Hoofdmenu

dinsdag 31 december 2013

Recap 2013
Op loopgebied eentje om snel te vergeten. In totaal heb ik bijna 20 weken niet gelopen wegens 2 achillespeesblessures. Het eerste 'pijntje' was te wijten aan overbelasting (meer km's, meer lopen op de piste) en de tweede na een verzwikking tijdens een bergwandeling in Andorra (plus het niet verzorgen & rusten). Daardoor heb ik de halve bosmarathon van Buggenhout vroegtijdig moeten verlaten. Toch heb ik 765 loop-km 's op de Garmin kunnen registreren.
Voorlopig gaat het goed met de blessure. Volgende week een laatste controle bij de arts en hopelijk kan ik dan rustig meer kilometers lopen en fietsen. Eind januari is het gedaan met 2 x per week avondschool en kan opnieuw op dinsdag en donderdag in Lebbeke gaan lopen.

Mijn beste wensen aan iedereen voor 2014

Tot de volgende keer

vrijdag 27 december 2013

Goesting om te lopen ...
Maar ik moet nog efkes wachten tot zondag. Ook al was het vandaag slecht weer met regen en wind, toch kreeg ik deze namiddag zin om mijn loopschoenen aan te trekken voor een rustig loopje. Van de sportarts mag ik pas zondag mijn volgende duurloopje doen om zo de inspuiting met Traumeel zijn werk te laten doen.

Tot de volgende keer

dinsdag 24 december 2013

Einde in zicht ?
Deze middag ben ik op consultatie geweest bij de sportarts. De scan wees uit dat de zwelling van mijn achillespees is afgenomen van 10 mm tot 5,4 mm (normale dikte ts. 4 en 5 mm). Dat ziet er dus goed uit. Dit betekend ook dat de ontsteking bijna volledig verleden tijd is. Pas op 7 januari moet ik terug op controle en waarschijnlijk krijg ik dan groen licht om het aantal trainingskilometers langzaam op te drijven. Ondertussen jog ik af en toe een uurke.

Tot de volgende keer

maandag 23 december 2013

Los Easy Riders
Is een interessant (reis)programma voor al wie van motorfietsen houdt. Het wordt uitgezonden op maandagavond op Vier. 2 Vlamingen, elk op een motor (KTM) rijden door Zuid-Amerika en bezoeken allerlei dorpen en steden. Ze zijn vertrokken in Colombia en rijden verder naar het Zuiden. Af en toe zie je ze ne 'stoot' uithalen met/op hun moto. In die landen rijden op 2 wielen is blijkbaar niet zonder gevaar. Toffe no nonsens TV.
Morgen bezoek nr. 2 aan de sportarts. Sinds de eerste inspuiting met Traumeel (een homeopatisch middel) zo'n 2 weken geleden, is de pijn aan mijn achillespees verdwenen. De vraag is echter hoe dik ze nog is ? Morgen meer.

Tot de volgende keer

woensdag 11 december 2013

De achillespees
Deze avond ben ik naar sportarts Dr.Peeters in Hamme geweest om mijn achillespees te laten onderzoeken. In April 2013 (vorige ontsteking) had ze een dikte 8,4 mm (normaal 4 a 5 mm) en vandaag maar liefst 1 cm. Een inspuiting met Traumeel zal beterschap brengen. Waarschijnlijk zullen het er deze keer 2 tot 3 herhalingen zijn, afhankelijk van het herstelproces. Wat raar is ... ik heb nu minder pijn dan in het voorjaar.
Pas zondag mag ik opnieuw gaan joggen.

Tot de volgende keer

zondag 8 december 2013

Drukke zondag
Het begon deze ochtend met het EK veldlopen in Belgrado. De juniors dames vertrokken iets na 10u. Na een heel snelle start van onze 2 Belgische geselecteerden konden zij zich vooraan handhaven. Louise werd 18e en Astrid 30e in haar 1e grote wedstrijd.
Na hun aankomst trok ik zelf mijn loopschoenen aan voor mijn wekelijks joggingsrondje van 11,6 km. Zoals gewoonlijk was ik in iets meer dan een uurke terug thuis. Net op tijd, om te douchen, naar de wedstrijd van Pieter-Jan Hannes te kijken en hem Europees kampioen te zien worden. Daarna was het tijd om naar de boomplantactie te rijden in Buggenhout bos om ons boompje te gaan planten tvv Mr.Konijn. Ondertussen waren de seniors heren bezig met hun wedstrijd. Wat een remonte van Jeroen, spijtig dat hij net op de eindmeet geklopt wordt voor het brons door de Engelsman.


Ideaal boom-plant-weer










Veel volk

ons boompje


Tot de volgende keer

zaterdag 7 december 2013

EK Veldlopen in Belgrado
Morgen loopt clubgenote Astrid Verhoeven het EK veldlopen bij de beloften. Voor 14 dagen in de Lotto Crosscup wedstrijd in Roeselare kon ze zich verzekeren van een ticket naar het EK door 2e juniore te worden (1e van haar leeftijd). Het is een mooie bekroning voor het trainingslabeur. Ook proficiat aan haar trainer Bart Blommaert en iedereen die haar begeleid omdat ze zich kon kwalificeren.
Je kan de wedstrijd live volgen vanaf 10u via de volgende link:

http://eurovision.digotel.com/ea/index.html

Tot de volgende keer