Hoofdmenu

zaterdag 25 juni 2011

SportAsse Loop
Deze ochtend was het nog serieus aan het regenen. Als dat bleef duren zou ik niet starten in Asse. Rond 11u gingen de hemelsuizen dicht en bleef het de ganse namiddag droog. Er stond echter wel een stevige wind en de thermometer wees 14° aan. Dus vertrok ik richting Vlaams Brabant. Ik wist niet hoe de benen zouden reageren na de training van dinsdag (5 x 1.000 m aan 4' /km) en donderdag, een 10 km duurloop in 48'. Om 14u werd de start gegeven en in het begin kon ik een goed tempo ontwikkelen op de eerste maal den Boekvos op. Eens boven kon ik efkes recupereren en kreeg ik het gezelschap van Hans en Eddie. Ik kon hen in het begin volgen, maar al snel viel er een gaatje dat langzaam groter werd. De benen wilden niet mee. Ik kwam maar niet in mijn normaal ritme en ik kon mijn paslengte niet vergroten op de 'vlakke en de dalende stukken parcours. De eerste ronde liep ik in 25', maar tijdens 2e maal Boekvos omhoog verzuurden mijn benen en kwam ik amper vooruit. Even dacht ik aan stoppen, maar ben toch doorgelopen. Echt doorlopen was er niet meer bij en langzaam maar zeker werd ik door andere lopers voorbijgestoken. Was ik blij dat ik aan de aankomst was. Na 51'14" was ik er eindelijk. Het liep van geen kanten vandaag. Met moeite haalde ik 12,7 km/u. Nu een 2-tal rustige duurloop weken. Normaal gezien start ik in op 21 juli in de Dender- & Scheldejogging.

Tot de volgende keer

woensdag 22 juni 2011

Vernieuwde site KAC Lebbeke
De website van KAC Lebbeke is in een nieuw kleedje gestoken. Je kan ze hier bewonderen.

Tot de volgende keer

dinsdag 21 juni 2011

Weinig te vertellen
De trainingen verlopen vlot, de conditie zit ok. Hopelijk valt het weer mee tijdens de SportAsseLoop nu zaterdag (niet te warm & droog). Dan gaan ik eens proberen sneller dan vorig jaar te lopen. Toen liep ik de 5,5 km in 25'15" (bij zeer warm weer). Nu is er enkel nog de vraag of ik dezelfde afstand loop of de bubbele. Wanneer je 2 rondjes doet, mag je 2 x de steile helling van de Pastinakenstraat op richting Parklaan.
Vanavond was het clubtraining. 5 x 1.000m in 4'00" (15 km/u). Afwachten hoe de benen de volgende dagen gaan aanvoelen.
Donderdag is het eerst proclamatie op de avondschool en kunne we ons getuigschrift webdesign gaan afhalen.
Deze zomer ga ik proberen om onze volledige ‘thuis-site’ te vernieuwen.

Tot de volgende keer

maandag 13 juni 2011

Roparun + Opstal = Feest
Zoals reeds eerder gemeld was er op zondagavond de in Opstal de doortocht van de Roparunners. Alle huizen waar de lopers passeerden werden mooi versierd en kleurde ons dorp rood. Overal waren er hartjes opgehangen omdat het thema dit jaar 'Hartelijk Opstal' was. Mede door het mooie weer stond iedereen buiten om de moedige duurlopers aan te moedigen. De site van de patattenmolen was weer veel te klein om al het volk te zetten. Je kon er over de koppen lopen. Voor de lopers was er 'de rode loper' uitgerold en vonden het onthaal en de sfeer hartelijk, fantastisch. Wanneer Team 83 er aan kwam ging de menigte pas echt uit de bol. Zij werden door iedereen aangemodigd alsof zij wereldkampioen geworden waren. Vandaag (maandag 13 juni) om 13u58 liepen zij in Rotterdam over de finish. Ze hebben samen 520,4 km afgelegd vanuit Parijs waar ze zaterdag om 15u14 gestart zijn.Nen hele dikke proficait aan het ganse team.



Tot de volgende keer

woensdag 8 juni 2011

Verzopen … lopers
Wegens tijdsgebrek, door het mooie weer was ik meestal buiten te vinden en 's avonds was ik bezig met het afwerken van onze website (mijn eindproef voor de avondschool), ben ik nu pas toegekomen om nog eens iets te posten op mijn blog. Het werd vorige week een duurloopweer (mede door de warmte) dus daar valt weinig over te vertellen. Gisteren hebben we voor het eerst in maanden in de regen getraind – gietende regen. We waren allen verzopen ... lopers omdat we in t-shirt liepen. Een regenjasje zou niet geholpen helpen. Iedereen had 'snoek' (= dialect voor water in de schoenen). Toen we klaar waren met loslopen (cooling down) hield het op met regenen.
Zaterdag as doet de Roparun weer Opstal aan. Team83 mer Eric F., .. zal weer enthousiast aangemoedigd worden want er is weer  een dorpsfeest georganiseerd. Alle redenen zijn goed om een feestje te bouwen in ons dorp. Dit jaar zijn de weersvoorspellingen echter niet zo goed. Maar als het droog blijft, zal je op de site van de patattenmolen weer over de koppen kunnen lopen.

Tot de volgende keer