maandag 12 juli 2010

Vakantie in Flattach (deel 2)
Donderdag 1 juli (31° - zonnig - 's avonds 5 druppels regen)
Vandaag slapen we uit ... tot 8u25, we ontbijten en maken een lunchpakket. Wel handig zo'n all-in waar je je middagmaal met broodjes kan klaarmaken. Deze formule vind je veel in Oostenrijk. Onze eerste uitstap brengt ons naar de Raggaschlucht, waarvan de ingang zich op 400m vh hotel bevindt. Het is een heel smal dal uitgesneden door het riviertje de Ragga en geholpen door het over elkaar schuiven van 2 scheuren in de bodem. Via een houten trap kan je de klamn (zo wordt het ook wel genoemd) volledig volgen tot waar ze begint. Best indrukwekkend als je ziet tot wat de krachten van de natuur in staat zijn. Aan het einde van onze wandeling nuttigen we onze broodmaaltijd In de namiddag gaan An en Lotte zwemmen en ik vertrek voor een loopje van 11,8 km op het fietspad richting Auserfragrant . In de hitte doe ik het rustig aan. Een groot deel van de 'golvende' route is gelukkig in de schaduw. Zo kom ik na 1u07'19" (gs.10,5 km/u) opnieuw aan het hotel.
's Avonds zorgden enkele regendruppels voor wat afkoeling. Het zachte windje deed de temperatuur redelijk snel dalen naar een aangenamere waarde om te slapen.

Raggaschlucht


Vrijdag 2 juli (31° - zonnig - broeierig heet)
Vandaag zijn we redelijk vroeg uit de veren. We gaan nl een redelijk lange wandeling maken. De Reisseck bergbahnen brengt ons in 3 etappes tot op een hoogte van 2.200 m. Soms overwint de kabine een stijgingspercentage van 82%. Het derde en laatste gedeelte is een smalspoortreintje dat ons via een tunnel naar onze eindbestemming brengt. Dit smalspoor is het hoogste in Europa. Eens aangekomen beginnen we aan wandeling met nr 562, welke ons naar de voet van de Reisseck leidt.We moeten verschillende keren door de eewige sneeuw ploeteren voor we onze bestemming bereiken. Gelukkig hebben we alledrie goede, stevige bergbotinnen aan. Op de richel aan de voet van de berg hebben we een heel mooi uitzicht want het is heel mooi, helder weer. De berg zelf die beklimmen we niet, omdat er op bepaalde plaatsen speciale klimgerei nodig is. Onze wandeling verloop sneller dan we denken en we keren dan ook iets vroeger dan voorzien terug naar de tandradbaan.Omdat er nog plaatsen vrij waren mogen we mee. 's Avonds koelt het maar heel traag af. Het venster blijft dan maar de ganse nacht op 'klik' staan om toch iets van de nachtelijke verkoeling te merken.

Reisseck

Geen opmerkingen: