zondag 16 januari 2011

Cross Hamme
Deze cross is onder een stralend winterzonnetje bij zo'n 13° gelopen. Dat is eens wat anders dan de vrieskoud en sneeuw. Iedereen had er zin in (heel vroege lentekriebels ?). Samen met Niels en Gert ging ik de omloop verkennen. Al na 100m was er een eerste modderplas (en zeker niet de laatste) waar je niet over of rond kon, dan maar er door. Iets verder lag een door een vrachtwagen vergeten heuveltje zand waar men over moest. Daarna volgde een goed beloopbaar stuk gevolgd door dijk-op, dijk-af, dijk-op en dijk-af om aan een modderstrook van jewelste te komen. De organisatoren hadden heel lang gewerkt om het water zo veel mogelijk weg te pompen. Het grasveld was herschapen in een modderpoel van +/- 100m waar je tot ver over je enkels diep in zakte en gevolgd door een heuvel-op en -af. Daarna kwam het goed beloopbare stuk bos om zo terug aan de start te passeren.
Iets later dan voorzien nam de ganse bende junioren en masters de start van de cross. Ik had me voorgenomen om te proberen niet te snel te starten. Al na een 200 m liet ik het groepje met masters waar ik normaal mee samen loop op een cross, gaan. Bij de eerste doortocht van de lange modderstrook voelde ik het tempo zo omlaag gaan. Het was heel zwaar om je voeten steeds weer uit de sompige modder te sleuren voor een volgende stap. Als je na deze inspanning boven op het heuveltje kwam, hing er (denk ik) bijna een halve kilo modder aan elke spike (zo voelde het toch aan). Ik kon ondertussen een master van 'AC Opwijk 'goed' volgen en om beurten deden we wat kopwerk. Maar in ronde 3 kwamen er nog 2 atleten aansluiten en toen die versnelden moest ik passen. Ook mijn compagnon versnelde, maar bleeft samen met een andere loper op zo'n 50 m van mij. In de 5e en tevens ook laatste ronde stond ik bijna stil op in de modder. Iets later passeerde mij nog een achtervolger, maar aanpikken ging niet meer.
Voor het eerst ben ik door Niels, Jan en Gert gedubbeld. Het liep echt niet goed meer en de laatste ronde was echt op karakter. Ondertussen waren de seniors ook aan hun wedstrijd begonnen en net voor ik aankwam stoven de eersten mij voorbij. De overblijfselen van mijn griep zat precies nog in mijn lichaam, want bij aankomst was ik gewoon leeggelopen. 6,73 km - 35'36" - gs. 11,3 km/u.
Morgen is het rustdag en dinsdag gaat de opbouw naar het PK verder.

Tot de volgende keer

Geen opmerkingen: