Hoofdmenu

maandag 31 december 2012

Voor het nieuwe jaar ...

De beste wensen voor 2013 

Tot de volgende keer

zondag 30 december 2012

Loopjaar 2012 zit er op
De eerste 1,5 maanden van 2012 waren volledig loopvrij. Van de longspecialist mocht ik pas opnieuw beginnen met joggen als de buitentemperatuur > 10° was. Op valentijnsdag was het dan zo ver, het opbouwen van de basisconditie kon beginnen. Je zou er versteld van staan hoe snel je contitie achteruit gaat en het gewicht vooruit. Tot half juni liep alles naar wens. Door allerlei omstandigheden had ik toen geen tijd om te lopen en dat bleef zo tot half juli. Daarna begon het vervolg van het herstel. Op het einde van het zomerseizoen was er de trainerswissel. Na 5 jaar trainen met Koen kwam er een nieuwe periode. Met Bart en Brecht wordt er vooral adhv hartslagzones getraind. Als afwisseling ga ik nu regelmatig op zaterdagnamiddag een tochtje doen met de MTB. Nu ben ik opnieuw op het niveau van eind 2010. Zo kwam ik aan een totaal van 1418 loopkilometers. Hopelijk kan ik in 2013 blessurevrij lopen en zal ik ook niet ziek worden.

De beste wensen voor 2013 en tot volgende keer

woensdag 26 december 2012

Lotto Crosscup Brussel
Zondag werd in het park van Laken de Lotto Crosscup georganiseerd. Het is een heel heuvelachtige omloop met een lengte van 1,5 of 1 km. Iedereen hoopte op 4 x 1,5 km (dan moesten we maar 4x de hellingen op). Het was echter 6 rondjes van 1 km. De start was deze keer verplaatst naar een strook met minder modder. Bij de start was ik heel snel weg, te snel zou later blijken. Ik liep net achter een ploegmakker die eigenlijk veel sneller is dan ik. De eerste helling na de start liep vlot, het vals plat dat volgde ook, dan sloegen we af naar het steilste stuk van het parkours en dat ging ook nog. Ondertussen had ik het tempo al wat laten zakken. In de lange afdaling kon ik wat recupereren door mijn paslengte te vergroten. Toen we voor de 2e ronde aan de starthelling passeerden zocht ik de minder modderige kant op. Door de regen van de voorgaande dagen was er enorm veel sompige modder en water. De 2e maal de steile helling op, ging ook nog redelijk. Maar vanaf de 3e ronde was het zwoegen en werd het aftellen van de meters tot aan het hoogste punt. Op dit gedeelte voelde ik telkens alle kracht uit mijn benen verdwijnen. Ondertussen werd ik ook al gedubbeld. Tijdens de cross heb ik geen enkele keer gekeken hoe lang ik al bezig was. Ik liep als 71e op 77 starters over de eindstreep in 30'23" (voor 6,2 km). Dat is even snel als in 2010. Tevreden met onze nieuwe kerstmuts keerden we huiswaarts en werd de avond afgesloten met een biertje. Maandag heb ik de modder van mijn spikes gewassen. Van de acht 18mm pinnen waren er 4 krom, 3 ok en 1 afgebroken. Voor de cross in Grimbergen heb ik opnieuw de kortere van 9mm gestoken.

Tot de volgende keer

vrijdag 21 december 2012

Begin vh einde
Deze avond is voor mij het begin van de eindejaarsvakantie begonnen. Het werkjaar bij de klant zit er op. Er zijn weer heel wat projecten in produktie gegaan, meestal met succes. Murphy was soms ook pertinent aanwezig bij zo’n release.

Tot de volgende keer

woensdag 19 december 2012

V02-training ... de max
 Gisteren voor eerst sinds heel lange tijd hebben we een V02-training gedaan. Dat zijn loopjes waarbij de tijd afgelegd bij de snelle afstand gelijk moet zijn aan de tijd die je doet over de trage afstanden. Voor mij waren het 2 reeksen van 4 x 400m + 200m active rust, elke afstand in 1’30” à 1’35” en tussen de 2 reeksen 4’ joggen. Mijn gemiddelde (snelle) tijd was klokvast 1’32” en een gem.hs. van 160. De 200m rustig was iets korter. De rustdag vandaag is welkom want de benen voelen moe aan. Morgen is het een rustige duurloop om de benen te sparen voor zondag. Dan staat de super-zware Lotto crosscup manche van Brussel op het programma. Zoals het er nu naar uitziet zal er dit jaar heel veel modder zijn. Voor vrijdag en zaterdag voorspellen ze veel regen.

Tot de volgende keer

zondag 16 december 2012

Gladde trainingen
Afgelopen week was het op en rond de atletiekpiste van Lebbeke spekglad door de vrieskou. Daardoor heb ik iets minder vlot gelopen uit schrik om uit te glijden. De geplande heuveltraining werd door Bart geschrapt en vervangen door 3 x 2km T4 training ipv 2x. Best pittig. Gisteren werden de 14 km heel goed verteerd. Mijn hartslag ging nauwelijks boven de 140 aan een gs. 11 km/u.
Van Niels kreeg ik de volgende link doorgestuurd: 'Loop van Vlaanderen'. Het is een loop'wedstrijd' die doorgaat op 28 april 2013 over een afstand van 10, 25 of 50 km over de hellingen van de Ronde van Vlaanderen. Zwaar dus. Wie weet past de 25km is mijn planning.
Vandaag was het rustdag. Het was het eetfestijn van de Bierpallieters. Het eten was overheerlijk en de bijpassende bieren was een heel geslaagde combinatie.
Menu:
Hapjes van gerookte ham, faux gras en West-Vleteren Abt
Ajuinsoep met Bruine Leffe
Witlooftaartje met Brusselse kaas en Faro Girardinsaus
Hercule Stout wildstoofvlees met pompoenpuree en gestoofde worteltjes
Affligemse bierpudding

Bijhorende bieren:
Opstalse Tripel
Mix van geuze
Westmalle Dubbel
Wieze Tripel zoet bruin

Tot de volgende keer

vrijdag 7 december 2012

Sneeuw  ...
Deze ochtend ben ik een half uurtje vroeger wakker gemaakt door mijn wekker. Daardoor hoopte ik de voorspelde sneeuw-files voor te blijven. De strooidiensten hadden hun werk goed gedaan want de wegen waren redelijk berijdbaar. Sommige bestuurders durven/kunnen echt niet rijden in de sneeuw. Als je auto met winterbanden uitgerust is, rij je makkelijker en heb je meer grip maar je moet geen gekke toeren uithalen want voor je het weet ben je toch aan het schuiven.  Het heeft mij een half uurje meer gekost om van thuis tot aan de tramhalte in Strombeek te geraken. Van daaruit ging het in 20' richting Noordstation. De tram rijdt op een eigen bedding en heeft zo geen last van het verkeer. In Brussel zelf was het meer natte sneeuw die uit de lucht viel.
De atletiekpiste was gisterenavond 1 grote ijspiste. De jongste lopertjes hebben bun hart kunnen ophalen met 'schofferdeinen'. Onze training (10 x 300m) werd door die gladheid verplaats naar buiten de piste. Deze keer was mijn loopmaat Eric.
Deze namiddag kreeg ik een mailtje van An met daarin een link naar de site van AC Lebbeke. Onze nieuwe trainers (Bart & Brecht) hebben mij voorgedragen als 'Atleet in de kijker'. Dat is een ganse eer voor mij en een stimulans om verder te blijven lopen. Hierbij dank ik ook hen voor hun gedrevenheid in het begeleiden van de afstandslopers / -sters van onze club. Elke week een 'gepersonaliseerd' schema opstellen voor iedereen en de opvolging ervan is serieus wat werk.

Tot de volgende keer

http://www.aclebbeke.be/?p=6079&utm_source=facebook&utm_medium=social&utm_campaign=in-de-kijker-mike-verheyden#comments

zondag 2 december 2012

Weekend iets anders verlopen ...
Het voorbije weekend is 'iets' anders verlopen dan we voorzien hadden. Sinds begin vorige week had An last in de buikstreek. De huisarts dacht dat het maagzuur was en schreef een medicijn voor. Zaterdag was de pijn gezakt en niet meer te houden. Ze liep krom van de pijn. De dokter van wacht dacht aan een ontstoken appendix en stuurde ons door naar de afdeling spoed van AZ St.Blasius te Dendermonde. We werden er snel en efficiënt geholpen. De spoedarts & -chirurg beslisten dat ze een nachtje in het ziekenhuis moest blijven voor een scan van de buik op zondagvoormiddag. Die toonde naast een gezonde appendix ... een galblaasontsteking. Dat was het dus. Voor een operatieve verwijdering was het reeds te laat en een antibiotica kuur zal de onsteking moet stoppen. Pas binnen een paar weken zal ze opnieuw opgenomen moeten worden. Zo kon An op zondag haar 15e editie van het Sinterklaasfeest waar zij aan meewerkte te Opstal niet zelf meemaken.

Tot de volgende keer