zaterdag 23 juni 2012

Achilles Run for Fun
Wij zijn net terug thuis van een fijne uitstap naar Opwijk waar An en ik deelnamen aan 5,6 km van de Achilles Run for Fun. Er stond deze namiddag een stevig windje en de zon kwam regelmatig van achter de wolken piepen. Rond 14u kwamen we er aan, ruim op tijd om ons in te schrijven, een babbeltje te slaan met collega's van 't werk en een paar vrienden. De snoepjesrun was erg in trek bij de allerkleinsten. Om 15u05 werd het startsein gegeven en stoof de bende er vandoor voor een kort inleidend rondje door een bosje. Daarna ging de straat het licht omhoog om dan te zakken naar het rondpunt aan de karrenveldstraat. Daar doken we een veldbaantje in dat redelijk steil omhoog liep. Daarna kwam een stuk vals plat richting Droeshout centrum en waren we reeds halfweg ons rondje. Gelukkig begon vandaar de 'afdaling' en via een tamelijk moeilijk beloopbaar veldbaantje kwamen we in het Perreveld om daarna richting aankomst af te slaan in het Diepenbroek. In totaal was het 5,56 km en die afstand heb ik afgelegd in 26'10" (gs. 12,7 km/u).  Hiermee werd ik 23e op 101 deelnemers. En de knie ... die hield het uit al heb ik niet volluit gelopen. Als 'prijs' kon je kiezen uit een plantje of een grote fles Affligem Blond. De beslissing wat het zou worden was snel gemaakt en zo keerden we huiswaarts met 2 flessen gerstenat. Een pluim voor de organisatoren want alles was heel goed geregeld. Volgend jaar ga ik zeker van start in hun 2e editie.
Als avondeten een goed pakske friet met mayonaise om de verbrande calorietjes aan te vullen. De afsluiter van de avond was de film Madagascar 3. Een grappig vervolg op de avonturen van de 4 vrienden, de pinguins, enz. We hebben goed gelachen met hun fratsen.

Tot de volgende keer

1 opmerking:

Katrin zei

Ik vond het ook een heel leuke loopwedstrijd, mooi parcours en goede organisatie.
Kloppen de uitslagen op de site wel? De 1ste van de 10km lijkt me heel rap en was Sandra Van Buggenhout niet de 1ste vrouw?
Ik heb trouwens gekozen voor een bloemetje ;)
Graag tot volgend jaar!