donderdag 15 juli 2010

Vakantie in Flattach (deel 5)
Woensdag 7 juli (21° bewolkt met opklaringen - 13° idem - 24° idem)
Deze ochtend is het nog licht bewolkt. Het weerbericht heeft het over een weersverbetering. Dus vertrekken we richting de Goldeck panoramastrasse. Dit is een mooie weg van 14,5 km die ons naar een hoogte brengt van 1.885 m. Vandaar vertrekken we te voet naar de Goldeck op 2.142m. We nuttigen het middagmaal in de hütte en doen er een kleine rondwandeling op zoek naar een pad waarvan we het startpunt niet vinden. We keren dan maar via een andere weg terug naar de auto. Na een verkwikkende douche en het avondmaal kijken we naar Duitsland - Spanje. Omdat er een aantal Duitse toeristen in het hotel verblijven is het ambiance.

De omgeving van de Goldeck

Donderdag 8 juli (31° - zonnig – af en toe een stevige wind)
Vanaf vandaag begint de hoogzomer opnieuw. We gaan naar Heiligenblut om er met de kabelbaan naar Schaereck te gaan voor een mooie wandelingen. Eens bovern, beluiten we om de kabellift naar beneden te nemen en door te rijden naar de Grossglockner via de Grossglockner Hochalpenstrasse. Daar aangekomen zien we direct dat de gletcher zich nog veel verder teruggetrokken heeft tov 2007. We gaan te voet naar de gletcher om er nog eens op te wandelen. Het ijs is veel ruwer en er is veel meer smeltwater dan bij ons vorig bezoek. Hij is nu ook bedekt met heel veel puin (morene). Er zijn ook heel veel scheuren in het ijs. De hoogste berg van Oostenrijk (3.798m) ligt nu te blinken in de zon. Dit jaar kunnen we hem in al zijn glorie bewonderen. Tijdens ons vorig bezoek was de top maar heel eventjes te zien. Nu was er een mooie blauwe lucht al achtergrond. Na dit bezoek en de 9 km lange wandeling keren we terug naar het hotel om de valiezen te pakken.


Heiligenblut

De Grossglockner

Vrijdag 9 juli (36° - snikheet – airco = een zegen)
Om 8u15 vertrekken we huiswaarts. Ondanks de talloze wegenwerken aan da A10 hebben we geen meter file. In Duitsland is het aanzienlijk drukker, toch gaat het vlot vooruit en weer geen meter file. Eens in België, dat merken we onmiddellijk aan de slechte staat van het wegdek, horen we dat er op de ring rond Brussel een enorme file staat, dus rijden we via Antwerpen en komen zo rond 20u aan op den Opstal.

Het was een toffe actieve vakantie met enkele mooie wandelingen, uistappen, ... Het hotel Flattacherhof in Flattach is volgens de brochures 4 sterren. Maar naar mijn gevoel zijn het er maar 3. De kamers zijn heel net en goed onderhouden. Het eten is iets minder. De gratis drank (van 10 tot 22u) was wel ok, er zijn tal van frisdranken, er is pils, witte - en de rode wijn.


Tot de volgende keer

Geen opmerkingen: