Hoofdmenu

zondag 24 januari 2016

> 12 km duurloop
Voor het eerst sinds half februari 2015 heb ik nog eens > 12 km aan 1 stuk kunnen lopen (12,15km in 1u11'47"). Blij dat ik al zo ver sta. Op het einde was ik content dat ik thuis was. Nu de basisconditie verder uitbouwen want de hartslag blijft te hoog voor zo'n duurloopje. Binnen ongeveer 1 maand is er de Vastenvoettocht. Dat is 25 km stappen voor het goed doel. Deze uitstappen is mijn volgende 'groot' doel.

Tot de volgende keer

dinsdag 19 januari 2016

Te koud om te lopen
Nu de temperatuur zo rond of net onder het vriespunt schommelt ga ik niet buiten lopen. Na mijn longontsteking van een aantal jaren geleden had de longspecialist mij aangeradenin dit weer,  vooral overdag. In het winterzonnetje rustig joggen. Misschien dat ik als alternatieve training de loopband in de garage ga gebruiken om een half uur stevig bergop te stappen. Mijn huidige loopschoenen Nike LunarEclipse 4 zijn al serieus versleten en dat al na 600 km. De zool aan de voorkant is al volledig weggelopen. Het is speciale reeks met veel ondersteuning aan de binnenkant van mijn enkels. Ik koos dat model op aanraden van de specialist om een nieuwe achillespeesblessure te voorkomen. Binnenkort kan ik dus weer naar Topsport in Lebbeke. Ik denk dat ik mij opnieuw een paar Asics van het GT (opvolger van 2170) type ga kopen. Daarmee liep ik vroeger > 1.000 km.

Tot de volgende keer

maandag 11 januari 2016

Doel 2015 bereikt
Toen ik vorig jaar in februari opnieuw kon beginnen joggen was mijn doelstelling/hoop, tegen eind december 10 km kunnen joggen. Dat is mij dus gelukt. Momenteel kan ik zo’n 11 km joggen. Veel conditie heb ik nog niet want mij hartslag (gem. 152) is nog veel te hoog. Ondanks mijn doelen van dit jaar blijft het moeilijk om me te motiveren om mijn loopschoenen aan te trekken. Gisterenvoormidddag ben ik 11km gaan joggen en nadien was ik blij dat ik het gedaan had. Behalve het dan het feit dat mijn vaatje met energie helemaal leeg was. Rustige verder werken is de boodschap.

Tot de volgende keer

zaterdag 2 januari 2016

Feestbenenloop
Vorig jaar heb ik op 2 januari niet kunnen/mogen lopen met mijn achillespees blessure. Dit jaar heb ik de traditie opnieuw opgestart. Maar deze keer was het meer ik-loop-de-Duveltjes-uit-mijn-lijf loopje. Met een mooi winterzonnetje jogde ik bijna 7 km.
Morgen begint het langere loopwerk, +/- 11 km.

Tot de volgende keer

vrijdag 1 januari 2016

Goodbye 2015 - hello 2016
Zoals elk jaar een terugblik op het voorbije jaar. In het jaar 2015 ben ik opnieuw beginnen bewegen, wandelen. Steeds rustig aan om de achillespees te laten wennen aan de inspanning. Half februari ben ik vanaf 0 beginnen joggen. Heel rustig aan kort afstandjes proberen. In april was er in Opstal de jaarlijkse Avaloop en omdat ik toen al 6 km kon joggen nam ik daaraan deel. Het uitlopen deed enorm veel deugd. Met Pinksteren was er de Streekbierenloop. Per gelopen ronde kreeg je een biertje. Het was eigenlijk veel te warm om te lopen en na een overmoedige start kreeg ik de spreekwoordelijke klap van de hamer. Daarna ging het zo op-en-af, geen zin om te lopen, wel zin ... tot Merchtem, de 6 km Corrida. Die liep ik zonder te forceren in minder dan 30'. Maar omdat ik geen enkel specifiek doel had, werd ik een beetje een salonloper. Als het regende, te koud, ... bleef ik thuis.

Een paar cijfertjes:
Lopen 490 km
Fietsen 276 km
Wandelen 172 km

Het nieuwe jaar betekent ook nieuwe voornemens, doelen ...
Graag zou ik blijven (traag) lopen zonder pijn of te forceren. Ook het wandelen (stappen) zou ik meer willen doen met als doelen de Vastenvoettocht (begin maart) en de 100km Dodentocht in augustus. Ondertussen af en toe een jogging meepikken.

De bestz wensen en tot de volgende keer