dinsdag 23 november 2010

Veldloop in Zele (voorbeschouwing)
Welke doorgaat zondag as, zal, als je de weerberichten mag geloven, er opnieuw winters bij liggen.
De vorige edities waren op weersgebied telkens iets speciaals. De eerste maal dat ik er liep, 3 jaar geleden, was het redelijk mooi weer, tot de masters dames liepen. Zij hebben hun wedstrijd afgewerkt in een ijskoude plensbui. 2 jaar geleden was het ook mooi weer, er was sneeuw voorspeld, maar Lotte liep haar wedstrijd op een zachte, licht modderige ondergrond. Een uurtje later begon het opeens hevig te sneeuwen. Zo hevig zelfs dat ik tijdens onze wedstrijd mijn bril moest afzetten omdat de glazen dichtgesneeuwd raakten. Op de terugweg naar huis was het toen een chaos van jewelste met vrachtwagens die de brug over de Schelde in Grembergen niet op geraakten en alles versperden. Vorig jaar stond er een hevige ZW storm.

Maar voor we in Zele starten wordt er nog 3x gelopen. Vandaag een duurloop van 10 km, met 4 vlotte versnellingen van telkens 500 m. Donderdag 6 x 1.000 m (met 1'30" joggen) en zaterdag 8,5 km loslopen met 6 versnellingen van 20".

Tot de volgende keer

1 opmerking:

Cremke zei

Begin deze week kozen de kids nog voor Zele. Nu voor knutseldag bij de jeugdbeweging. Zondag is het misschien terug Zele. Misschien tot dan.