Hoofdmenu

zondag 18 januari 2009

Dijktraining
De jeugd heeft op zondagochtend, als er geen veldloopwedstrijd is, tijdelijk het Buggenhoutse bos verlaten om ter voorbereiding van het BK in Oostende te traininen in Grembergen op en rond de Scheldedijken. Het is er de ideale plaats om dit te doen. Op het BK zitten er een paar stevige kuitenbijters in de omloop. Na een grondige opwarming mogen ze een 5-tal keren de dijk opstormen. De laatste maal als race tegen de tijd en daarna meten ze elk hun hartslag. Nu moeten ze hun ochtendpols nemen en neerpennen in een boekje om alzo hun evolutie te kunnen volgen.
Na onze vorige donderdagse training zijn er afwachting van de dinsdagtraining, 2 rustdagen en 2 rustige duurloopdagen. Die zal volgens onze trainer opnieuw pittig zijn en dit alles ter voorbereiding van het PK te Ninove. Gisteren was het nog mooi weer geworden toen ik vertrokken ben na de laatste regenbui. Het regenjasje was totaal overbodig. Deze ochtend evenwel niet. Na een droge, winderige start begon er een mals regentje neer te dalen uit de grijze zondagochtendlucht.
Gisterenavond zijn we naar het eetfestijn van onze club geweest. Het eten was er voortreffelijk en aan een heel goeie prijs. We aten er een grote, mooie en malse biefstuk met knapperige frietjes, alles doorgespoeld met een frisse pint.

Gelopen:
zaterdag 12,4 km - 1u06'01" - 11,3 km/u - ghs. 132
zondag 9 km - 50'00" - 10,8 km/u - ghs. 130

Tot de volgende keer

@Soke
Koen, onze trainer/coach bepaald wanneer en welke intervaltraining er op het programma staat. Tijdens zo'n training is de frequentie, snelheid, ... aangepast per atleet (niet iedereen kan en mag hetzelfde doen, cfr. cadetten, scholieren, juniors, seniors en masters). Normaal wordt dit soort training 1x / week op dinsdag afgewerkt. Zo kan er op woensdag een herstelloop gedaan worden. Wat ook belangrijk is ... naar welke wedstrijd werk je naartoe ... zo kan je je schema's aanpassen in functie daarvan.

Mijn (algemene) planning - deze wordt aangepast aan de geplande wedstrijden:
maandag = rust
dinsdag = clubtraining (interval, ...
woensdag = herstelloop (of rust)
donderdag = clubtraining (duurloop eventueel met snelheidsprikken)
vrijdag = rust
zaterdag = duurloop (met 8 x 30" versnellen - als er op zondag een wedstrijd gepland is)
zondag = wedstrijd of bosloop

Tuinbezoeker
Af en toe probeer ik ook eens over iets anders te schrijven dan het lopen. Zo nu en dan neem ik ons fototoestel ter hand en probeer ik een paar foto's te nemen. Op een mooie, zonnige dag in de voorbije koude weken heb ik mij in een zeteltje gezet om te proberen 1 van onze tuinbezoekers digitaal vast te leggen. Hieronder het resultaat van een poging.


Geen opmerkingen: