zondag 21 februari 2010

Daar is de lente ,
Daar is de zon,
Bijna, maar ik denk dat ze weldra zal komen ...

Zondag 21/02/2010

Onze eerste vroegbloeiers

Gisteren was het een mooie dag voor het door de vrieskou uitgestelde snoeien van bomen. Net op tijd want de sapstromen van de bomen beginnen reeds op gang te komen.
Deze ochtend ging Lotte naar de dijktraining in Grembergen en dit ter voorbereiding van het BK veldlopen in Stene (Oostende) op zondag 14 maart. Normaal gezien zal zij daar niet lopen omdat ze dit jaar nog aan geen enkele cross heeft deelgenomen. Na haar knieblessure van vorig jaar is ze nog steeds niet de 'ouwe'. Ook nu weer had ze last van pijnlijke knieen, maar dit komt vooral door het lopen op de asfalt en het op en neer lopen van de dijk. Ondertussen hebben A. en ik een rustig loopje gedaan van 6,86 km in 36'33" (gs. 10,4 km/u & ghs. 153). Tijdens het lopen had ik geen last van de enkel, pas daarna was dat ambetante gevoel er weer. Hopelijk brengt het bezoek aan de sportarts morgen meer klaarheid in de aard van de blessure.

Tot de volgende keer

1 opmerking:

Wouter Crucke, Vartago zei

Beste,

let wel op welke bomen je nog snoeit want voor sommige is het al te laat. Zoals bvb de notelaar en de berk. Daar is de sapstroom al te groot. Ze gaan er niet van dood maar het haalt hun vitaliteit drastisch naar beneden en worden daardoor ontvankelijk voor ander ziekten of schimmels.

Wouter Crucke
Uw boomverzorger
http://www.vartago.com