Hoofdmenu

donderdag 28 november 2013

Droevig nieuws
Vandaag heb ik vernomen dat 1 van mijn nonkels zwaar ziek is. Longkanker/tumor en de prognose is zeer negatief.
Hij heeft mij muziek leren kennen (Deep Purple, Dire Straits, en veel veel meer). Voor mijn 18e verjaardag kreeg ik van hem en mijn tante de eerste LP van The B52's. Die heb ik grijs gedraaid. Menige discussie heb ik met hem gehad over alle genres van muziek. Hij is ook grote fan van dEUS.

Tot de volgende keer

zondag 24 november 2013

Nieuwe loopmaatjes
Vorige week heb ik mij bij Top Sport in Lebbeke 'Pro Sport Compressiekousen' van Herzog aangeschaft. Diverse personen hadden mij verteld dat zo'n kousen ook helpen bij en met het voorkomen van achillespeesblessures. Het is een raar gevoel zo'n spannende kousen aan je voeten en onderbenen te hebben. Tijdens het lopen heb ik er totaal geen last van. Ook de achillespees voelt prima.
's Ochtends na een rit van 30' in de wagen voelt de pees zo stijf aan dat ik de eerste 50m moeilijk kan stappen. Daarna gaat het veel beter. Toch heb ik nog een afspraak gemaakt bij de sportarts Dr.Peeters voor een checkup en te weten te komen waarom de pees nog steeds pijnlijk aanvoelt.
Ondertussen doe ik 2 x per week een duurloopje, telkens 1 uurtje joggen. Mijn hartslag blijft nog veel te hoog (150 bpm) wat betekent dat  mijn conditie nog ver van goed is. Maar het belangrijkste ... ik kan lopen en ontspannen.


Tot de volgende keer

woensdag 6 november 2013

Editors
Omdat het nu een heel rustige sportperiode is voor mij valt er niet zo veel te bloggen. Af en toe doe ik eens een loopje als de achillespees niet te stijf aanvoelt.
Zaterdag ll ben ik naar het sportpaleis in Antwerpen naar een concert van de Editors gaan kijken. Ik zat niet zo ver van het podium en had een heel goed zicht. Het concert was af. De intro was de eerste track 'The Weight' van hun 'nieuwe' CD, wat overging naar 'Sugar'. Al hun bekende nummers werden afgewisseld met nieuw werk. Er was veel ambiance en iedereen deed mee. Het dak ging de eerste keer van het Sportpaleis bij 'Formaldehyde', gevolgd door 'A Ton of Love'. Ook pakkend waren de accoustische versies van 'The Phone Book' en 'No Sound but The Wind'. Als laatste nr van het eerste deel werd hun nieuwe single 'Honesty' voorgesteld. Een echt goeie song. Ze speelden 3 bisnummers, 'Birds and Mortar', de rock versie van 'Nothing' en als afsluiter de max … de extra lange versie van 'Papillon'. De 'eenvoudige' lichtshow, het vuurwerk, de vonkenregen en de vlammenwerpers maakte de show volledig. Dit jaar heb ik 2 heel goede concerten mogen meemaken, The Wall van Roger Waters en Editors. Vorig jaar was er Pearl Jam op
Werchter. Dat was ook de moeite waard.

 

Tot de volgende keer