Hoofdmenu

maandag 2 maart 2009

BK Oostende - het verslag
Op zondagochtend vertrokken we onder een stralend zonnetje richting 't zeetje, maar eens voorbij Gent begon het nevelig te worden.
Het verkeer verliep vlot en in een uurtje waren we er. Zo waren Leen & Lotte ruim op tijd om de omloop te verkennen. Die lag er in vergelijking met vorig jaar redelijk bij, wisten de deelnemers van vorig jaar te vertellen. Deze keer was er geen voorafgaande stortbui.
Een BK betekent heel veel volk, zowel toeschouwers als deelnemers. Om dat alles in goede banen te leiden, moesten de atleten zich reeds klaarmaken voor ze in het pre-startvak mochten. Daardoor stonden ze toch een kleine 10 minuten in hun gewone shirt te wachten op het startschot.
Bij de kadetten meisjes (1995) met topfavoriete Astrid waren er maar liefst 81 deelneemsters, iets wat Lotte nog nooit meegemaakt had. Toch een beetje onder de indruk ging ze toch nog redelijk snel van start. Astrid had zich ondertussen voorin genesteld en liep een afwachtende wedstrijd. Pas op het einde van de 2e ronde, net voor de heuvelrij plaatste ze haar finale demarage en liet haar concurentes achter zich. Een mooie kroon op een prachtig seizoen. In het 2e helft van het deelnemersveld 'vocht' Lotte voor wat ze waard was. Bij haar eerste doorkomst deed ze teken dat het niet echt lekker liep. Toch bleef ze doorbijten en eindigde als 68e op 81. Met dit resultaat was ze niet echt tevreden. Leen heeft er het beste van gemaakt. Zij eindigde bij de cadetten meisjes (1994) ook als 68e , maar dan op 70 loopsters.
Het verslag van de korte cross kan je lezen via deze link.
De laatste wedstrijd van Veerle De Jaegere was een echte afscheidstournee. Enkel in het begin van de wedstrijd ondervond zij nog wat weerwerk van enkele atletes, maar zij werd als het ware gedragen door het publiek. De frele dame vloog de heuvels op alsof er niks aan was. Haar laatste ronde was bijna een ere-ronde. Een mooi slot aan het einde van een carriere om U tegen te zeggen en dit van een dame, klein van gestalte maar groot in prestaties.
Maar die seniors zoals Pieter Desmet, Atelaw Bekele, ... wat lopen die snel . In de aanvangsfase kon Pieter DS nog meegaan met Bekele & Tasama, maar bij een van de versnellingen moest hij hen laten gaan. Toch straf wat die mannen allemaal doen. Stijn L. die aan een heel sterk seizoenseinde bezig is (prov.kamp. O-Vl.) liep een heel sterke wedstrijd en eindige op een straffe 23e plaats. Joachim P. was ook goed gestart, maar kreeg al snel last van 'steken' in de zij. Toch wist hij te finishen als 44e.
Meer info over de behaalde resultaten van atleten van onze club vindt je hier.


Tot de volgende keer

Geen opmerkingen: