Hoofdmenu

dinsdag 29 maart 2016

Geen Animo!Run
Ik had er heel veel zin in om zaterdag deel te nemen aan de Animo!Run. Mij plan was om de 18km te lopen, maar op zaterdag ochtend werd ik wakker met hoofdpijn, snotterende neus en af en toe een hoestbui. Geen loop dus. Spijtig want het was mooi weer. De rest van het weekend heb ik ook niet meer gelopen en deze avond ga ik 1u stappen (het werden 5,3 km in 49') ter voorbereiding van de 42km Great Breweries Walk (Marathon) op 5 juni. Als ik dat zonder problemen kan uitstappen schrijf ik mij in voor de Dodentocht in Bornem.

Tot de volgende keer

maandag 14 maart 2016

Lange duurloop
Na mijn rustige lange duurloop (16,5 km) van gisteren was ik toch wat stijf in de namiddag. Vandaag is het al veel beter al ben ik nog niet helemaal gerecupereerd. Daarom heb ik mijn duurloop voor morgen vervangen door een rustige versie van 8 km. Dan kan ik donderdag de 10 km versie doen. Na de 40 km van vorige week loop ik deze week wat minder en zo ga ik heel langzaam het aantal km opbouwen tot zo’n 50 km / week. Nu ga ik nog wat van het mooie (frisse) lenteweer genieten.

Tot de volgende keer

dinsdag 8 maart 2016

Modderdoop
Mijn nieuwe loopschoenen hebben zondag hun modderdoop gehad. Bepaalde stukken in Buggenhout bos lagen er erg modderig bij. Het voordeel van m’n nieuwe schoenen is dat ik meer grip heb. Mijn vorige hadden al niet veel profiel toen ik ze kocht en nu is er daar nog minder van over. Ondertussen was het lopen tussen de maartse buien door. Maar ik had geluk want toen de ergste hagel en regenbui uit de lucht naar beneden kwam liep ik onder de bomen. De 14km rustige duurloop gingen mij goed af. Geen problemen gehad onderweg. Hopelijk kan ik deze week opnieuw 3x gaan lopen (2x 12km & 1x 16km).

Tot de volgende keer