Hoofdmenu

donderdag 25 april 2013

Groen licht
Gisteren heeft de sportdokter mij groen licht gegeven om terug te starten met lopen vanaf maandag 6 mei. De eerste 2 weken weliswaar heel bescheiden en als ik geen negatieve reactie krijg in de pees mag ik langzaam mijn basisconditie opbouwen met trage kilometers. Ondertussen fiets ik lustig verder. Zo ben ik reeds 2 dagen met de MTB naar het werk gereden. Niet van thuis uit, want dat is te ver voor mij. Wel vanaf de carpoolparking, dus nog 7 km fietsen. Ik kan op het werk douchen, wat heel makkelijk is. Morgen regen = auto weer.
Tot de volgende keer

vrijdag 19 april 2013

Niet veel nieuws te melden
Over deze week valt er niet veel te vertellen. Behalve dat het de goede kan uitgaat met de blessure. Waar de pees vorige week nog 8,4 mm dik was, wees de scan nu op een dikte van 5,4 mm. Bijna normaal dus. Er is wel nog 1 plaats die pijn doen en waar nog wat verdikking op zit. Op zondag heb ik van het mooie weer geprofiteerd om een fietstochtje van 36 km te maken. Op sommige plaatsen in het open veld was het vechten tegen de wind om vooruit te geraken. Ik ga proberen om morgen een gelijkaardig tochtje te doen.

Tot de volgende keer

vrijdag 12 april 2013

Start-to-run
Is nog steeds ver af voor mij. De blessure geneest verder dankzij de kine en de stretching. Dinsdag ll ben ik naar de sportarts geweest. Die heeft een scan genomen van de pees en vastgesteld dat ze nog steeds gezwollen is daar waar de ontsteking zit. Normaal gezien is de pees op die plaats 5 mm, maar zelfs nu is ze nog steeds 8,4 mm dik. Er zich echter weinig of geen vocht meer rond en er is geen beschadiging of kalkafzetting. Dat wil zeggen dat ik ‘binnenkort’ opnieuw mag starten met joggen.
Zaterdag gaat An deelnemen aan de Avaloop te Opstal en ik ben de fotograaf van dienst. Je kan bij deze loop kiezen tussen de afstanden 6,  10 of 21 km. De bijdrage voor de inschrijven bepaal je zelf en de opbrengst gaat volledig naar VZW Avalon te Opstal
Zondag ga ik van het mooie weer profiteren om met mijn MTB een toertje te gaan fietsen.

Tot de volgende keer

maandag 1 april 2013

Beslissing is gevallen ...
Na heel lang wikken en wegen heb ik besloten om te stoppen met het lopen van wedstrijden waar ik (bijna) altijd voor een bepaalde plaats of tijd liep. Ook aan de clubtrainingen olv Bart en Brecht ga ik niet meer deelnemen. Vorig jaar werd ik ziek en heeft het mij veel tijd gekost om opnieuw op een redelijk niveau te geraken. Nu met mijn achillespeesblessure ben ik opnieuw langere tijd buiten strijd en ik heb geen zin meer om helemaal opnieuw vanaf nul te herbeginnen. Eerst mijn achillespees laten genezen en daarna zie ik wel wat ik nog kan/mag ivm lopen.

Langs deze weg wil ik Bart en Brecht bedanken voor de tijd en de moeite die zij gedaan hebben om mij te begeleiden naar wedstrijden toe (schema's, opvolging, aanmoedegingen, ...). Ook Koen (mijn trainer voordien) wil ik hiervoor bedanken.

Tot de volgende keer