Hoofdmenu

maandag 27 augustus 2007

Cullinair weekend is spijtig genoeg voorbij
Op vrijdagavond kwamen er vrienden langs om lekkere mosselen (natuur en /of provencaal) met frietjes te eten. Alles doorgespoeld met een lekker wijntje.
Omdat ik 's nacht nog taxi moest spelen, heb ik (live) naar de marathon op het WK gekeken. Die had een verrassend einde in petto. De winnaar Kibet was ongetwijfeld de beste in de hitte. Kiplagat die lange tijd in de running was voor het zilver werd er in de laatste kilometers afgelopen. Het snedige eindoffensief van de 2 Japanners (oa. Sato) kostte hen zo veel energie dat ze dat uiteindelijk te kort kwamen om de Zwitser en de man uit Quatar te verschalken. Al scheelde het niet veel.

Zo blijkt nog maar eens dat een marathon een onvoorspelbaar iets is. Zelfs toppers die zo'n lange, specifieke voorbereiding gehad hebben, kunnen in de laatste kilometers de man met de hamer soms ook niet meer ontwijken. Dus voor gewone stervelingen als wij is het uitlopen van een M een prestatie om 'U' tegen te zeggen.

Op zaterdagnamiddag was er de receptie ter gelegenheid van het huwelijk van een goede collega. Qua weer hadden zij hadden betere dag kunnen uitkiezen. Het was rustig genieten op het terras. Een gezellige babbel met een glaasje schuimwijn en een hapje.

Na de zondagochtendtraining van de jeugd waren we uitgenodigd op de lunch-BBQ bij meter en bompa. Dit ter gelegenheid van het bezoek van hun Amerikaanse vrienden. Het was een prettig weerzien van Dave & Arlene. Het was voor het eerst in 12 jaar dat ze nog eens op bezoek kwamen. Misschien dat we ooit eens tot bij hen geraken.
Tijdens deze feestdis waren er ook een wijnen uit 'Opstal' te proeven. 2 witte (Chenin Blanc & Sauvignon Blanc) en 1 rode (Cabernet Sauvignon / Shiraz). De witte wijnen waren heerlijk van smaak, maar de rode was zijn geld niet waard. Kleine kantekening toch … deze wijn worden niet in het Vlaamse Opstal gemaakt, maar in het Zuid-Afrikaans dorpje met dezelfde naam.
's Avonds hebben de 'Beloften' (de 'jeugd'-petanqueploeg samengesteld uit leden van onze familie) zich geplaatst voor de kwartfinale van het Groot Opstals petanquetornooi.
Proficiat Nonkel Bart, Nonkel Wim & Nonkel Koen !!!

Tot de volgende keer

Geen opmerkingen: