Hoofdmenu

woensdag 28 september 2011

Verkoudheid werd ... beginnende longontsteking
De hoest werd vorige week donderdag niet beter maar erger en daarbij kwam nog een stekende pijn aan de longen, dus maakte ik een afspraak bij de dokter. Na onderzoek besloot zij dat een foto definitief uitsluitsel zou brengen. Vrijdagavond kreeg ik dan het verdikt ... een beginnende longontsteking en moest ik beginnen aan een antibiotica kuur. Ik mocht een week niet gaan werken. Ik begreep dat niet, maar al snel werd duidelijk waarom ik thuis moest blijven. De hoest werd snel beter, maar ik was moe ... heel moe. 5' recht staan en ik moest opnieuw in de zetel gaan liggen. Langzaam begint het beter te gaan. Maar de vermoeidheid blijft. Aan lopen denk ik in de verste verten nog niet.

Tot de volgende keer

dinsdag 20 september 2011

Verkoudheid
Vorige week donderdag begon het minder vlot te gaan. De benen en de adem wilden niet mee. Toch ben ik zondagochtend een 14-tal km gaan loslopen en dat had ik beter niet gedaan. Het liep van geen kanten en ik begon steeds meer en heviger te hoesten. Dan maar naar de anti-hoestpillen gegrepen en daarmee is het al beter. Toch heb ik beslist om vandaag de duurlooptraining over te slaan. Als de hoest donderdag beter is ga ik opnieuw de loopschoenen aanbinden.

Tot de volgende keer

woensdag 14 september 2011

Bosmarathon
Na de Molenloop van zondag resten er nog 5 weken tot de Bosmarathon van Buggenhout. Deze wedstrijd wordt deels gelopen op de traditionele beton of asfaltwegen en deels op veldwegels. Een knaltijd kan je dan ook moeilijk verwachten, maar het parkours loopt door een mooie omgeving. Helemaal vlak is hij ook niet. Er zitten een aantal stukken 'vals plat' in. Kortom deelnemen is hier belangrijker dan winnen. De inschrijvingsprijs is bewust heel laag gehouden. Hier moeten nl. geen toplopers betaald worden. De opbrengst gaat naar 4 Buggenhoutse verenigingen (vzw Avalon, vzw Eindelijk, vzw Blijdorp, vzw Samen). Dit is dan de aflsuiter van een mooi zomerseizoen (op loopgebied dan).
Veel rust is ons niet gegund want op zondag 23 oktober wordt het veldloopseizoen op gang geschoten met de Crosscup Relay in Gent als opwarmertje. Zo'n 2 weken later begint dan het echte modderploeteren.

Tot de volgende keer

zondag 11 september 2011

Molenloop te Malderen
De Voorbereiding naar de Molenloop van vandaag verliep vlot. Na de plensbuiloop met stevige wind van afgelopen dinsdag waar de training voor iedereen vervangen werd door een vlotte duurloop van 10km, stonden er donderdag 6 x 1.000m op het programma. De eerste 3 gingen aan een een voor mij te hoog tempo (> 15,5 km/u). De laatste 3 gingen aan een iets makkelijker 14,5 km/u.
Vandaag was er dan de Molenloop. De weegoden hadden regen en een stevige wind voorzien, maar we hadden geluk want het bleef droog. De wind was er wel nog al viel die al bij al nog best mee. Omstreeks 15u45 gingen meer dan 300 lopers samen van start voor de diverse afstanden (3-6-9-12 & 15 km). Ik koos zoals gewoonlijk voor de 6 km. Deze keer was ik echt te snel weg. Ik liep bij de eerste 30 en ben toen wijselijk op de rem gaan staan. Dat tempo kon ik geen 6 km volhouden. Het liep niet zo vlot, maar na 2 km had ik mij tempo gevonden en dat kon ik blijven lopen tot ik na 5 km langzaam begon te versnellen. Ik liep de 6,06 km in 26'53" (gs. 13,5 km/u). Dat is 7 sec. trager dan vorig jaar, maar toen was er geen wind.

Tot de volgende keer

zaterdag 3 september 2011

Laatste zomerdagen ?
Hopelijk niet. Vandaag hebben we een fietstochtje gemaakt van 29 km tvv van het zorgcentrum Avalon te Buggenhout-Opstal. De organisatie heeft er de 2 beste weer weekends van de zomer uitgekozen voor Avalon Buggenhout Beukt (muziekfestival tweedaagse) en Avalon Bike Rock (fietstochten van 30, 65, 90, 120 & 150 km). An en ik kozen voor de familietocht die ons over verkeersluwe wegen bracht van Buggenhout naar Malderen, Londerzeel, Meise, Rossem, Steenhuffel, opnieuw naar Buggenhout. Met het fietsen van en naar het vertrek kwamen we aan 35,7 km. Hopelijk komen er nog zo een paar mooi weer nazomertjes en kunnen we nog wat gaan fietsen, want deze 'zomer' is het nog niet vet geweest daarvoor.

Tot de volgende keer