zondag 22 augustus 2010

Avalon Buggenhout Beukt
Vrijdag en zaterdag waren erg rustige dagen, vooral wat het lopen betreft. Vrijdagavond was er weer een verjaardagsfeestje in de familie dat 'af' was. Het aandeel van een aantal brouwerijen zal morgen bij opening van de beurs weer stijgen als de beleggers de nieuwe omzetresultaten zullen horen.
Gisterenavond waren de weergoden ons nog steeds gunstig gezind. Omstreek 18u30 vertrok ik onder een stralende zon met de fiets naar het kleine, maar heel gezellige muziekfestival aan de sporthal van Buggenhout. Bij aankomst kon ik nog net de laatste noten horen van de Ketnetband. Eerder op de dag stond de heavy metal band voor kids 'Mystery of Darkness' geprogrammeerd. Als derde stond Els De Schepper op het podium. Van haar ken ik enkel de single 'Als ik je morgen ergens tegenkom'. Haar setlist heeft me aangenaam verbaasd. Een goede mix van eigen nummers, waarvan vooral 'de brommer van ons ma' me bijgebleven is (grappige tekst) en covers met oa 'Oerend-hard' van Normaal. Op haar hoge hakken danste ze vrolijk over het podium en de aanwezigen kwamen graag dichter naar het podium. Ze bespeelde het publiek heel goed en de respons was navenand. Ondertussen was het pleinje al volledig vollgelopen voor Daan. De opener Exes was er boenk op. De ambiance zat er direct in en deed het beste verhopen voor de rest van het optreden. Showbeest als hij is bespeelde hij moeiteloos het publiek. Ook tijdens de meer ingetogen nrs, oa een duet met Isolda Lasoen was de show 'af'. Nadat alle hits het rijtje gepasseerd waren (oa Exes, The player, Icon, Addicted, Victory, ...), was het tijd voor de bis nummers, Swedish Designer Drugs en het magistrale Housewife om in schoonheid te eindigen. Waw ... het was dik in orde. Dan was het afwachten wat Meuris zou brengen. Geen dansmuziek maar steengoeie gitaarrock. De meest bekende nummers van Noordkaap en Monza passeerden de revue. Telkens breed uitgesmeerd, maar nooit vervelend. Als bisnummer de rockversie van 'Arme Joe' van Will Tura, meegebruld door het nog steeds talrijk aanwezig publiek. Het was een afsluiter van een heel geslaagde concertavond. Het was toen al 01u00 en de Spaanse muziek konigde de komst aan van de spaciale gast 'Tom Waes'. Een kwartiertje later kwam het ambiancebeest op het podium gehold om zijn 'Dos Cervezas' te brengen, wat door bijna ALLE aanwezigen uit volle borst werd meegezongen. Er werd zelfs een heuse Polonaise opgestart. Omdat je op 1 been niet kan staan, bracht hij het nogmaals. Daarna vonden Sanne en ik het tijd om huiswaarts te keren. Een paar uur later stond er voor mij nl een trage duurloop (13,31 km - 1u14'43" - gs. 10,7 km/u) op het menu, gevolgd door een BBQ (die niet in het water gevallen is).

Later een paar foto's genomen door Sanne. Zij was mede-fotografe voor het festival en schoot zo'n 1.000 plaatjes.

Tot de volgende keer

1 opmerking:

Anoniem zei

hej kan ieand me helpen e rwaren foto's getrokkent ijdens meet and great van ketnetband wie kna mij aan die fotos helpen grtjs emily je kan mij mailen emilyhost
en@hotmail.com