Hoofdmenu

vrijdag 22 februari 2013

Einde veldloopseizoen ...
Deze week heb ik beslist om na aanhoudende last aan mijn achillespees een punt te zetten achter mijn veldloopseizoen 2012-2013 en dit ondanks het feit dat het reeds veel beter gaat. Een duurloopje van 6 km aan gs. 12 km/u wordt goed verteerd, maar wanneer ik versnel doet het afzetten met de rechtervoet nog steeds pijn. Spijtig want net voor de blessure de kop op stak liep het zo goed. Nu een paar weken (relatieve) rust en dan rustig naar het zomerseizoen toewerken.

Tot de volgende keer

vrijdag 15 februari 2013

Run Again 
Dinsdagavond ben ik naar de club geweest om een half uurtje rondjes te lopen op het grasveld. Aan een gezapig tempo heb ik zo'n 5 km afgelegd. Af en toe voelde ik mijn achillespees wel 'tegenwringen'. Gisterenavond heb ik mijn rondjes gelopen rond de piste (waar het op sommige plaatsen nog erg glad was). Deze ochtend voelde ik voor het eerst geen stijf aanvoelende pees meer. Het opnieuw kunnen lopen deed deugd.

Tot de volgende keer

maandag 11 februari 2013

Looploze week
Vorige week had ik nog steeds last van een pijnlijke achillespees. Het is eigenlijk aan de binnenzijde dat de pijn zich voordoet. Dat komt waarschijnlijk omdat mijn enkel een paar maal naar binnen toe verstapt heb. Ook nu heb ik nog af en toe wat pijn, maar dinsdagavond ga ik proberen wat los te lopen op het grasveld aan de piste van Lebbeke. Als ik geen pijn heb, ga ik donderdag en zondag dezelfde training doen. En dan opnieuw opbouwen naar het BK voor masters.

Tot de volgende keer

zaterdag 2 februari 2013

PK Veldlopen in Lebbeke
Dat heeft voor mij 8' of 1,7 km geduurd. Het begon nochthans goed. De start verliep heel vlot en had geen last van de achillespees. De eerste kleine ronde werd goed verteerd en mijn tempo was hetzelfde als dat van een groepje van een man of zes. Tijdens de eerste grote ronde, bij de tweede keer de helling begon ik pijn te krijgen aan mijn achillespees. Elke keer ik mijn rechter voet uit de modder moest trekken deed het pijn. Bij het inlopen van het maisveld werd de pijn te erg en omdat ik geen risico op ergere blessure wou nemen ben ik uit de wedstrijd gestapt. Hopelijk is ze snel genezen zodat naar het BK veldlopen op 17 maart in Rotselaar kan toewerken.

Tot de volgende keer

vrijdag 1 februari 2013

Voorbeschouwing PK veldlopen te Lebbeke
Omdat ik nog steeds wat pijn heb aan mijn achillespees is het trainingsvolume deze week wat minder. De loopjes van woensdag & vrijdag zijn vervangen geweest door 'wedstrijdvoorbereiding'. Mijn verwachtingen zijn ook niet hoog, gewoon 'plezier' beleven aan de cross. Gisteren heb ik al een deel van het parkours voor het PK veldlopen kunnen verkennen. De start lag er toen nog redelijk droog bij maar door de regen van vandaag zal er daar veel sompig gras/modder zijn. De heuvel en de stukken Finse piste waren heel goed beloopbaar. Je kan er tempo op maken. 1 stuk is echter heel smal en je kan er enkel achter elkaar op 1 rij lopen. De staat van het vroegere maisveld kon je niet zien wegens de duisternis. We veronderstellen dat dat gedeelte heel zwaar zal zijn door de modder. Rustig starten zal de boodschap zijn en zo snel mogelijk een goed tempo zoeken. Pas in de laatste van de 3 grote ronden zal ik proberen wat te versnellen.

Tot de volgende keer