Hoofdmenu

zondag 18 december 2005


Prachtig parcours ... maar zwaar
Deze ochtend opgestaan ... en het gras was een beetje wit. Geen sneeuw, gewoon aangevroren ijsregen. Omstreeks10u45 vertrokken bij 1° en zonnig. De auto op +/- 500m van de start gezet en te voet naar de omgeving van de start om een beetje 'warm' te lopen. Om 11u59, de start ...
De omloop van de 10 K van Gaston Roelants in het park van Laken is zeer mooi, maar o zo zwaar. Al direct na de start een klein hellingske om de kuiten te strekken, gevolgd door een op sommige plaatsen gladde afdaling. Daarna terug naar boven, richting Vorstenhuisplein (dat is het kleine monument-toren voor het koninklijk paleis) en als je dacht dat je daar boven was, mis ... een bochtje naar links waarna het pas echt steil werd, gelukkig maar voor 50m. Daarna ging het 'gezapig' op en neer met ondermeer een rondje op het binnenplein van het 'Amerikaans theater'. Snelheid: gem. zo'n 5 min. / km. Het tweede rondje was al iets zwaarder.

Finish in 50 : 55 = gem. 11,86 km/u. Ik betwijfel of het werkelijk 10 km was, dat zullen we woensdag weten.
Planning voor vandaag ... niks meer doen.
PS 1. als je Tom Van Hooste & co ziet vlammen tegen min. 17 km/u door de modder (wij altijd op verharde paden) ... hoed af.
PS 2. sinds vandaag staat mijn jaar-kilometerteller op 1.100 km - nog 2 weken ...

2 opmerkingen:

Anoniem zei

Goed, zeg. Dit mag je ook al weer op je palmares schrijven! Is het trouwens een beetje overkill van het parcours op voorhand te bestuderen? Bestaan er eigenlijk topografische kaarten van Brussel ? :-)

Anoniem zei

Het parcours is idd prachtig, ik heb er ook van mogen genieten, al was het naar het einde toe meer afzien. Mij mag je volgend jaar ook weer verwachten!