maandag 1 juni 2009

Opbouw is (opnieuw) begonnen
Langzaam maar zeker ben ik begonnen met de opbouw van het aantal kilometers en van de conditie. Tijdens de laatste kine sessie heeft de kinesist nog eens goed mij onderrug onder handen genomen en een aantal oefeningen voorgesteld om de soepelheid, stevigheid en stabiliteit te verbeteren. Afgelopen weekend ben ik zelfs 2 dagen na elkaar gaan lopen zonder dat er ook maar 1 spier gereclammeerd heeft. Wat mij vooral opvalt is dat de conditie na bijna 6 looploze weken een heel stuk minder geworden is. Om opnieuw een stevige basisconditie te hebben begin ik nu met relatief 'langzame' kilometers te lopen. Deze worden 1 x per week vervangen door een duurloop een een iets pittiger tempo.

Deze week gelopen:
Dinsdag : 5,35 km - 26'44" - 12 km/u
Donderdag: 5,00 km - 23'10" - 12,9 km/u
Zaterdag : 8,50 km - 45'00" - 11,3 km/u
Zondag : 8,50 km - 47'04" - 10,8 km/u

Eigenlijk is een dag veel te kort. Omdat we grote verbouwingswerken plannen is er naast de normale steeds terugkerende klusjes zoals het onderhoud van de tuin, ... ook nog het kiezen van de vloer, het bijpassende behang, de kleur van het plafond, de binnendeuren, .... plus lopen, bloggen, facebook, ... een paar uurjes extra zouden best welkom zijn.

Gisteren hebben we onze eerste BBQ gehad thuis. Het was genieten van tal van vleesgerechtjes en slaatjes. Doorgespoeld met een goed glas Cabernet-Sauvignon 2006 - 'Casillero del Diablo' - Chili. Als bourgondische loper hebben we weer genoten. ;-)

In de 20 km van Brussel hebben een aantal atleten van onze club prachtprestaties neergezet.
Stijn Lintermans werd 11e (algemeen) en 1e Belgische belofte. Bart Blommaert werd 30e. Mario Eylenbos, Glen Braem, ... hebben heel mooie tijden gerealiseerd.

De spurterssite van onze club is door Sam in een nieuwe mooie layout gegoten. Ga hier gerust een kijkje nemen.

Tot de volgende keer