dinsdag 10 april 2012

Terug van een leuk weekendje Disneyland Parijs

Zaterdagochtend zijn we vertrokken voor een lang weekend in Disneyland Parijs, op uitnodiging van mijn ouders die binnen een paar weken 50 jaar getrouwd zijn. De eerste dag stonden de "Walt Disney Studios" op het programma. Bij aankomst  gingen we onmiddellijk naar de "Tower of Terror". Het was er (maar) 15 min. aanschuiven (het werden er uiteindelijk 30). Voor het middagmaal deden we nog vlug 2 x de "Rock 'n' Roller coaster". De wachttijd was maar 5 min. In de namiddag was het tijd voor de "Moteurs ... action" show. Een spetterende show met motoren en auto's waarmee allerhande stunts uitgehaald werden zoals je in de films kan zien. Dan was het tijd voor de auto-parade ''Disney Stars 'n' Cars" parade. Als afsluiter van de eerste dag deden we een rondrit met het treintje van de "Studio Tram Tour" (behind the scene). 's Avonds laat zijn we lekker gaan eten naar een Chinees restaurant. Op zondag waren we vroeg uit de veren voor ontbijt en zo waren we reeds om 10u aan de ingang van het "Disneyland Park". Direkt naar de "Space Mountain" waar er (bijna) geen wachttijd was. Daardoor konden we 2 x na mekaar in die attractie. Deze werd gevolgd door een ritje door het park met de stoomtrein. Om 17u was het tijd voor de "Disney Magic on Parade". De avond werd afgesloten met een lekkere maaltijd. Maandagochtend om 10u stonden we weer voor de ingang van de studio's. Een fast-pass genomen voor de "Tower of Terror" en om de wachttijd te doden, deden we nog een ritje in de rock 'n' roller coaster. Na een bezoekje aan de souvernirsshop gingen we naar het "Disney Park" voor nog een "Space Mountain" trip. Toen was het tijd om naar huis te gaan, maar eerst brachten we nog een bezoekje aan een gigantisch winkelcentrum in de buurt. Ik dook er de supermarkt in om een paar buitenlandse bierflesjes te kopen. Toen ik even naar de auto terugging stelde ik vast dat we een lekke band hadden. In 20 min.was die vervangen.
Het werd een heel leuk uitje met de ganse family. Het bleef 3 dagen droog en het begon het pas te regenen toen we aanzetten om naar huis te rijden. De rit was er eentje die maar bleef duren, vooral door de 6 km file voor de péage.
Vandaag zou ik eerst niet lopen in de regen, maar deze namiddag ben ik toch vertrokken voor een rondje van 10 km joggen.

Tot de volgende keer

Geen opmerkingen: