die ik moest laten gaan. Ik kon niet aanpikken, want de tank was aan het leeglopen. In de laatste 100m kwam er dan nog iemand over. Het had veel krachten gekost om de 5,24 km aan een gs. 12,1 km/u te lopen (25'59"). Ik denk dat de satellieten van de gps mij vandaag een beetje kwijt waren want 2 jaar geleden had ik 5,6 km en dit jaar was er een kleine lus meer dan toen. Spijtig voor de organisatoren dat er zo weinig deelnemers waren (in alle categoriƫn). Dit was een ECHTE Cross.
Nu geniet ik na met een stukje kaas, kopvlees en een St.Bernardus 12.

Tot de volgende keer