Hoofdmenu

maandag 31 juli 2006

Het gaat al veel beter

Vandaag 8km gelopen in 40:20 (gs. 11,9 km/u - 5:03/km).
--> 2,4 km in 12:49 - 11,2 km/u (straat)
--> 3,2 km in 16:10 - 11,9 km/u (bos)
--> 2,4 km in 11:16 - 12,8 km/u (straat)
Traag gestart en elk deel steeds sneller gelopen. Dit om niet altijd aan hetzelfde tempo dit toertje af te haspelen. Veel meer valt er niet te melden, behalve dat we gisteren onverhoopt gewonnen hebben met de petanque en dat ook goed gevierd hebben (Inbev & Malheur zullen tevreden zijn ;-)) )
Morgen is het rustdag (niet lopen - wel nog wat in de tuin werken).
Tot woensdag voor de volgende loop

zondag 30 juli 2006

Petanque

Is de sport om te spelen in de temperaturen die er nu in ons landje heersen. In de schaduw met een frisse pint, rose wijntje, ... kortom zolang het maar iets fris is ... heerlijk is dat. Gisterenavond hebben we redelijk vlotjes onze wedstrijd gewonnen. Straks zal het niet zo makkelijk zijn, maar we doen ons best en we zien wel. Als we er maar plezier aan beleefd hebben is ons motto.
De goesting voor het lopen is mij toch iets vergaan. Volgende week krijgen we terug een echte, onvervalste versie van de 'Belgische' zomer. En dan zal die goesting wel rap terug aanwezig zijn.
Hopelijk valt er niet te veel regen, want onze dochters zijn 10 dagen op kamp met de Chiro in de omgeving van Sankt Vith. De oudste is deze ochtend vertrokken met de fiets. Vandaag gingen ze zo'n 100 km afleggen, gaan slapen in Sint-Truiden, morgen nemen ze er de trein en daarna leggen ze de laatste 20 km al fietsen af. De jongste vertrekt morgen middag met de bus. Zoals gewoonlijk zal het een reuze fijn kamp worden door hun toffe leiding en met de Kazzen, tante Griet & Co als kookouders.
Morgen (weer of geen weer) de loopschoenen aan, want zaterdag as staat er de 'Memorial O.Vercammen' te Dendermonde op het programma.
Tot morgen

woensdag 26 juli 2006


34 gr ...

Dat is nog om 20u steeds de temperatuur op ons terras en heb ik besloten om het lopen vandaag niet te laten doorgaan. Het is meer tuin-werk-weer en terrasjes-weer. Laat er ons samen met een frisse pint nog wat van genieten, zolang het mogelijk is. Voor de volgende dagen wordt er een iets loopvriendelijker weer voorspeld.
Sante en tot morgen.

maandag 24 juli 2006

Lang geleden ...

Dag op dag is het een maand geleden dat ik nog eens meer dan 10 km gelopen heb. Tijdens mijn verlof in Italie was ik van plan om een aantal keren te lopen. Maar door domweg (lees lomp) op een tentharing te trappen is daar niet veel van in huis gekomen.
Daarnet 11,2 km afgelegd in 58 min (gs. 11,6 km/u). Als het een beetje frisser wordt en meer O2 ipv O3 in de lucht en nog wat meer training zou ik onder de 55 min. kunnen duiken op deze afstand. We blijven proberen.
Morgenavond looprustdag en tuinwerkdag.
Tot overmorgen.

zondag 23 juli 2006

Dendercriterium

Omdat ik vrijdag ll niet zo slecht gelopen heb (10e volgens de krant) neem ik deel aan het Dendercriterium. Dat bestaat uit 4 joggings in de omgeving van Dendermonde, waarvan je er in 3 moet starten om opgenomen te worden in de eindrangschikking. Daarom zullen we er niet bij zijn op Ruth haar weblogloop op zaterdag 5 augustus.
Vandaag voor niks goesting gehad. Deze namiddag toch de loopschoenen aangetrokken voor een kort loopje van 7 km in 35:10 (gs. +/- 12 km/u). En ... het heeft deugd gedaan. Weg was de loomheid.
Misschien was die aanval van loomheid te wijten aan het feit dat dit mijn laatste vakantiedag was van het 'groot' verlof. De knapzak staat klaar want vanaf morgen mag ik weer aan de slag.
Tot morgen

vrijdag 21 juli 2006


Het was heet ...

verschrikkelijk heet ... Dat was het deze namiddag tijdens de 25e Dender- en Scheldejogging te Grembergen (Dendermonde). De thermometer wees 32 gr. aan. Goed doseren en regelmatig drinken zou dus de boodschap zijn. Gelukkig stond aan de Scheldeboord een 'verfrissend' windje. Rond 14u aangekomen om in te schrijven, om eens rond te lopen en een paar collega lopers en oude gabbers tegen het lijf te lopen. De start was om 15u voor alle 3 de reeksen samen (4 - 8 - 12 km). De eerste ronde van 4 km in 20:30 ging het nog redelijk vlot. De tweede ronde was iets trager waardoor ik voor de 8 km uitkwam op 42:25 (13e op 26 starters). De 8 km wedstrijd was net ver genoeg. De 12 zou van het goede te veel geweest zijn vandaag. Al bij al best tevreden, vooral omdat ik het uitgelopen heb.
Achteraf hebben we nog ne goeie Orval gedronken om weer op krachten te komen. Tevreden keerden we allen terug naar huis. Het was een kleine organisatie, maar ze was in orde (in de douches was het water zelfs heet). Hier komen we zeker nog terug.
Straks spelen wij onze volgende wedstrijd petanque in ons dorpje ... en het is dorstig weer. Dat belooft.
Tot Morgen

donderdag 20 juli 2006


Op zondag 2 juli verlieten wij omstreeks 6u30 den Opstal richting Toscane in Italie. Omdat het lang duurde voor we echt zeker wisten dat de Gotthardtunnel open was voor het verkeer, hadden we besloten om 200 km om te rijden via Frankrijk en via de Mont Blanc tunnel door te steken naar Italie. Deze rit is heel vlot verlopen. De hoogste berg van Europa lag te schitteren in de zon.

Via Aosta reden naar de eerste camping in Ivrea om er te overnachten (1051 km). De volgende ochtend ging het via Genua (heeeel druk) naar Camping Valle Gaia te Casale Marittima nabij Cecina (tot. 1433 km). Een heel mooie, nette en niet al te drukke camping met alles erop en eraan (zwembaden, tennisterreinen, winkel, pizzeria, restaurant, ...). De tent opgezet en 2 rustdagen ingelast om te wennen aan de temperatuur (min. 30 gr). Een daguitstap werd steeds gevolgd door een rustdag. Het enige minpuntje was dat men voor een uitstap steeds ver moest rijden (gelukkig was er airco in de auto).

Bezochte steden: Pisa, San Gimignano, Volterra, Lucca, Firenze, ...

De terugreis ging wel door Zwitserland en de Gotthardtunnel. Hier hebben we zo'n 7 km file gehad (1 uur). Omstreeks 23u30 waren we terug van weggeweest (1295 km).

Enkele foto's:

Firenze

Pisa

Samenvatting: het was een prachtvakantie ...

Het volledige verslag kan je binnenkort op onze site lezen (incl. meer foto's)

zondag 16 juli 2006

Terug van weggeweest ...

Gisterenavond laat aangekomen op den Opstal van een heel toffe vakantie in Cecina (Toscane).
Straks meer daarover.

zaterdag 1 juli 2006

Effe naar den Italiaan

Voor een pizza, spaghetti, ... en een lekker Chianti wijntje. Veel warm loopplezier.
Aan allen die op zondag 2 juli in Vlaanderen lopen ... succes.
Tot de volgende keer