Hoofdmenu

maandag 6 augustus 2007

Piste - Medaille jeugdmeeting - AdQuality
Afgelopen vrijdagavond nam Lotte deel aan de pistemeeting georganiseerd door de plaatselijke club AC Lebbeke. Omdat ze eerst nog een musical optreden had, kwam ze iets te laat voor de 80 m.
Na veel aandringen wou ze ook naast het verspringen ook deelnemen aan de 300 m. Dit is een wedstrijdafstand die ze nog nooit op snelheid gelopen had. Men kan dit vergelijken met de 400 m van de scholieren, seniors, ... zwaar dus. De eerste 150 m ging ze vlot, maar dan was het 'de snee er af'. Ze zwoegde zich naar 56:97. Een matige tijd ... niet echt aangezien ze nog maar een paar maanden aan atletiek doet.
Het verspringen gaat al beter. Maar ... bij haar eerste sprong vertrekt ze met links, zodat zij de afsprong met rechts doet. Niet zo ver dus. Even een bijsturing en de volgende 2 sprongen zijn terug boven de 3 m (3,14 m en 3,25 - maar 3 cm onder haar beste prestatie).
Tijdens de volgende trainingen van het verspringen zal er vooral gewerkt aan de aanloopsnelheid. Deze is voorlopig nog iets te laag.
De jeugd van ACL vormt een leuke bende. Toen iemand van hen een medaille kreeg gebeurde dit onder luid gejuich.
Atletiek is en blijft een prestatiesport, maar zoals er een moeder op haar dochter (geen van beiden lid van onze club) kritiek gaf en zelfs verkeerde raadgevingen ... zo hoort het niet. Daar krijgt de jeugd veeleer een tegengoesting om te sporten van. Het moet leuk blijven voor iedereen. Resultaat van dat alles ... haar dochter bakte er niks van ... al kon die waarschijnlijk veel beter presteren.

Tot de volgende keer

1 opmerking:

Anoniem zei

Ik geef je daarin gelijk. Mijn dochter loopt ook. Ze traint wel niet , maar als ze zin heeft om een wedstrijdje mee te pakken mag ze dit ook doen van mij. Ongeacht de plaats die ze behaalt blijf ik haar daarin steunen. Mss ziet ze zelf het nut ervan in dat als je traint beter presteert. Ciao Gwen