Hoofdmenu

zaterdag 31 december 2011

Voor 2012 ...


Geniet van de kilometers, de momenten en de mensen. 
Ze zijn het allemaal waard.
(dixit RW 11/2011)

Tot de volgende keer

vrijdag 30 december 2011

Verkoudheid ... deel ...
Sinds gisterenavond begint het beter te gaan. De hevige hoest is er nog steeds zij het minder frequent. De dokter heeft nog eens bloed getrokken en het is een virale infectie geworden. Dat wil zeggen, gewoon uitzieken en de symptomen bestrijden met gewonen huismiddeltjes (geen medicatie meer). 'Goed' nieuws dus en zo kan ik de komende feestdagen op een redelijk normale wijze vieren (incl. eten & drank).

Tot de volgende keer

woensdag 28 december 2011

De verkoudheid ...
Die is veel erger geworden. Zo erg dat ik naar de dokter geweest ben en opnieuw een antibiotica-kuur moet volgen. Deze is niet zo zwaar als de vorige ... maar 5 dagen en maar 1 dosis per dag. Hopelijk is de zware hoest, loopneus en bijhorende vermoeidheid voor het jaareinde verdwenen zodat ik kan meefeesten met de rest van de familie.

Tot de volgende keer

zaterdag 24 december 2011

1.394 km
Dat is het totaal aantal loopkilometers dat ik in het (bijna) voorbije jaar heb afgelegd. Er zullen er geen meer bijnkomen omdat ik sinds gisteren opnieuw met een verkoudheid dito hoest zit. Het lopen bij temperaturen van om-en-bij de 10 graden (of lager) is (voorlopig) niet meer voor mij. Daarom ga ik deze winter ook geen enkele cross of wegwedstrijd mee lopen. Hopelijk kan ik begin 2012 opnieuw mijn loopschoenen aanbinden om langzaam beginnen op te bouwen naar de zomer.

Prettige Kerst

Tot de volgende keer

zondag 18 december 2011

Kerstgala van AC Lebbeke
Het was een schot in de roos. De kantine zat afgeladen vol. Om 19u30 was er geen zitplaatsje meer vrij. Toen de kleinsten en hun ouders rond 20u vertrokken werden hun plaatsen onmiddellijk ingenomen door de 'oudere atleten'. Het 2e deel begon met de huldiging van een mensen die reeds 30, 35 en zelfs 55jaar lid zijn van de club. Deze laatste is duivel-doe-al Maurits. Daarna was er een optreden van Jan die het 50 jaar club-jubileum lied nog eens ten berde bracht. Tijdens de telling van de stemmen voor de 'Atleet van het jaar' namen Patrick & Wannes hun gitaar als intermezzo. Astrid en Jonas zijn de uiteindelijke laureaten. Na de uitreiking van alle prijzen namen onze 2 artiesten opnieuw hun gitaar ter hand en na een paar nummers zat de sfeer er in.
Een dikke proficiat aan de organisatoren. Het was tof en voor herhaling vatbaar.
Deze namiddag ben ik toch efkes gaan lopen. 8,2 km in 49' (traag), maar het ging. Er stond wel een koude wind. Ik had gedacht dat er meer modder ging zijn in het bos, maar dat viel best mee. Deze week nog meer trage kilometers om aan de basisconditie te werken.

Tot de volgende keer

vrijdag 16 december 2011

Winterse buien ...
Zeg maar hevige sneeuw. Toen we rond 18u30 naar St.Niklaas vertrokken viel er sneeuw-regen. Bij de terugkeer, rond 21u15 was die overgegaan in smeltende sneeuw. Maar hoe dichter we bij den Opstal kwamen hoe dikker de vlokken waren en nu ligt er hier al een serieus laagje sneeuw. De eerste sneeuwballen van winter 2011-2011 zoefden bij thuiskomst door de lucht. Hopelijk blijft de sneeuw het ganse weekend liggen. Dan kunnen we gaan wandelen en mooie foto's maken.

Tot de volgende keer

woensdag 14 december 2011

Enkel in Belgenland ...
Zonnig jaar doet de stroomfaktuur fors oplopen voor de verbuikers ... en ik die dacht dat ze juist goedkoper zou worden ... Niet dus.

Tot de volgende keer

vrijdag 9 december 2011

Rock Werchter 2012
Gisteren zag ik in de krant dat Pearl Jam op vrijdag 29 juni 2012 naar Belgie komt, vlug naar de site, reserveren en  ... zo is mijn e-ticket voor Rock Werchter vandaag toegekomen in mijn mailbox. De afdruk hangt nu fier te blinken aan de muur naast mijn PC. Een paar jaar geleden heb ik PJ gezien in het Sportpaleis van Antwerpen. Hun optreden was toen echt 'af'. Achteraf heb ik mij de nummers van dit concert in mp3 formaat aangeschaft via hun site. Het is al heeeeel lang geleden dat ik nog op de 'wei van Werchter' gestaan heb. De laatste maal was met TW Classic, toen met oa Melissa Etheridge (een geweldig straffe rock-madam) en Bryan Adams.
Metallica komt op maandag 28 mei naar Wercher Boutique. Maar het ticket voor Werchter heeft al een serieuse hap uit mijn concertbudget voor 2012 genomen. Ik begin nu al af te tellen om Eddie Vedder & Co terug aan het werk te zien.

Tot de volgende keer

woensdag 7 december 2011

‘t Is weer van da ...
Sinds gisterenochtend ben ik opnieuw verkouden. Een lopende neus, een redelijk zware hoest, … dus ben ik opnieuw gestopt met lopen. Maar vandaag na het nemen van medicijnen en hoestsiroop, gaat het al veel beter. Deze week ga ik uit voorzorg niet meer lopen. Sinds mijn beginnende longontsteking van een tweetal maanden geleden ben ik precies vatbaarder voor verkoudheden. Beter een paar dagen rusten dan helemaal niet meer te kunnen lopen.

Tot de volgende keer

zondag 4 december 2011

Trappistenavond
Tvv de muziekkapel van Chiro Hemo Opstal is gisterenavond redelijk rustig verlopen. Er waren weinig mensen van mijn leeftijd en zo was ik al 'vroeg' terug thuis. Ze verkochten er naast de traditionele trappisten die je vrij in de handel kan kopen, ook de Westvleteren Blond. De twee andere soorten van de Sint-Sixtus abdij waren bij reservatie niet beschikbaar.
De looptraining van donderdag hebben we overgeslagen omdat nog aan het regenen was. Een rustige duurloop waarvan je na een uur kletsnat bent is niet zo leuk. Zaterdag profiteerde ik van de opklaringen om de loopschoenen aan te trekken. Het liep echter van geen kanten. Trager dan gewoonlijk heb ik dan een uurken gelopen. Ook de rest van de week houd ik het nog bij duurlopen.
Het staat nu vast dat ik in 2011 aan geen enkele loopwedstrijd nog ga deelnemen. De basisconditie is nog niet op peil en op het vlak van snelheid heb ik nog niets getraind. Als je aan de start van een cross komt moet je 100 % fit zijn of je betaald het cash en is het afzien van start tot finish.

Tot de volgende keer