Hoofdmenu

dinsdag 27 oktober 2015

Lente … of toch herfst
Afgelopen weekend was het ideaal weer om de tuin klaar te maken voor de winter. Snoeien, verplanten, planten binnen zetten, bladeren van het gazon harken. Dit laatste zal nog een aantal keren herhaald moeten worden want er hangen nog veel bladeren aan de bomen. De tomaten in de serre zijn ook bijna allemaal rijp. Dit jaar hebben we niet zo veel vruchten gehad als de vorige jaren. Alhoewel het herfst is … deze week zijn het eerder lente temperaturen. En de voorspellingen voor volgend weekend zien er ook schitterend uit.
Zondagnamiddag ben ik naar het wachtbekken achter mijn ouders hun tuin gaan wandelen. Dat is een paar jaar geleden aangelegd om overstromingen van de Vondelbeek en Pasbeek te voorkomen. Sinds een paar mweken is er nu ook een verbinding tussen Opstal en dat bekken dmv een wandelpad. Dat pad bracht mij op plaatsen waar ik als jong gastje ging spelen met mijn vrienden uit onze straat. Het is er echt serieus veranderd, ipv weiland is het nu een natuurgebied geworden. Lebbeke heeft zo al een paar mooie natuurprojecten verwezenlijkt.
Tot de volgende keer

woensdag 7 oktober 2015

De Westhoek
Vorig weekend zijn An en ik naar de Westhoek getrokken om te ontsnappen van het lawaai van de Plain Air fuif in een tent voor onze deur. We hadden geluk met het weer, 2 dagen droog en zonnig. Zaterdag gingen we eerst naar Diksmuide waar we een bezoek brachten aan de IJzertoren met zijn vernieuwd museum. In de kantine proefde ik een Karel Cogge, een donker streekbier (dat iets te koud geserveerd was). Daarna richting Dodengang waar er net dat weekend een opendeur met figuranten was. We kregen er uitleg ivm wapens, de stellingenoorlog, … heel interessant. De mensen uit Merchtem die deelnamen aan De Terugtocht waren daar ook. In 1918 gaat er een grote optocht zijn van de Westhoek naar Gent. We logeerden in de Oude Abdij te Lo-Reninge, een eenvoudig proper hotel. Daar proefde ik een Ambetanterik, een straffe stout van 10%. ’s Avonds aten we in Ieper en gingen naar de Last Post kijken aan de Menenpoort. Zondagvoormiddag na een uitgebreid ontbijt bezochten we Tyne Cot en een paar andere kerkhoven. Door mijn verkoudheid met hevige hoestbuien heb ik 2 weken niet gelopen. Ik had graag zaterdag deelgenomen aan de oefencross van AC Lebbeke, maar er is een test-achterstand dus moet er gewerkt worden in het weekend.








Tot de volgende keer