Hoofdmenu

maandag 31 maart 2008

Sportkamp te Blankenberge
Vrijdagnamiddag zijn An, Lotte, ik en nog 70 andere clubleden op sportkamp naar Blankenberge vertrokken. We verbleven er in het Bloso sportcentrum. Het is volledig gerenoveerd en de piste ligt er juist naast de slaapaccomodatie.
Op vrijdagavond stond er een groepsloop op het programma. In de gietende regen en bij een harde wind hebben een aantal dapperen (ook van de jeugd) over de 5 km, +/- 30' gedaan (er waren zelfs een paar monokini's te zien - nietwaar Jan & Koen ?). Daarna een warme douche en eten. 's Avonds hebben we met z'n allen nog een (droge) wandeling gemaakt.
Zaterdagochtend - 8:00 - ontbijt en om 10u stond de eerste echte training op het programma. Normaal zou dit 'warmdraaien' geweest zijn voor de namiddag sessie op de piste. Maar omdat we daar mochten op trainen tijdens een voetbalwedstrijd is dat omgewisseld (wel niet zo goed voor de spieren). Voor mij stond hetvolgende op het menu:
15' loslopen
4x1000m tempo 4'20 - 4'25 /km (+ 600m rustig joggen)
10' - 20' loslopen
De eerste 2x1000m waren veel te snel (4:05 & 4:16). De volgende 2 waren perfect op schema (4:23). De harde wind maakte het een vrij vermoeiende training. De gem. hs. tijdens de snellere stukken was 164 (max.170) en dit terwijl er nog geen verzuring van de spieren voelbaar was.
Als dessert zijn An en ik nog een wandeling aan het strand gaan maken.
De namiddagloop was (samen met Dirk) aan een gezapig babbeltempo - 6,6km - 42'19 (9,4 km/u).
's Avonds was er een leuke kwis en onze ploeg 'Boenk der neffen' behaalde een mooie derde plaats.
Zondagochtend - 8:00 ontbijt en om 10u start van de 2e groepsloop, ditmaal op het strand. Onder een bewolkte hemel liepen we de 12km in 1:06:39 (10,8 km/u), incl. enkele stops omdat we niemand wilden achter laten. Het liep echter niet zo soepel als zaterdag. Waarschijnlijk door de 2 trainingen van zaterdag. In de namiddag heb ik dan een loop/rustpauze genomen met enkel een flinke strandwandeling. An was ondertussen naar huis omdat Sanne thuiskwam van de rondreis door Italie, georganiseerd door hun school.
's Avonds hebben we nog een kaartje gelegd (om de hand- en armspieren in beweging te houden).
Maandagochtend - 8:00 ontbijt (iedereen moest de kamer reeds ontruimen om plaats te maken voor de kuisploeg). Vandaag hebben we (althans de meesten onder ons) niet gelopen. Sommigen gingen zwemmen, anderen minigolf spelen of een terrasje doen (wat heb ik gedronken?). Ne het middagmaal keerden we allen huiswaarts. Moe maar vast besloten om volgend jaar terug deel te nemen.
Binnenkort kan je het fotoverslag op de site van de club bewonderen.

Tot de volgende keer

1 opmerking:

Anoniem zei

Bedankt voor het fotoverslag van Blankerberge ;-) !
groetjes, Linda (AC LEBBEKE)