Gastronomisch koken - deel 2

In dit deel krijg je eerst een aantal recepten die ik zelf regelmatig klaarmaak(te)

Door een technische storing ontbreken er een paar recepten.

Limoncello

Het resultaat van dit recept is iets wat in onze familie en vriendenkring heel goed gesmaakt wordt

- 4 dikke citroenen
- 0,5 l alcohol van 94°
- 0,6 l water
- 400 gr suiker

Bereiding:
- Schil de citroenen met een dunschiller
- Doe het gele deel van de schillen samen met de alcohol in een bokaal en sluit deze luchtdicht af
- Schud dit mengsel elke dag 15" en dit 8 dagen na elkaar
- Na deze periode: maak een siroop van water en suiker
- Laat de siroop afkoelen
- Filter de alcohol
- Meng de gefilterde alcohol en de afgekoelde suikersiroop
- Doe de limoncello in flessen
- Laat dit 2 weken rusten

IJskoud schenken en gezondheid !!!

Smakelijk en tot de volgende keer


Makkelijk Aardbeien-ijs maken ...

Dit is een variant op vanille-ijs van vorige week

- 100 gr fijne kristalsuiker
- 1 zakje vanillesuiker (5 tot 8 gr)
- 3 eierdooiers
- 3 dl volle melk
- 2 dl slagroom
- 150 gr aardbeien of frambozen, ...

Bereiding:
- Mengkom van de ijskreemmachine 1 dag op voorhand in diepvriezer zetten.
- 2 uur op voorhand doosje in diepvriezer zetten (opdat het reeds koud is voor het mengsel er in gaat).
- Suiker, vanillesuiker & eierdooiers mixen tot een mooie ruban.
- Al mixend de melk langzaam toevoegen en alles tot een heel luchtig mengsel kloppen.
- Mix de aarbeien (of ander fruit) tot een moes.
- Klop de slagroom bijna stijf en meng dit met het andere mengsel.
- Meng de fruitmoes met het andere mengsel.
- Haal de mengkom uit de vriezer en doe het mengsel er in.
- Laat alles +/- 20 min. afdraaien.
- Schep de ijskreem in het doosje uit de vriezer en plaats het terug in de diepvriezer.

Smakelijk en tot de volgende keer

Makkelijk vanille-ijs maken ...

- 100 gr fijne kristalsuiker
- 1 zakje vanillesuiker (5 tot 8 gr)
- 3 eierdooiers
- 3,5 dl volle melk
- 2,5 dl slagroom

Bereiding:
- Mengkom van de ijskreemmachine 1 dag op voorhand in diepvriezer zetten.
- 2 uur op voorhand doosje in diepvriezer zetten (opdat het reeds koud is voor het mengsel er in gaat).
- Suiker, vanillesuiker & eierdooiers mixen tot een mooie ruban
- Al mixend de melk langzaam toevoegen en alles tot een heel luchtig mengsel kloppen.
- Klop de slagroom bijna stijf en meng dit met het andere mengsel.
- Haal de mengkom uit de vriezer en doe het mengsel er in.
- Laat alles +/- 20 min. afdraaien.
- Schep de ijskreem in het doosje uit de vriezer en plaats het terug in de diepvriezer.

Smakelijk en tot de volgende keer

Geen updates meer ...

Dit schooljaar moest ik kiezen tussen atletiek of koken. Beiden gaan door op donderdagavond.
Aangezien ik nu toch al iets kan klaarmaken in de keuken en ik toch nooit ingewikkelde menu's zal bereiden, heb ik besloten om niet meer van start te gaan in het derde jaar gastronomisch koken. Mijn 'loopavonturen' kan je hier volgen.

Nog veel keukenplezier aan iedereen. Het was een erg leuke tijd op vrijdagavond.

Smakelijk en bedankt voor je bezoekje

Vrijdag 20 juni
Vandaag kregen we van onze Docente Gaby ons getuigschrift voor het 2e jaar. Leuke herinneringen werden nog eens bovengehaald. Het was een leuke vrijdagavond-kookbende.



Veel dank aan onze Docente Gaby voor haar geduld.

Smakelijk en tot de volgende keer

Vrijdag 6 juni
Vandaag hadden we als laatste les ... praktijkexamen.

Voorgerecht: Asperges met gerookte zalm en mousselinesaus


Hoofdgerecht: Tournedos Rossini


Smakelijk en tot de volgende keer

Vrijdag 30 mei

Voorgerecht: Quiche Lorraine & Quiche met krab, limoen en kokosmelk


Hoofdgerecht: Gebakken heilbot in bieslooksaus en asperges


Wijnen:
Witte wijn: Kog3 2006 - Sauvignon - Mirovino, Ljutomer-Ormoz (Slovenie)
Witte wijn: Terres Fumees 2005 - Colombard - Vin de Pays du Comte Tolosan (Frankrijk)

Smakelijk en tot de volgende keer

Vrijdag 23 mei

Soep: Minestrone Milanese


Hoofdgerecht: Paella de marisco


Dessert: Chocolade tiramisu met kersen


Wijnen:
Witte wijn: Meander 2007 - Chenin Blanc (60%) & Colombard (40%) - Groot Eiland Estate / Western Cape (Zuid Afrika)
Rode wijn: Caldora 2006 - Montepulciano - Montepulciano D'Abruzzo (Italie)

Smakelijk en tot de volgende keer

Vrijdag 16 mei

Soep: Champignonsoep


Hoofdgerecht: Scampi met pesto en penne


Dessert: Fruittaartje

Wijnen:
Witte wijn: Gazela 2007 - Loureiro / Trajadura / Azal / Pedernã - Vinho Verde (Minho / Portugal)
Witte wijn: Domaine du Tariquet 2005 - Ugni-blanc & Colombard - Vin du Pays des Cotes de Gascogne (Frankrijk)

Smakelijk en tot de volgende keer

Vrijdag 9 mei

Voorgerecht: Gepocheerde peer in een kleedje van ham


Hoofdgerecht: Paling in 't groen


Dessert: Diplomatenpudding met vers fruit


Wijnen:
Witte wijn: Caldora 2006 - Chardonnay - Terre di Chieti (Italie)
Witte wijn: Orvieto Classico 2006 - Trebbiano, Verdello -Umbrie (Italie)

Smakelijk en tot de volgende keer

Vrijdag 2 mei

Geen les vandaag. Hieronder vindt U foto's van de open brouwerijendag.



Sante en tot de volgende keer

Vrijdag 25 april

Soep: Carmenvelouté


Hoofdgerecht: Varkenshaasje met mosterdsaus en krieltjes in room


Dessert: Kiwi met korstje en aardbeienijs

Wijnen:
Witte wijn: Moulin Berger 2006 - Sauvignon blanc, Marsanne, Grenache blanc - Vins de de Pays des Coteaux d'Enserune (Frankrijk)
Rode wijn: J.P.Chenet 2005 - Cabernet & Syrah - Vins de Pays d'Oc Languedoc (Frankrijk)

Smakelijk en tot de volgende keer

Vrijdag 18 april

Voorgerecht: Krokant slaatje met kippenreepjes en champignons


Hoofdgerecht: Stoofpotje met tonijn (wok)


Dessert: Bladerdeeggebakje met peer en pistache-ijs



Wijnen:
Witte wijn: Chateaux Lamothe Vincent 2006 - 90% Sauvignon & 10% Semillon - Bordeaux (Frankrijk)
Rode wijn: Rasteaux 2005 - Grenache - Cotes du Rhone (Frankrijk)
Speciaal proevertje: Bonarda DOC 2006 (Massano) - Bonarda -Piemonte (Italie) - meer info vindt je hier

Smakelijk en tot de volgende keer

Vrijdag 11 april

Soep: Heldere brunoisesoep met fijne groenten


Hoofdgerecht: Lasagna Bolognaise


Wijnen:
Witte wijn: Orvieto 2006 -Procanico, Verdello, Malvasia (max. 25% bij de wet), Grechetto & Drupeggio - Rufina, Orvieto (Umbrie - Italie)
Rode wijn: Via Afrika 2006 - Cabernet sauvignon, Shiraz & Cinsault - Lion's Land, West Kaap (Zuid Afrika)

Smakelijk en tot de volgende keer

Paasvakantie


Geen les maar toch wat info: Op zondag 20 april is het 'Open brouwerijendag'. Meer info vindt U via deze link.

Santé

Vrijdag 21 maart

Voorgerecht: Salade van in porto gemarineerde kwartel



Hoofdgerecht: Lamskroon met lentegroenten en nieuwe aardappelen


Dessert: Advocaatmousse met banaan en chocoladeschilfers


Wijnen:
Witte wijn: Meander 2007 - Chenin blanc & Colombard - West Kaap (Zuid Afrika)
Rode wijn: La Garconne 2007 - Merlot - Belles du Sud (Frankrijk)

Smakelijk en tot de volgende keer

Vrijdag 14 maart

Soep: Witloofroomsoep


Hoofdgerecht: Kalkoenreepjes met gevulde aardappel en aubergine


Dessert: Ananas op z'n Hawaiaans

Wijnen:
Witte wijn: Grand Heron 2006 -Colombard & Ugni Blanc - Vin de Pays de Cotes de Gascogne (Frankrijk)
Rode wijn: Domaine Deshenrys 2005 - ? - Vin de Pays des Cotes de Thongues (Frankrijk)

Smakelijk en tot de volgende keer

Vrijdag 7 maart

Voorgerecht: Groene aspergepunten met mousseline van witte wijn in gerookte heilbot


Hoofdgerecht: Konijn op de wijze van Suchuan


Dessert: Flan met nootjes


Wijnen:
Witte wijn: Sandpiper 2005 - Chardonnay & Marsanne - Vins de Pays 'd Oc (Frankrijk)
Rode wijn: Millstream 2004 - Cincault & Ruby Cabernet - West Kaap (Zuid Afrika)

Smakelijk en tot de volgende keer

Vrijdag 29 februari

Soep: Erwtensoep met gerookte ham en kaascroutons


Hoofdgerecht: Victoriabaars op een bedje van prei en Hoegaerden


Dessert: Gratin van pompelmoes

Wijnen:
Witte wijn: Kog3 2006 - Sauvignon - Mirovino, Ljutomer-Ormoz (Slovenie)

Smakelijk en tot de volgende keer

Vrijdag 22 februari

Soep: Broccolisoepje met bieslookroom en zalm



Hoofdgerecht: Struisvogelsteak met champignonsaus en aardappelblokjes


Dessert: Tarte maison


Wijnen:
Witte wijn: Muenzenrieder 2005 - Gruner Veltliner Classic - Neusiedlersee (Oostenrijk)
Rode wijn: Masia J 2004 - Tempranillo (80%) & Cabernet (20%) - Catalunya DO (Spanje)

Smakelijk en tot de volgende keer

Vrijdag 15 februari

Voorgerecht: Gebakken witloof met spek en tomatensaus


Hoofdgerecht: Iers stoofpotje


Dessert: Ananas conde (rijstpap met ananas)

Wijnen:
Witte wijn: Marcel Martin 2006 - Chardonnay - Vin du Pays du Jardin de la France (Frankrijk)
Rode wijn: La Galiniere 2006 - Merlot - Vin de Pays de Coteaux de Payriac (Frankrijk)

Smakelijk en tot de volgende keer

Vrijdag 8 februari

Geen les tijdens het krokusverlof.

Op zaterdag 1 maart 2008 staat het Gastronomisch Diner in de feestzaal van het Opleidingscentrum Merchtem op het programma en dit al voor de 10e keer. Zoals elk jaar is dit een verzameling van culinaire hoogstandjes. Voor een schappelijke bijdrage kan je er genieten van spijs en drank.


Menu


Aperitief en mondverwenners


Bavarois van winterse staafjes,
gekonfijte Brusselse koolblaadjes leunend op gedroogde Vlaamse ham,
huwelijk met witschuimbier en kaviaar met passie


Zeedelicatesse in rode bietensaus,
garnituur met yoghurt en gerookte zalmsnippers


Steentjes van ananas, thijmthee & limoenijs met munt


Ossenhaas met citroen en Marsala, vergezeld van een canneloni 
en pittig gekruidde aardappel met Cambonzola 
onder een dekentje van kervelpesto


Krokant honingkoekje gevuld met zalige bosvruchtenmousse


Koffie en versnaperingen

Smakelijk en tot de volgende keer

Vrijdag 1 februari

Hoofdgerecht: Bouillabaisse op wijze van Marseille



Dessert: Chocoladetaartje



Wijn:
Witte wijn: Meander 2007 - Chenin Blanc (60%) & Colombard (40%) - Groot Eiland Estate / Western Cape (Zuid-Afrika)

Smakelijk en tot de volgende keer

Vrijdag 25 januari
Veel werk gehad vandaag. Vooral aan de vulling van het konijn. Maar de beloning was een heerlijk gerecht.

Soep: Gevogelteroomsoep met curry en tomatenblokjes


Hoofdgerecht: Gevulde konijnenfilet met portosaus en aardappelflensjes


Dessert: Botersprits


Wijnen:
Witte wijn: Alenya 2005 - Viura & Chardonnay - Catalonie (Spanje)
Rode wijn: La Folie des Freres 2005 - Grenache - Cotes du Rhone (Frankrijk)

Smakelijk en tot de volgende keer

Vrijdag 18 januari
Onze creme brulee is onder de grill gezet, maar om echt een goed resultaat te krijgen is het best om met een speciaal brandertje de suiker te smelten.

Voorgerecht: Gevulde champignons in lookboter



Hoofdgerecht: Lotte met roze pepersaus



Dessert: Creme brulee


Wijnen:
Witte wijn: Chateau Cantelaudette 2006 - Semillon & Muscadette - Graves de vayres/Bordeaux (Frankrijk)
Witte wijn: Domaine du Tariquet 2005 - Ugni-blanc & Colombar - Vin de Pays des Cotes de Gascogne (Frankrijk)

Smakelijk en tot de volgende keer

Vrijdag 11 januari 2008
Bedankt Agnes Sorel voor het samenstellen van het recept voor de lekkere soep en voor ... zie link. Het degustiefje 'Limoncello' was heel lekker, maar wel straf.

Soep: Agnes Sorel



Hoofdgerecht: Entrecote met choronsaus en gebakken aardappelen



Nagerecht: Perziken met amandelschuim



Wijnen:
Witte wijn: Terres Fumees 2005 - Colombard - Vin de Pays du Comte Tolosan (Frankrijk)
Rode wijn: Comte de Beylac - Merlot (70 %) / Cabernet Sauvignon (30 %) - Bordeaux (Frankrijk)
Degustiefje: Limoncello (bereidt door docente en enkele cursisten)

Smakelijk en tot de volgende keer

Oudejaarsavond

Wat stond er bij ons thuis op het menu ?


Home made apertiefhapjes

Spiesje van scampi en zalm op een bedje van rucola, met een vinaigrette van walnotenolie en witte balsamicoazijn, alles afgewerkt met pijnboompitten en brunoise appeltje


Witloofroomsoep met snippers gerookte zalm

Eendenborstfilet met rodewijnsaus, een taartje gevuld met gestoofde perzik, appel en rozijnen en kroketjes


2 Soorten tiramisu (gewone en met Bastogne speculaas)

Smakelijk en tot de volgende keer

Vrijdag 7 december
Waar vorige week de kastanjeaardappelen niet zo (sterk) smaakten ... was dat wel het geval voor de amandelkroketten (lekker en origineel). De hazenrug heeft een heel speciale smaakt die je graag lust of niet. Een kerststronk is echt niet zo moeilijk om te maken. Er kruipt wel wat werk in, maar je kan gelukkig al wat op voorhand klaarmaken.
Een leraar aan het O-M Chef Costers Marc heeft ook een site gemaakt waar je originele, lekkere recepten kan vinden. Het zijn er met een heel breed smakenpallet.

Hoofdgerecht: Hazenrugfilet in rode bessenroom met oesterzwammen en amandelkroketten


Dessert: Kerststronk met slagroom


Wijn:
Rode wijn: Castillo d Maluenda 2005 - Tempranillo - Calatayud (Spanje)

Smakelijk en tot de volgende keer

Vrijdag 30 november
Geitenkaas heeft een heel sterke uitgeproken smaak (iets te sterk voor sommigen). Een beetje gesmolten en met de honing en appeltjes er op was dit zeer lekker. Dit kan je ook op kleine toastjes (uit het vuistje) geven als voorgerecht. De gefrituurde kastanjeaardappelen waren heel zacht van smaak (iets te zacht). De sabayon van frambozenbier is een aanrader.

Voorgerecht: Gegratineerd geitenkaasje met lauwe appeldressing


Hoofdgerecht: Reebok met groene pepersaus en kastanje aardappelen


Dessert: Frambozenpeertjes met gegratineerde sabayon


Drank:
Bier: Witbier (voorgerecht)
Rode wijn: Flavius 2005 - Syrah - Vin de Pays des Coteaux Flaviens (Frankrijk)

Smakelijk en tot de volgende keer

Vrijdag 23 november

Door omstandigheden was er vandaag geen les.

Dat gaf mij de mogelijkheid om reeds 'vroeg' naar de Trappistenavond tvv muziekkapel Chiro Hemo Opstal te gaan. Daar heb ik kunnen proeven van:

Westvleteren 8°

Westvleteren 12°

La Trappe Donker

La Trappe Blond


Ze hebben gesmaakt. De 5 andere echte Trappisten waren ook verkrijgbaar, maar daar heb ik mij niet meer aan gewaagd ;-))


Smakelijk en tot de volgende keer

Vrijdag 16 november

Voorgerecht: Garnalenkroketten





Hoofdgerecht: Mousseline van kipmet 2 sauzen en zwarte taglatelli



Smakelijk en tot de volgende keer

Vrijdag 9 november
Na een weekje verlof mochten we gisteren terug onze kookkunsten proberen te verbeteren.
De garnalensoep zag er eerst niet uit, maar na het mixen en passer-au-chinois + het toevoegen van de room ... mjammie. Omdat garnalenroomsoep niet zo 'staat' op een menu, wordt het ook wel sjieker 'Bisque van garnalen met room' genoemd. Voor het eerst in onze nog korte 'carriere' mochten/moesten we zelf vis fileren. Dat viel best mee en was eigenlijk niet zo moeilijk. Ook het maken van de visfumet met het 'visafval' is eigenlijk een werkje van 'niks'. Dit was al een feestmaaltijd en er gaan er nog volgen voor de eindejaarsfeesten gaan beginnen.

Soep: Bisque van garnalen met room


Hoofdgerecht: Tongfilet in witte wijnsaus en hertoginneaardappelen



Wijnen:
Witte wijn: De Kaapse Leeuw 2006 - Chenin blanc - Western Cape (Zuid Afrika)
Witte wijn: Palacia de Bornos 2005 - Verdejo - Reuda (Spanje)

Smakelijk en tot de volgende keer

Vrijdag 27 oktober
Consomme ... heel heldere soep waar je bij de bereiding veel 'afval' van hebt. Maar de smaak van de soep ... mmm. De rundssteak met geplette zwarte peperbolletjes en groene pepersaus waren heerlijk sterk van smaak. Volgende week is het vakantie, maar dan kunnen we thuis nog wat 'oefenen'.

Soep: Consomme Celestine




Hoofdgerecht: Rundssteak met peper, puree van aardappelen, doperwten en mierikswortel


Nagerecht: Chocoladecake



Wijnen:
Witte wijn: Moulin Berger 2006 - Sauvignon blanc, Marsanne, Grenache blanc - Coteaux d'Enserune (Frankrijk)
Rode wijn: Merlot delle Venezie 2004 - Merlot - Castellani (Italie)

Smakelijk en tot de volgende keer (dank aan Cosmas voor de foto's)

Vrijdag 19 oktober
Een eenvoudig en 'snel' klaar gerecht... het vispannetje met mornaysaus. We dachten, dit is niet zo'n grote portie, doch de saus maakte het 'zwaarder' dan we verwacht hadden. Een succesrecept dat je op voorhand kan maken en dat zeker thuishoort op een feestmaal.

Soep: Prei veloutesoep met kruidenkorstjes



Hoofdgerecht: Gegratineerd vispannetje met hertoginneaardappelen


Dessert: Rijstbeursje


Wijnen:
Witte wijn: Chateau Cantelaudette 2006 - 80% Semillon + 10% Sauvignon + 10% Muscadelle - Arveyres-Bordeaux (Frankrijk)
Witte wijn: Palacio de Bornos verdejo 2005 - Verdejo - Rueda (Spanje)

Smakelijk en tot de volgende keer

Vrijdag 12 oktober
De eerste gemiste les van het schooljaar ... nee ik ben niet gaan brossen. We zaten met het bedrijf op weekend in de Vossemeren te Lommel. Volledig verzorgd, incl. eten en drinken.
Op vrijdagavond was het Italiaans buffet. Zaterdagavond lekker avondmaal:

Voorgerecht: Verse zalm, verrassend lauwwarm gepresenteerd met gemberschaafsel en krokante zoete aardappelen
Soep: Minestronesoep met spekjes, groenten en peulvruchten
Hoofdgerecht: Pallet van vis, een combinatie van zalm, baars, oedang en red snepper
Dessert: Savanna's dessert, een bloemlezing van onze keuken.
Wijnen: Sancerre Blanc en Chablis.

Dank zij Cosmas vind je hier de recepten en bijhorende foto's.

Voorgerecht: Scampi diabolique


Hoofdgerecht: Gemarineerde kalkoenbrochette met citrusvruchten



Dessert: Weense flensjes


Smakelijk en tot volgende week

Vrijdag 5 oktober
De Vlaamse soep was er eentje gemaakt van spuitjes. Eenvoudig en lekker. De schartongfilets "Belle Mueniere" zijn ideaal voor wie niet veel tijd heeft in de keuken. De Sabayon met trappist en bananenroomijs vond ik iets minder van smaak. Het ijs was lekker en de sabayon vermengd ermee was ook ok.

Soep: Vlaamse soep


Hoofdgerecht: Schartongfilets "Belle Mueniere" met chateau-aardappelen



Dessert: Sabayon van trappist en bananenroomijs


Smakelijk en tot de volgende keer

Vrijdag 29 september
Het timbaaltje is een eenvoudig doch lekker gerecht dat zeker gebruikt kan worden als voorgerecht bij een feestmaaltijd. Men kan de forel ook combineren met zalm, heilbot, ... dit om een mooie kleurschakkering op het bord te bekomen.
De tompoezen zijn voor de verandering eens niet rechthoeking en kunnen in deze vorm en grootte makkelijk gecombineerd worden met mini-roomsoezen en andere kleine gebakjes.

Voorgerecht: Timbaaltje van gerookte forel


Hoofdgerecht: Kalfskotelet met bearnaisesaus en frieten


Dessert: Tompoezen


Wijnen:
Witte wijn: Caldora 2006 - Chardonnay - Terre di Chieti (Italie)
Rode wijn: MontGras Reserva 2004 - Carmenere & Chiraz - Central Valley (Chili)

Smakelijk en tot de volgende keer



Vrijdag 14 september

Vandaag was het de laatste 'rustige' les. Vanaf volgende week maken we terug 3 gerechten. De Florentijnse soep, in 't Vlaams spinaziesoep is makkelijk klaar te maken, fijn van smaak, maar ... ze moet goed gekruid worden anders smaakt ze nogal flets. Het wok recept was ook een voltreffer, van kleur en vooral van smaak.
Sorry voor de 'taalfouten', maar de accenten in Franse woorden worden in deze blog meestal niet correct weergegeven. Daarom ga ik ze ook niet meer vermelden.

Soep: Florentijnse soep



Hoofdgerecht: Tijgergarnalen met gebakken paprika's



Wijnen:
Witte wijn 1: Terres Fumees 2005 - Colombard - Vin de Pays du Comte Tolosan (Frankrijk)
Witte wijn 2: Mont Gras 2004 - Sauvignong Blanc & Semillon - Central Valley (Chili)

Smakelijk en tot de volgende keer

Vrijdag 7 september

De kop is er af ... we zijn weer van start gegaan voor een jaar 'gastronomisch koken'. Een aantal mensen van vorig jaar zijn niet langer aanwezig op vrijdagavond. In hun plaats zijn er een aantal nieuwe gezichten. Vandaag hebben we maar 2 gecrechten klaargemaakt, omdat er nog een aantal administratieve formaliteiten vervuld moesten worden;


Soep: Wortelsoep met mosseltjes



Hoofdgerecht: Taartje van Superanoham en mozzarella


Wijnen:

Aperitief: Cocktail 'Undercover'

Witte wijn:

Rode wijn:


Smakelijk en tot de volgende keer

Nieuw schooljaar staat voor de deur

Morgen begint voor de meeste kinderen en voor vele volwassenen het nieuwe schooljaar. Na een dikke 2 maanden is het vrijdag voor ons ook 'van da'. Op aanvraag van ons is het 2e jaar gastronomisch koken in het O-M ook op vrijdagavond.

Meer info over de aangeboden cursussen kan je vinden op de site han het O-M.


Hopelijk zullen we ook dit jaar:

- veel bijleren op cullinair vlak

- lekker eten

- niks laten 'aanbranden'

- veel plezier maken


Tot volgende week

Geen opmerkingen: