Hoofdmenu

donderdag 29 mei 2014

Shock wave ... deel 2 en 3
Vorige week maandag heb ik shock wave behandeling nr 2 gehad. De pijn aan mijn achillespees was al wat minder. Kwam dit nu door de rek-oefeningen of door de behandeling ? Een paar dagen later had ik dan weer veel pijn na zo'n 100m stappen.
Deze week maandag kreeg ik de laatste behandeling met schokgolven. Dinsdagochtend kreeg ik mijn nieuwe zooltjes aangemeten. Die voelen heel raar aan. Maar, de ganse dag heb ik geen pijn gevoeld. Blijkbaar ontspannen die de achillespees. Ook gisteren en vandaag heb ik geen niks gevoeld. Enkel wanneer ik op de pees druk voel ik nog pijn.
En lopen of fietsen ? Op doktersadvies mag ik nog min. 4 weken geen van beide sporten uitoefenen. Wordt vervolgd.

Tot de volgende keer

woensdag 14 mei 2014

Shock wave – deel 1
Maandagavond ben ik voor de eerste Shock Wave behandeling naar het ASZ te Dendermonde geweest. Na een kort onderhoud met de arts naar de historiek van de blessure en een echo begon de behandeling. Men had mij verwittigd dat ik op voorhand best een pijnstiller zou nemen, dus de pijn viel al-bij-al nog mee. Enkel een ambetant gevoel tijdens de strafste geluidsgolven.
Gisteren en vandaag heb ik al veel minder pijn. De ochtendstijfheid is ook bijna volledig verdwenen.
2 x per dag moet ik stretch oefeningen doen. ’s Ochtends heb ik daarvoor geen tijd, zodat ik ze enkel ’s avonds doe. Volgende week moet ik mij zooltjes laten aanmeten om in mijn dagelijkse schoenen te dragen. Niet in mijn sportschoenen.
Hopelijk gaat het elke dag een beetje beter. En lopen … dat zien we later wel.

Tot de volgende keer

zondag 4 mei 2014

Tuin-werk-weer
Met dit mooie weer is de tuin bijna klaar voor de zomer. Dit jaar heeft het wat langer geduurd eer ie klaar zal zijn omdat onze grote bomen achteraan in de tuin een grote snoeibeurt gehad hebben. Al het kleine hout hakselen en de grote takken in stukken zagen voor de houtstoof. Morgen ga ik nog het gras afrijden, de haag eten geven en we zijn klaar.
Van lopen komt er deze dagen niks meer in huis. Met de oefeningen die ik van de kinesist gekregen heb begint de pijn aan mijn rechter achillespees stilaan af te nemen. Ze is nog steeds dubbel zo dik dan de linkse.

Tot de volgende keer