Hoofdmenu

vrijdag 16 augustus 2013

Corrida Merchtem
Gisteren vond in Merchtem de jaarlijkse Corrida plaats. De voorbije 7 jaren nam ik er deel aan de 6 km. Dit jaar koos ik voor de volledige 12km. Ik had mij geen tijd vooropgesteld en ging louter op het gevoel lopen. In de namiddag brandde de zon ongenadig hard, maar in de vooravond begon de bewolking toe te nemen. Daardoor zakte de temperatuur naar een aangename 23°. Eerst liep An haar 6 km en verbeterde haar tijd met meer dan 2 minuten. Iets na 19u30 gingen wij van start. Onmiddellijk liep in een goed tempo van +/- 5 min/km en besloot dit zo lang mogelijk vol te houden. En wonderwel het lukte. De 12,3 km liep ik in 1:00:01. En mijn achillespees vond dit een goed tempo want ik heb ze geen enkele keer gevoeld. Heel tevreden met mijn prestatie ga ik nu toe werken naar de (halve) Bosmarathon op zondag 22 september in Buggenhout.

Tot de volgende keer

woensdag 14 augustus 2013

Wou blijft dei plout ?
Vorige week maandagavond ben ik bij de verzekeringsmakelaar een nummerplaat voor mijn motorfiets  gaan aanvragen. Vandaag is die nog niet in de bus gevallen, dus de kans is klein dat ik volgend weekend al een toerke kan gaan doen.
Ondertussen loop ik 3 x per week rustig verder. Af en toe iets sneller en voorlopig valt dat goed mee. Morgen ga ik nog even loslopen en vrijdagavond verschijn ik dan aan de start van de 12km Corrida van Merchtem. Gelukkig zal het niet zo warm zijn als vorig jaar. Toen was het om 18u30 nog zo’n 32°.


Tot de volgende keer

zaterdag 10 augustus 2013

Inspiratie is wat weg
Het is weer een tijdje geleden sinds mijn vorige post. Eigenlijk was er niet zo heel veel te melden. Het lopen gaat langzaam beter, al doet de achillespees af en toe nog wat pijn. Volgende week vrijdag (16/08) ga ik nog eens deelnemen aan een wedstrijd, nl de Corrida van Merchtem. Het is geleden van met het PK veldlopen in Lebbeke, begin februari dit jaar dat ik nog eens aan de start van een wedstrijd verschenen ben. Het is de eerste keer dat ik de 12 km Corrida ga lopen. De voorbije 7 jaar liep ik steeds de 6 km wedstrijd. Doel: gewoon uitlopen. Op 22 september ga ik proberen de halve bosmarathon te lopen. Morgenochtend ga ik daarom nog eens min. 15 km op looppad.

Tot de volgende keer