Hoofdmenu

zondag 27 januari 2008

Veldloop Bornem
Onder een stralend zonnetje vertrokken we richting Bornem. Daar was het bewolkt (is ook zo gebleven de ganse namiddag) en er stond soms een strak windje. De veldloop was in de prachtige omgeving van de 'Breeven'. Tijdens de verkenning bleek reeds dat er snel zou gelopen worden. Het gras lag er op sommige plaatsen sompig bij (de spikes goed vast aanbinden dus) en als toetje een zandberg van zo'n 4 m hoog en een klein heuveltje (2 m). Deze omloop gingen we dus 4 keer moeten doen.
De jeugdreeksen moesten deze hindernis niet nemen. Zoals gewoonlijk startte Astrid tussen Lotte en Lisa. Deze 2 zorgen er steeds voor dat Astrid niet weggedrumd wordt voor de start en er alzo dus snel vandoor kan gaan. Zij liep een heel sterke wedstrijd en finishte met meer dan een straat voorsprong op de tweede. Ook Lotte liep een heel sterke wedstrijd. Zoals gewoonlijk startte zij niet zo heel snel, maar al vlug nestelde ze zicht in een groepje. In de tweede ronde viel dit echter uit elkaar en met haar grote pas kon ze nog een aantal atletes inhalen. In de spurt was ze deze keer wel de snelste van 4. Zo werd ze heel knap 31e op 51. Lisa liep iets later over de streep.
Danny eindigde bij de miniemen jongens ('95) in een adembenemende sprint 2e (op 10 cm van de eerste plaats). Braam liep bij de scholieren alle tegenstand op een hoopje en won zo oververdiend.
Hier in Bornem lopen de masters +50 niet samen met de juniors en de andere masters (+35 / +40 / +45). Desondanks waren er in onze wedstrijd (juniors & masters) 118 vertrekkers (incl. 22 juniors). Deze keer had ik mij niet laten verleiden tot een snelle start en al vlug had ik mijn tempo gevonden. Het liep veel vlotter dan in Hamme, al was het oplopen van de 2 heuveltjes een serieuse zware dobber. Ondankt het stevige tempo voor 6,58 km in 29'33" (13,4 km/u) eindigde ik 92e master op 96.

Tot de volgende keer

Geen opmerkingen: