Hoofdmenu

donderdag 20 juli 2006


Op zondag 2 juli verlieten wij omstreeks 6u30 den Opstal richting Toscane in Italie. Omdat het lang duurde voor we echt zeker wisten dat de Gotthardtunnel open was voor het verkeer, hadden we besloten om 200 km om te rijden via Frankrijk en via de Mont Blanc tunnel door te steken naar Italie. Deze rit is heel vlot verlopen. De hoogste berg van Europa lag te schitteren in de zon.

Via Aosta reden naar de eerste camping in Ivrea om er te overnachten (1051 km). De volgende ochtend ging het via Genua (heeeel druk) naar Camping Valle Gaia te Casale Marittima nabij Cecina (tot. 1433 km). Een heel mooie, nette en niet al te drukke camping met alles erop en eraan (zwembaden, tennisterreinen, winkel, pizzeria, restaurant, ...). De tent opgezet en 2 rustdagen ingelast om te wennen aan de temperatuur (min. 30 gr). Een daguitstap werd steeds gevolgd door een rustdag. Het enige minpuntje was dat men voor een uitstap steeds ver moest rijden (gelukkig was er airco in de auto).

Bezochte steden: Pisa, San Gimignano, Volterra, Lucca, Firenze, ...

De terugreis ging wel door Zwitserland en de Gotthardtunnel. Hier hebben we zo'n 7 km file gehad (1 uur). Omstreeks 23u30 waren we terug van weggeweest (1295 km).

Enkele foto's:

Firenze

Pisa

Samenvatting: het was een prachtvakantie ...

Het volledige verslag kan je binnenkort op onze site lezen (incl. meer foto's)

1 opmerking:

Anoniem zei

Wow, ziet er mooi uit hoor! Bij mij is 't nog dik anderhalve maand aftellen voor mijn vakantie. Gelukkig is het hier toch ook wat mooi weer ondertussen? Kom jij nu meedoen aan de weblogloop?