dinsdag 30 juni 2009

Finse piste
Eindelijk ... ze is er ... de Finse piste aan de sporthal van Buggenhout. Een tijdje geleden besloot ik om tijdens een lange duurloop een ommetje te maken naar de met veel poeha aangekondigde Finse piste. Ze lag er te blinken in de zon, maar eerlijk gezegd het is een miskleun. Ze is veel te smal, je kan er maar net met 2 naast elkaar lopen. Het loopoppervlak bestaat uit kleine houtsnippers wat ok is als ondergrond, maar is veel te dik gelegd zodat je precies op een matras loopt. Je moet ook 2 maal een steile betonnen trap op/aflopen met een hoek van 90 gr in en 2 maal een (fiets)weg oversteken. Heel gevaarlijk allemaal. Positief is wel dat ze verlicht is, maar zo veel geld uitgeven voor een 400-tal meter piste ...
Toch is ook positief nieuws uit de gemeente. De boomaanplantingen in de uitbreidingszone van het Buggenhoutse bos zijn in volle groei. Tegen eind dit jaar kan je daar ook bijna volledig beschut voor de wind een tourtje maken.
Na de rustdagen van zondag en gisteren was het vandaag opnieuw loopdag. Door de warmte mochten we van de trainer enkel een trage duurloop doen. Er zat echt weinig zuurstof in de lucht en een stevige training zou bij deze temperatuur meer kwaad dan goed doen.

Gelopen: 9 km - 44'24" - gs. 12,2 km/u - ghs. 148

Tot de volgende keer

Geen opmerkingen: