woensdag 17 juli 2013

Andorra 2013

Zondag 30 juni

Vandaag zijn we niet te laat, maar ook niet te vroeg opgestaan om de valiezen in te laden en te vertrekken richting Andorra. Om 9u30 werd de auto gestart en weg waren wij. Het ging vlot, nergens file. Tot aan Parijs, 14 km in +/- 1u en eens een klein afritje voorbij konden we vlot doorrijden tot aan Brive-La-Gaillarde voor onze overnachting. Onderweg hielden we regelmatig halt voor een hapje en een drankje.  Naarmate we verder naar het zuiden reden brak het wolkendek open om plaats te maken voor een stralend blauwe lucht. De temperatuur liep langzaam op tot een heel aangename 26 graden.

Maandag 1 juli

Na het ontbijt vervolgden we onze weg naar de eindbestemming. Het was zonnig en de temperatuur steeg naar 30° op de parking net voorbij Toulouse. Toen doemden plots in de verte de Pyreneeën voor ons op. Ter hoogte van Mazéres, aan het begin van de vlakte zie je de bergen. Nog even en de autosnelweg gaat ter hoogte van Tarascon-sur-Ariège over in een gewone 2-vaks weg. Naarmate we dichter bij Andorra kwamen werd het wolkendek dreigender alsof er elk ogenblik een onweer kon uitbartsten.  Net voor we aan de grens kwamen hebben we even geluk gehad. Een bestuurder die uit de andere richting kwam vond het nodig om een aantal auto’s voorbij te steken in een onoverzichtelijke bocht. Gelukkig reed ik op dat ogenblik heel traag, zodat de noodstop niet te hard was. Het was nog wat vroeg om al naar het hotel te rijden, dus gingen we window shoppen in Pas De La Casa. Toen het daar begon te druppelen reden we door naar Hotel Princesa Park te Arinsal (La Massana) .  Na het inchecken, verfrissen en de welkomsdrink was het tijd voor het eerste (uitgebreid) avondbuffet. Iedereen ging vroeg onder de wol.   

Dinsdag 2 juli

De dag begon met zonneschijn en een zachte 22°. Maar het weerbericht voorspelde regen- en onweersbuien.  Dus besloten we om een bezoek te brengen aan de winkelstraat van Andorra-La‑Vella. Eerst gingen we de welness faciliteiten van het hotel verkennen … de sauna’s, de bubbelbaden, het Turks stoombad, … alles erop en eraan. Toen we bijna rond waren begon het lichtjes te druppelen en gingen we naar de auto. In La Massana (de hoofdgemeente waarvan Arinsal een gehucht is) had het flink geregend. Aan het hotel was het echter droog gebleven.  ’s Avonds gingen An en ik poolen tegen Lotte en Mattias. We waren 2 x aan de winnende hand, maar telkens slaagde ik er in om de zwarte bal in het verkeerde ‘hole’ te spelen = game-over.

Woensdag 3 juli

Na het ontbijtbuffet hebben we onze sportkledij aangetrokken. An, Lotte & Mathias gingen naar de fitnessruimte. Ik heb een intervaltraining bergop gedaan. Heel traag want het minimum stijgingspercentage bedraagt hier 8%.  In totaal heb ik zo’n 3,6 km gelopen. Om te relaxen trokken we naar de wellness. Na het middagbuffet was het tijd voor een eerste wandeling, de Turer route. Een rustig, niet te zwaar tochtje van bijna 3 km rond Ordino. ’s Avonds wat computeren en lezen in de piano bar. (22° opklaringen W wind)

Donderdag 4 juli

Onze dag begon vandaag met zwemmen en zonnebaden. Na de middag bonden we onze wandelschoenen aan. De wandeling van vandaag begon in La Coma Del Forat en ging naar de Tristaina meren. Dit jaar lag er nog enorm veel sneeuw op een hoogte van 2333m. Daardoor moesten we regelmatig door de sneeuw ploeteren. Op veel plaatsen was het pad nog ondergesneeuwd.  Het was een hele mooie omgeving. Onze tocht ging over een afstand van 4,4 km. Lotte was vergeten haar benen in te smeren met zonnebrandolie zodat ze nu een heel diep roze kleur hebben.  Om de spieren wat te ontspannen gingen we nog even naar het bubbelbad en de sauna. De avond werd afgesloten in de pool bar. (NW 25° zon matige NW )

Vrijdag 5 juli

Na het ontbijt ben ik een half uurtje gaan fietsen in de fitness, gevolgd door een zonnebad. Niet te lang echter want de zon brandde erg. In de namiddag hebben we onze beenspieren gespaard en zijn we wat inkopen gaan doen. In de hoofdstad wees de thermometer 37° aan. Morgen gaan we opnieuw een wandeling doen, gevolgd door een BBQ.

Zaterdag 6 juli

Vandaag hebben we deelgenomen aan een begeleide wandeling. Vorig jaar hebben we reeds,zelf een gedeelte gedaan. De gids leidde ons naar plaatsen waar je marmotten in het wild kon spotten. Deze schuwe diertjes lieten zicht af en toe zien. De tocht werd afgesloten met een BBQ met lekker eten en drinken. Om te bekomen van de warmte zijn we voor het avondeten nog eens naar de wellness geweest. De avond werd afgesloten met een partijtje bowlen en poolen (zon 32°)

Zondag 7 juli

De ochtend werd gevuld met een half uurtje fietsen in de fitness en zonnebaden aan het zwembad. In de namiddag maakten we een wandeling naar de Cabana Sorda lake we stegen van 1763m naar een hoogte van 2318m over een afstand van 4,25 km. De (trekkers)hut aan het meer was gesloten zodat we na het filmen en nemen van foto’s dezelfde weg terug gegaan zijn.  In de namiddag begon de bewolking nadrukkelijker op te komen, maar het is droog gebleven. Lotte had een mindere dag, maar ze heeft toch de volledige wandeling gedaan. ’s Avonds was iedereen een beetje uitgeteld. (zon 34° later opklaringen 23°)

Maandag 8 juli

De dag begon stralend in Arinsal. In de verte begonnen de eerste wolken reeds boven de bergen uit te steken. We gingen eerst een half uurtje fietsen en een daarna een uurtje wellnes tot het tijd was voor het middagmaal. Daarna vertrokken we richting Andorra-La-Vella om de laatste inkopen te doen. Het was er nog steeds 33° toen we op de parking reden. Net voor we de laatste winkel binnen gingen begonnen de eerste druppels te vallen. Bij het inladen van de boodschappen in de auto begon het harder te regenen en de lucht werd heel donker. Eens de nieuwe tunnel uit in La Massana begon het te gieten en barste er een onweer los. De themperatuur was ondertussen naar 17° gezakt. De avond werd afgesloten met een partijtje poolen en bowlen.

Dinsdag 9 juli

De dag begon zonnig dus besloten we om aan het zwembad nog wat te genieten van de warme themperatuur (27°). De namiddagwandeling daarentegen, die is volledig in het water gevallen. Hoe korter we bij de start kwamen hoe harder het begon te regenen en hoe dieper het kwik zakte (nog maar 12°). Onze wandelgoesting was snel over toen we de deur van de auto open deden. Dan maar terug richting hotel. Tussen Encamp en Canillo is er een grootwarenhuis waar we nog even halt hielden. Het is afgestemd op busladingen toeristen want het is er veel duurder dan in de andere winkels.Het enige voordeel, je kon er (gratis) 10-tallen streekprodukten proeven. In Arinsal bleef het de ganse avond onweerachtig bij zo’n 17°. ’s Avonds werd de auto geladen met valiezen en alles wat we gekocht hebben, beetje te veel eigenlijk ;-).

Woensdag 10 juli

Vandaag vertrokken we om 9u vanuit Arinsal (Andorra) richting Disneyland Parijs. Goed voor een rit van 880 km. Geen meter file gehad. De themperatuur ging van 12° in Arinsal naar 15° en in de verte een onweer boven Touslouse  over 30° in Limoges naar 25° in Parijs.

Donderdag 11 juli

Na een pover ontbijt in het hotel van de keten Premiere Classes (was ook even pover in de heenreis). Gingen we naar de Val d’Europe om koffiekoeken te kopen om te nuttige als middagmaal. 9u45 tijd voor dag 1 in Disneyland Parijs. Lotte en Matthias gingen onmiddellijk naar de Space Mountain. An en ik deden het wat rustiger aan.  ’s Avonds was het tijd voor de enige, echte 20 jaar Disneyland Parijs show. De videocamera in aanslag en filmen maar. Het was echt prachtig. Je moet het gezien hebben als je naar naar het park gaat. 

Vrijdag 12 juli

10u ’s ochtends, tijd voor dag 2 in Disneyland Parijs. Lotte & Matthias gingen aanschuiven voor de Crush’s Coaster. De wachttijd bedroeg ‘maar’ 80 min, de laagste die we ooit gezien hebben aan deze attractie. An en ik gingen ons ammuseren in de vliegende tapijten en de parachutes. In de vroege vooravond vertrokken we naar den Opstal waar we om 22u15 arriveerden na een mooie, toffe vakantie.

Hotel

Hotel Princesa Park te Arinsal, All-in (standaard luxe kamer) geboekt via Thomas Cook.

Tot de volgende keer

Geen opmerkingen: