Hoofdmenu

zondag 31 augustus 2014

Op doktersbezoek
Gisterenochtend ben ik op consultatie geweest bij Dr.Marchelis. Hij heeft er de echografie van mijn achillespees bestudeerd en stelde vast dat de pees volledig, tot in de kern ontstoken is, geen tendinitis, maar tendinose. Het zal nog een hele tijd duren (mss maanden) voor ik opnieuw kan/mag lopen. Ontstekingsremmers helpen niet meer in mijn geval, enkel ALLE dagen stretchen. Hij heeft nog een 4e en laatste shockwave behandeling gedaan, maar die zal niet het volledige herstel kunnen in gang zetten.
Op maandag 22/09 gaan ze een MR nemen van de pees om de volledige schade te kunnen vaststellen. Daarna zal Dr.Truyens een herstelschema opstellen.
Omdat ik gisteren die shockwavebehandeling gehad heb, mag ik een paar dagen niet fietsen. Pas vanaf donderdag mag ik weer op de MTB.

Tot de volgende keer

zondag 17 augustus 2014

Fietsen
Nu ik niet meer loop en toch nog wat beweging wil hebben, doe ik sinds 4 weken regelmatig eens tochtje met de MTB. Tijdens de zomermaanden staan er gewone, dunne 26" fietsbanden op. Dat fietst makkelijker. In die periode heb ik zo'n 150 km afgelegd op 2 wielen. Als het niet te hard regent ga ik proberen 2 x per week te fietsen.



Omdat de pijn aan mijn achillespees nog niet verdwenen is, ga ik op 25 augustus voor verdere onderzoeken naar Dr. Marcelis. Hopelijk vindt hij de oorzaak (de shock wave heeft bijna niet geholpen).

Tot  de volgende keer