Hoofdmenu

zondag 25 maart 2012

Een prachtweekend loopt op zijn einde
Want morgen is het opnieuw 'werkendag'. Een gans weekend geprofiteerd van het mooie weer om het gras af te rijden (An), daarna verticuteren, afsluiting verven, eerste plantjes zaaien, een toerke gaan lopen en vitaminen D op doen, genietend in het zonnetje. Als het mooie weer nog een week zou aanhouden, dan zijn alle tuinkarweitjes opgeknapt. Voorlopig zien de voorspellingen er veelbelovend uit.
De verkoudheid behoort gelukkig tot het verleden. Tot vrijdag had ik nog een serieuse hoest, maar zaterdag was die volledig verdwenen.
Op loopvlak begint het stilaan beter te gaan. Op dinsdag en donderdag, telkens 6 km joggen aan een gezapig tempo. Deze namiddag onder een warm zonnetje (24°) en een zacht briesje ben ik 8 km gaan lopen. De gemid.hartslag wordt steeds lager, wat er op wijst dat het de goede kant op gaat met mijn fysiek.
Er zijn voor het eerst jaar dit 2 wedstrijden waaraan ik ga deelnemen, toegevoegd aan mijn loopkalender 2012.
nl. Avaloop te Opstal (Buggenhout) op zaterdag 14 april - start en aankomst op 100m van onze deur en Run for LCH op zondag 13 mei te Kappelle-op-den-Bos. Zo heb ik weer iets om naartoe te werken.

Tot de volgende keer

zondag 18 maart 2012

Opnieuw een verkoudheid
De grieperige toestand is overgegaan in een neusverkoudheid. Mijn keel is ook geïriteerd, waardoor er een (soms zware) hoest bijgekomen is. Dus dit weekend wordt er geen enkele loopkilometer bijgeschreven bij mij jaartotaal. Misschien dat ik volgende week (opnieuw) een loopstop inlas.
Vrijdag zijn we lekker gaan eten in het klantenrestaurant van de school van Lotte. Zij volgt Restaurant/Keuken (5e jaar RK) in ColomaPlus te Mechelen. De amuses waren 'Varkenspootje met Provencaalse groenten', 'Soepje van kokkels' en 'Quiche van zalm en prei'. Ik had gekozen als: voorgerecht 'Gerookte zalm met mierikswortelsaus',  hoofdgerecht 'Gebakken zalm met asperges en puree' en dessert 'Tarte tatin'. Voor herhaling vatbaar.
Onze tuinschermen krijgen een groot onderhoud. Sommige palen waren daar waar ze met grond in aanraking kwamen, bijna helemaal verrot. De onderkanten die in beton gegoten waren heb ik uitgegraven en vervangen door verzinkte steunen. Deze week worden de schermen ontmost en opnieuw ingestreken. Zo kunnen ze weer vele jaren staan.

Tot de volgende keer

woensdag 14 maart 2012

Grieperig
Gisteren was een ganse dag zweten, rillen van de kou, 38° koorts kortom griep. 's Nachts bijna niet geslapen, maar vandaag toch gaan werken. Tegen de middag was ik al veel beter. Nu gaat het ook.
In september zijn we naar de Moto Retro Beurs in Wieze geweest. Hieronder een paar foto's.




Tot de volgende keer

maandag 12 maart 2012

Dagje aan zee
Om aan de carnavaldrukte en bijhorend lawaai te ontsnappen zijn we gisteren op daguitstap naar Oostende geweest. We kwamen er rond de middag aan, net op tijd om een hapje te gaan eten aan de havengeul. Het weer was er prachtig en om de calorietjes te verbranden hebben we in totaal zo'n 8 km gewandeld. Rond 19u waren we terug op den Opstal en kon ik naar het BK veldlopen kijken. Ik had de volledige wedstrijd opgenomen van de RTBF, want op de VRT gaan wielerwedstrijden voor. In die sport is waarschijnlijk meer geld mee gemoeid. De winnaar op het BK heren was wel een verrassing, maar niet onverdiend. Bij AC Lebbeke werd Astrid voor de 6e maal Belgisch kampioene veldlopen. Dit jaar bij de scholieren dames ('95). Robbe werd knap 9e bij de junioren heren.

Tot de volgende keer

zaterdag 10 maart 2012

10 km
Dat was lang geleden (van half december vorig jaar) dat ik nog eens 10 km in 1 keer gelopen heb. Sinds 1 maand ben ik rustig aan bezig met de opbouw van mijn basisconditie. De eerst 8 à 9 km gaat het al redelijk vlot, maar die laatste 1,5 km is niet zo makkelijk. Ook de hartslag is nog niet optimaal. Dit gaat van 134 na 1 km naar 158, de laatste km. Normaal gezien is die bij mij voor een gs. 10,3 km/u, 129. Zolang die zo 'hoog' blijft ga ik nog geen snelheidswerk doen --> 'Eerst een goeie sterke fundering voor ik begin te bouwen'.
Morgen, zondag, is het Opstal carnaval. Omdat wij niet zo '1-x-per-jaar-moet-je-gek-doen' minded zijn laten wij dit graag aan ons voorbij gaan. Enkel Lotte gaat naar de stoet kijken.

Tot de volgende keer

zaterdag 3 maart 2012

Verjaardagskado of jaar van de verkiezingen ?
Zo'n 2 weken geleden was onze straat veranderd in een echte weg met putten. Na een telefoontje naar de gemeentedienst gingen ze komen kijken maar verder hebben we niks meer van gehoord.


Deze week kwam men een kraan zetten en donderdag zijn de werken dan gestart. Eerst heeft men de putten hersteld voor het huis van onze overbuur en daarna is een heel groot stuk wegdek voor ons huis weggehaald. We krijgen een compleet nieuw wegdek in (nieuwe) dikke betonklinkers op een nieuwe onderlaag. Is dit nu toevallig omdat het het jaar van de verkiezingen is ? Of is een verjaardagskado voor mij ? (Morgen vier ik mijn 49e levensjaar).



Tot de volgende keer