dinsdag 13 juli 2010

Vakantie in Flattach (deel 3)
Zaterdag 3 juli (34° - zonnig - zacht briesje)
Na het ontbijt vertrekken we richting Mölltalgletcher. Het begin van de liften ligt slechts op een paar kilometer van het hotel. Een soort van metrotreintje brengt ons via een 4.800m lange tunnel in een paar minuten van 1.200m naar 2.200m hoogte, het Middlestation. Van hieruit vertrekt de kabelbaan naar het volgende station. Eens daar staat er een matige waaiende, koude wind. Daarom besluiten we om niet naar het hoogst gelegen gedeelte van de gletcher te gaan. Na een sanitaire stop vertrekken we te voet van 2.800 m hoogte naar het Middlestation. Een redelijk steil naar beneden tochtje van +/- 1u30. Onderweg stoppen we om foto's te nemen en voor het verorberen van de inhoud van ons lunchpakket. Na deze versterking vertrekken we voor het laatste deel, dat eindigt op de skipiste. Tijdens onze afdaling moeten we geregeld door de sneeuw ploeteren. Leuk zo midden in de zomer bij een temperatuur van zo'n 25°. Het is duidelijk laagseizoen want enkel de voormalige goudzoekershut is open. Er komen slecht weinig mensen naar boven. Waarschijnlijk omdat je maar 50% vermindering krijgt met de Kärnten Card. Zo kost een tochtje heen en terug voor 3 personen al snel 36 Euro. In de late namiddag komen we opnieuw aan in het hotel voor een zwempartijtje. Deze keer is er weinig volk (kinderen) omdat Duitsland tegen Argentinië speelt op het WK. 's Avonds zitten we nog lang buiten op het terras waar het zalig vertoeven (en vooral koel) is.

Omgeving Mölltalgletcher

Zondag 4 juli (28° - licht bewolkt - af en toe klein buitje)
Voor een zondagochtend zijn we abnormaal vroeg uit de veren. Rond 8u45 zitten we reeds aan het uitgebreid ontbijt. Lotte vindt dit zalig en zou dat heel graag elk weekend doen ... enkel wij zouden er moeten voor zorgen. Een paar kilometer van het hotel gaan we 3 mountainbikes huren voor een ritje in het Mölltal. In totaal hebben we op een glooiend (met af en toe een kuitenbijter) fietspad, de R8, 33km afgelegd. Rond 14u waren we terug aan het hotel.
De R8 is een fietspad dat deel uitmaakt van een fietpadennetwerk doorheen Karinthië. Het heet officieel de Glockner-fietsroute en is in totaal 80 km lang en gaat van het dorpje Heiligenblud, over – Großkirchheim – Mörtschach– Winklern –Rangersdorf – Stall – Flattach – Obervellach– Reißeck – Mühldorf waar het aansluit op de Drau-fietsroute. Het brengt je van een hoogte van 1.100m naar 550m.

Stalen ros

Geen opmerkingen: