Hoofdmenu

dinsdag 13 mei 2008

Kampioen krachtbal
De dames van KBC Opstal (met Sanne) hebben gisteren na een thriller van formaat de titel behaald in bevordering. Volgend seizoen spelen zij in derde afdeling.
Na een blitz-start stonden zij 7-2 voor. Iedereen die dacht dat dit een makkie zou worden kwam bedrogen uit. Door een positiewissel bij Male kwamen die opnieuw in de wedstrijd en leidden zij zelfs (verdiend) met 11-14. Sommige supporters zagen de bui al hangen. Maar beetje-bij-beetje kroop Opstal dichter bij. En op 3 min voor het eindsignaal scoorden zij de aansluitingstreffer (17-18). Zij konden de aanval van Male afblokken en tegenscoren zodat op 2' van het einde de bordjes weer in evenwicht hingen (18-18). De supporters van beide teams deden hun best om hun ploeg naar de overwinning te leiden. Ook nu kon Male niet scoren. Jolien scoordde we winninggoal voor Opstal waarna zij het slim uitgespeeld hebben. Een dikke proficiat aan de (jeugdige) dames. Ook hoed af voor Male voor de sportieve reacties na de wedstrijd.
Het voorbije mooi, warm, lang weekend heb ik ook een paar keer de loopschoenen aangebonden. Op donderdagavond stond er, na de gebruikelijke opwarmingsrondjes, een duurloop op het programma. Aangezien er rond de piste een stofwolk hing door de vele loopvoeten, zijn we op voorstel van Patrick in en om de 'wachtbekkens' van Lebbeke gaan lopen. Het was er zalig koel tussen het riet. Na een 5-tal km waren we terug aan de piste voor een aantal versnellingen en voor het uitlopen. De natuur in Lebbeke is door deze wateropvangplaatsen veel mooier geworden. Het is er heel rustig.
Zaterdag stonden er nog een hele reeks klusjes op de agenda, waardoor er 's avonds geen zin meer was om te gaan lopen. De achtergevel van ons huis is nu helemaal geschilderd. Tijd op de tuin onderhanden te nemen. Want hoe warm en hoe droog het ook is, onkruid bljift maar groeien.
Omdat Lotte nog steeds een serieuse verkoudheid heeft, is zij niet naar de wekelijks zondagochtend bostraining geweest. Dan ben ik maar vetrokken voor een rondje van 12,4 km in 1u02'05" - gs. 12,0 km/u - ghs. 153 / 167. De hartslag was aan de redelijk hoge kant. Misschien was dat te wijten aan de warmte.
Vanavond …


Tot de volgende keer

Geen opmerkingen: