zondag 10 april 2011

Super tof sportkamp met de club in Blankenberge
Vrijdag al een dagje verlof genomen opdat we in de namiddag konden afreizen naar het BLOSO sportcentrum in Blankenberge voor het sportkamp georganiseerd door KAC Lebbeke. Hieraan namen zowel de wedstrijdatleten als de recreatieve lopers deel. In totaal waren we met meer dan 90 (incl. ouders, echtgenoten & echtgenotes, ...). Na een lange rit wegens druk verkeer en file tgv wegenwerken net voor je het centrum van Blankenberge stad binnenreed arriveerden we. De spurters waren al bezig met hun eerste training. Wij installeerden ons gerief  in onze kamer en genoten van het zonnetje tot aan het avondmaal. Dat bestond uit een lekker koud buffet. Na het eten deden we een wandeling naar de pier waar An zich heeft laten gaan in het nemen van prachtige foto's van de zonsondergang. 's Avond was er gezellig gebabbel met op de achtergrond gitaarmuziek van Patrick & Wannes. Man die 2 kunnen goed zingen en gitaar spelen. Wij gingen op tijd naar bed, anderen hebben hun bed niet veel gezien, want het 'feestje' ging door tot in de vroege uurtjes.
Op zaterdagochtend stond er een ontbijtbuffet op ons te wachten. De zon was weer van de partij en omstreeks 9u30 vertrokken Albert en ik voor een duurloop op het strand. We liepen tot aan de haven van Zeebrugge, wind tegen en soms door het mulle zand (best vermoeiend) en terug (wind mee en het liep veel makkelijker). Na een verkwikkende douche was het opnieuw genieten van het zonnetje (uit de wind was het warm) tot het middagmaal opgediend werd. Soep, varkensgebraad met kroketten en bloemkool in witte saus en een banaan (of meerdere bananen) als dessert. Heel lekker en vooral veel. Omdat er om 15u een voetbalwedstrijd was, was de piste niet toegangkelijk, zodat we na de middagrust naar het bos in Wenduine reden voor een soort van heuveltraining. De (jonge) afstandslopers liepen een aantal snelle herhalingen. Ik hield het bij een heuvelduurloop.
In het bos was het aangenaam warm, maar toen we in de auto vertrokken gaf de thermometer slechts 13° aan en was er een kille zeebries. Het avondeten was een keuze van fijne vleeswaren (charcuterie). Opnieuw werd er gezellig gepraat bij een verfrissende pint. Toen Pieter met het gezelschapspel 'Blockus' afkwam, bleek dat er een paar kenners aanwezig waren en werd er op het scherp van de snee gespeeld. Ondertussen werden de gitaren gestemd voor een nieuwe zangstonde. Voor sommigen werd het opnieuw laat (of vroeg :-) ).
's Ochtends na het ontbijtbuffet, het opruimen van de kamers deden we een gezamenlijke duurloop. Het middagmaal bestond uit soep, kalkoengebraad met champignonsaus en frietjes en als dessert een ijsje. De namiddagtraining heb ik overgeslagen om samen met een paar vrienden te profiteren van de aangename lentezon  (sommmigen onder hen waren vergeten te smeren en kregen een roos kleurtje). Zo bleven we nog tot +/- 17u napraten over het fijne weekend.

Conclusie: voor herhaling vatbaar (al zou 1 dag langer zeker mogen).

Tot de volgende keer

Geen opmerkingen: