Hoofdmenu

donderdag 29 januari 2015

261
Dat is de teller van het aantal verschillende biersoorten welke ik de laatste jaren geproefd heb. Er waren heel lekkere en andere die ik niet te drinken vond. Maar dat ligt waarschijnlijk aan mijn persoonlijke smaak. Het waren zowel buitenlandse als binnenlandse soorten. 2 favoriete bieren zijn de Westmalle dubbel en Sint-Bernardus Abt, donkere bieren. Die vind ik het lekkerst. Hoppige bieren drink ik veel minder graag.

Tot de volgende keer

zaterdag 24 januari 2015

Ochtendgladheid
Tijdens de afgelopen nacht had het eerst wat gesneeuwd, gevolgd door hevige regen. Omdat de bodem bevroren was, waren de wegen spekglad. Deze ochtend bleef er toch nog een dun wit tapijtje over.



De bevroren vijver


De bevroren vijver (detail)

Tot de volgende keer

vrijdag 23 januari 2015

Op controle
Woensdag ging ik met mijn achillespeesblessure op controle bij Dr.Truyers. De echo toonde dat de linkerpees volledig genezen is. Geen zwelling of ontsteking meer. Met de rechter pees gaat het ook veel beter. Voor het eerst sinds lang is er opnieuw bloeddoorstroming. Het rusten en stretchen begint eindelijk zijn vruchten af te werpen. Ondertussen mag ik het stappen opdrijven naar 1,5u.

Tot de volgende keer

zondag 11 januari 2015

Terug in beweging
Deze voormiddag ben ik een toerke van 7 km naar Buggenhout bos en terug gaan stappen. Mijn linker achillespees liet zich af en toe gevoelen, maar niks ernstig. Als ik geen last krijg, dan ga ik elke zondagvoormiddag een beetje gaan stappen.

Tot de volgende keer

donderdag 8 januari 2015

Werken voorlopig gedaan
De layout van mijn blog is een beetje aangepast. Het oude sjabloon is vervangen door een nieuwe versie van Blogspot. Bovenaan is er nu een menubalk met daarin (voorlopig) de Home & (loop) Resultaten pagina's. Als ik tijd heb ga ik nog meer selecties toevoegen met oa foto's van moto's, recepten, ...

Tot de volgende keer

zondag 4 januari 2015

Werken in uitvoering
Vanaf vandaag ga ik aan de layout van mijn blog werken. Een beetje moderniseren zoals dat heet. Dus als er iets niet meer werkt of getoond wordt zoals het zou moeten, sorry.
2015 heb ik gisteren ingestapt met een kort toerke van 2,8 km. Om wat meer beweging te hebben, ga ik proberen elke week te stappen.

Tot de volgende keer

vrijdag 2 januari 2015

Avondschool
Sinds september vorig jaar volg ik avondschool brood bakken. We hebben in het eerste deel verschillende soorten en vormen brood, kleine broodjes, pistolets, ... leren bakken. Thuis waag ik mij ook regelmatig aan de gewone witte- en bruine broden. Vandaag heb ik @ home de eerste broden van 2015 gebakken, licht tarwebrood. Ze konden hier niet wachten tot het afgekoeld was om te proeven.
Maandag 12/01 start het 2e deel vd cursus. In dit gedeelte leren we speciaal broden bakken (krentenbrood, suikerbrood, chocoladebrood, ...)



Tot de volgende keer