Hoofdmenu

zondag 22 september 2013

(Halve) Bosmarathon van Buggenhout
Deze ochtend waren de weersvoorspellingen ideaal om te lopen. Niet te warm, geen zon of wind. Om 10u vertrokken we aan De Pit in Buggenhout. Het tempo van 4'50"/km zat er van bij het begin goed in en ik kond dit gelijkmatige tempo aanhouden. Ik was de haas voor Sigurd die de volledige marathon ging lopen. Voor hem was dit aanvangstempo niet te snel. De adem zat goed want we konden af en toe een babbeltje slaan. Na zo'n 7 km begon ik mijn achillespees opnieuw te voelen. Ik dacht dat dit misschien psycologisch was en zo probeerde ik de pijn te verdringen. Niet dus want iets na 8 km zei mijn pees ... ofwel stop jij, ofwel stop ik. Nog wat rekoefeningen gedaan en een eindje met Els en Albert meegelopen, maar de pijn was te erg en ben ik naar de start gestapt. Ik ben heel teleurgesteld omdat fysiek alles in orde is, maar mijn oude achillespeesblessure kwam roet in het eten gooien. Na een paar uur voelde de pees beter aan en de laatste km zijn we Sigurd tegemoet gelopen en in een uitgebreid gezelschap hebben we hem naar 3u58'30" geloodst. Ik was heel blij voor hem dat hij zijn doelstelling < 4u gehaald heeft. De Ekiden van Brussel op 19 oktober laat ik ook aan mij voorbij gaan. Spijtig want ik had daar graag nog eens stevig doorgelopen. Wat het veldloopseizoen betreft, daarvan weet ik nog niet of ik ga deelnemen.

Tot de volgende keer

woensdag 18 september 2013

Avondschool is begonnen
Maandagavond om 18u30 ben ik begonnen met avondschool te Asse. 2 avonden in de week volg ik de opleiding voor hulpmechanicien motor- en bromfietstechniek. Op maandag gaat over elektriciteit en elektronica en op dinsdag over mechanica (motoren, frame, ...). Vanaf februari is er enkel nog praktijk op maandag.
Vandaag ben ik eindelijk naar de osteopaat geweest voor de pijn aan mijn rug. De laatste tijd liep ik ook nog redelijk krom.Op 3 plaatsen zat mijn rug redelijk vast en mijn bekken staat wat scheef. Na een hoop gewring en geduw zit alles al veel losser. Hopelijk ben ik zo snel van de pijn vanaf. De klachten aan mijn achillespees waren geen gevolg van het 'krom' lopen. Morgen ga ik nog zo'n 8km loslopen in functie van zondag.

Tot de volgende keer

zondag 15 september 2013

Laatste 'stevige' training
In aanloop naar de (halve) Bosmarathon in Buggenhout van volgende week zondag heb ik vandaag nog eens 'sneller' gelopen. De eerste 6 km van mijn duurloopje aan +/- 4'55" / km en de laatste 5 km in mijn wedstrijdtempo (5'30" /km). Het liep goed, ondanks de stevige tegenwind.
Vanaf morgenavond start ik met avondschool. Op maandag- en dinsdagavond volg ik in Asse de inleidende cursus voor 'Hulpmechanichien motor- en bromfietstechniek'. Daarom zal ik op dinsdagavond niet meer naar de looptrainigen in Lebbeke kunnen gaan.

Tot de volgende keer

zondag 8 september 2013

De werf
Gisteren en vandaag zijn we gaan verven in het huis waar Sanne en Joris binnenkort gaan wonen. Daarom heb ik vandaag de Molenloop in Malderen vervangen door een duurloopje aan een zo laag mogelijke hs < 135 s/min. Mijn snelheid heb ik moeten terugbrengen naar 10,3 km/u en zo lukte het mij om 12,46 km te lopen in 1u12'20" met een gem.hs. van 133. Er volgen nog een paar werkdagen / -avonden op 'De Werf' om hun stulpje klaar te krijgen zodat ze eind september kunnen verhuizen.

Tot de volgende week

donderdag 5 september 2013

Wat een weertje
Dit begin-septemberweertje mag van mij nog wel efkes duren. 's Nachts soms eens een buitje om de regentonnen te vullen en overdag volle zon. 30° of meer hoeft niet, met 25° ben ik ook al content. Na het iets snellere werk van dinsdag hielden we vandaag een duurloopje 5 km (+ 6 km loslopen) was genoeg bij 32°.
Gisteren is de nr-plaat voor mijn motorfiets toegekomen en heb ik de verzekering in orde gebracht. Een van de volgende dagen ga ik mijn maidentrip doen.

Tot de volgende keer

zondag 1 september 2013

Laatste LSD-tje voor de (Halve) Bosmarathon van Buggenhout (22/09).
Deze ochtend heb ik mijn laatste LSD duurloopje gedaan. 18 km in 1u39' aan een gem.hs van 144. Zo heb ik nog maar eens vastgesteld dat ik geen ochtendloper ben. Ook al ben ik pas om 10u 's ochtends thuis vertrokken, de eerste km's gingen niet vlot. Volgende week zondag is er om 16u de Molenloop te Malderen. Daar loop ik dit jaar de 12km.
Gisteren was de eerste 'werkdag' in het huisje waar Sanne en Joris gaan wonen. Heel veel moet er niet gebeuren, enkel wat muren egaliseren, verven en hier en daar wat kleine herstellingen. Tegen eind september zal waarschijnlijk alles klaar zijn zodat ze kunnen verhuizen.
Aan Heizijde station (Lebbeke) werd er vroeger met de kermis een loopwedstrijd georganiseerd door AC Lebbeke. Toen ik nog handbal speelde heb ik eens meegelopen en werd 4e. Toch heeft het nog enkele tientallen jaren geduurd voor ik met het lopen van wedstrijden begonnen ben.


Tot de volgende keer