Hoofdmenu

zondag 22 februari 2015

Snipperdag
Sinds enkele weken ga ik op zondagvoormiddag zo'n 10 km stappen. Vandaag hebben we uitgeslapen (na een prettig en laat verjaardagsfeestje). Daarna had ik geen zin meer om mijn stapschoenen aan te trekken.
Mijn tuinwerkschoenen heb ik wel aangebonden, want als het 'mooi' weer is probeer ik zoveel mogelijk buiten te zijn.
Het joggen lukt ook al aardig. Op dinsdag en donderdag 2 x 3 rondjes rond de piste pijnvrij lopen, dat is gewoon zalig. Ook de dagen nadien heb ik geen pijn meer. Volgende week nog het zelfde schema en daarna 2 x 4 rondjes. Indien ik daarna geen pijn meer heb, 1 x 8 rondjes. Hopelijk kan ik rond 18 april deelnemen aan de 6 km Avaloop te Opstal.

Tot de volgende keer

donderdag 12 februari 2015

Start to jog
Begin maart vorig jaar ben ik gestopt met lopen door een aanhoudende blessure aan mijn achillespezen. Dinsdag ben ik naar de piste in Lebbeke geweest om mijn eerste looppasjes te doen in 11 maanden. Telkens 2 rondjes aan de buitenkant van de piste met een rustpauze van zo’n 5 min. Het liep verbazend vlot. Ik kon nog goed praten tijdens het joggen en ik had ook geen gebrek aan adem. Ook vandaag heb ik nog geen pijn of stijfheid. Ook niet na het loopje van deze avond. Nu 2 rustdagen en zondag 1,5u stappen.

Tot de volgende keer

zondag 8 februari 2015

Start-to-run ?
Deze voormiddag ben ik opnieuw een wandeling gaan maken van zo'n 9,7 km. Het weer was veel droger dan vorige zondag. Ondanks de NW wind heb ik nu geen kou gehad. De achillespees gaf geen kik en als ik geen last krijg ga ik dinsdag 'proberen' om een start-to-run te doen. Volgens het schema van de arts mag ik starten met 2 x 5' zeer traag joggen op zachte ondergrond. Hopelijk kan ik donderdag hetzelfde doen. Indien ik geen pijn of stijfheid heb ik de pezen, mag ik 10' aan 1 stuk joggen en zo langzaam opbouwen per 5', maar enkel als de vorige sessies probleemloos verlopen zijn.

Tot de volgende keer

zondag 1 februari 2015

Brrr ... koud en nat
Vandaag had ik geen zin om aan mijn zondagochtendwandeling te beginnen. Regen, sneeuw, stevige zuidenwind. Toch heb ik doorgezet onder het motto 'Weer of geen weer, den bos in'. Toen ik na 9.7 km terug thuis kwam, was ik blij dat ik gestapt heb. Weliswaar goed nat, maar dat deed mij denken aan de periode dat ik nog ging lopen. Ondanks dit barre weer waren er veel lopers is het bos. Meestal wedstrijdatleten die na het PK veldlopen van gisteren in Deinze kwamen loslopen, maar ook een aantal dappere joggers.
Op naar een nieuwe werkweek, hopelijk zonder al te veel nare verrassingen.

Tot de volgende keer