Hoofdmenu

donderdag 27 juni 2013

Happy dad
Onze beide dochters zijn geslaagd. Voor Sanne betekent dit dat zij nu een maand dik verdiende vakantie heeft en daarna aan de slag mag voor het echte werk. Lotte heeft haar getuigschrift en gaat nog een extra (7e) jaar doen om haar diploma te behalen.
Dinsdag heb ik op de finse piste in Lebbeke 1 uur gaan lopen (= 11 rondjes van 1 km). Vandaag heb ik met mijn loopmaat Eric een uur rond de piste gelopen, goed voor 24 rondjes van 500m. Het ging vlot en als je niet alleen loopt gaat de tijd sneller voorbij.

Tot de volgende keer

zondag 23 juni 2013

Doelstelling nr 1 ... bereikt
Vandaag heb ik mijn eerste doelstelling in het lopen bereikt ... 1 uur joggen. Deze ochtend en middag was het hier aan het 'mieseren' (= lichte motregen). De wolkenfoto's gaven aan dat er voor deze namiddag opklaringen op komst waren. Van die droge periode heb ik gebruik gemaakt om mijn loopje te doen. 10,38 km in 1u00'41". Niet snel, maar dat is ook de bedoeling. Maar wat een harde wind stond er. In het open veld was het vechten om voorruit te komen. De volgende 'milestone' is voor eind juli, 1u20' joggen.
Volgende week is het een belangrijke week voor onze dochters, zal Sanne afstuderen aan het hoger onderwijs en zal lotte haar getuigschrift Restaurant-keuken halen ? Hier wordt alvast geduimd voor een dubbel succes.
Tot de volgende keer

woensdag 12 juni 2013

Doelstelling nr 1 ...
Tegen eind juni 1 uur kunnen joggen.
Op donderdag 7 maart 2013 ben ik (eindelijk) gestopt met lopen omdat mijn achillespees te fel pijn deed. Precies 2 maanden later ben ik (her)begonnen met lopen en sindsdien ben ik bezig met het heel langzaam opdrijven van het aantal loopminuten. Vandaag zijn we nog 1 maandje verder en kan ik al 45 a 50 minuten aan 1 stuk joggen. Dus binnen 2,5 weken hoop ik om 60 min. te kunnen vol maken. Het aantal fietsdagen heb ik wel verminderd omdat ik zo veel 'sporten' niet gewoon ben. Ik heb nl geen zin meer op overbelasting van mijn spieren en pezen.

Tot de volgende keer

zondag 9 juni 2013

Lang geleden
Het is precies lang geleden dat ik nog iets gepost heb op mijn blog. Niet dat er niks gebeurd is, maar het is er gewoon nog niet van gekomen. Door de drukte op het werk van de afgelopen weken had ik 's avonds niet veel zin meer om aan mijn pc te zitten. Langzaam maar zeker begint het lopen makkelijker te gaan. Dinsdag heb ik voor het eerst meer dan 45 min. gelopen. Het was vermoeiend en door de warmte (zo'n 30°) was het misschien nog lastiger. Nu het mooi weer is profiteer ik daarvan om elke dag een stukje naar het werk te fietsen, elke dag komt er +/- 13 km bij op de fietsteller. Dat zal ook wel bijdragen aan het verbeteren van mijn basisconditie. Die was heel ver zoek. Donderdag en vandaag heb ik mijn 48' rondje naar het bos gelopen. Door al dit sporten kom ik aan een weektotaal van 90 km (65 km fietsen en 25 km lopen).

Tot de volgende keer