Hoofdmenu

maandag 25 juni 2007


De avonturen van Lotte
Zaterdag heeft Lotte voor het eerst meegedaan aan een jeugdpistemeeting ingericht door de K.A.C. Lebbeke. Sinds een aantal weken heeft ze er echt naartoe geleefd. Ze heeft zich ingeschreven voor de 80m en het verspringen bij de eerstejaars miniemen meisjes. Ingedeeld in de eerste reeks mocht ze de spits afbijten. Na enkele aanwijzingen van de coaches Gentil en Koen, nam zij plaats in de startblokken. Toen het startschot weerklonk was ze erg geschrokken. Het was nl. de eerste maal dat ze dit meemaakt. Toch was ze nog redelijk snel weg. Ongeveer halfweg werd ze aangemoedigd door enkele vriendinnen. Hierdoor werd ze afgeleid, keek even opzij, zodat haar tred niet goed meer was. Toch finishte ze nog in een tijd van 13:32. Ver van slecht. Ze was erg blij want ze had niet de traagste tijd.
Pas anderhalf uur later begon het verspringen. Voor de aanvang 92 voetjes tellen om de aanloopafstand te bepalen. Als merkteken waar ze aan de aanloop moet beginnen kleven ze een stuk gekleurde plakband. Opnieuw kreeg zij en de 2 andere meisjes van KACL aanwijzingen van Gentil en Koen. Na elke sprong werd ze bijgestuurd, zodat ze uiteindelijk aan 2,97 m geraakt is (2,48 m - 2,84 m - 2,97 m). Hier had ze spijt dat ze niet over de 3m grens geraakt is. Volgende keer beter.
Gelukkig was alles niet perfekt, zodat er nog plaats is voor verbetering. De volgende meeting is op zaterdag 14 juli.

Mijn zaterdagochtendloopje was verschoven naar zondagochend. De eerste kilometers liepen redelijk stroef, maar na zo'n 4 km begon het los te lopen. Juist voor het naar huis lopen kom ik Dennis en Ingeborg tegen. Tijd voor een babbel, want het was lang geleden dat ik hen nog eens tegengekomen ben. Zij is ook herstellende van een spierscheur en hij moet volgende week geopereed worden aan een dubbele liesbreuk. Het lopen zal voor hem ook een tijdje op een lager pitje staan. De laatste 4 km samen met Jan VT afgelegd in een iets hoger tempo dan normaal en niks last gehad. 4 augustus zal dus nog steeds haalbaar zijn als eerste 'jogging' over 10 km.

Gelopen: 11,8 km - 1:01:53 - 11,4 km/u (gs. 5:15 /km)

Tot de volgende keer

1 opmerking:

Anoniem zei

Veel plezier in Oostenrijk!!
Proficiat voor de dochter met haar prestaties...
CU...