Hoofdmenu

maandag 27 maart 2017

Pegasusloop 2017
Gisteren heb ik deelgenomen aan de Pegasusloop te Londerzeel. Het was van augustus vorig jaar geleden dat ik nog aan een wedstrijd deelgenomen had. We hadden geluk met het weer. Het was zoning, met 16° niet te warm en de wind viel ook best mee. Op zaterdag stond er wel een stevige, koude wind. Na een relatief rustige start vond ik een tempo waarvan ik dacht, dit kan ik 5 km volhouden. Onderweg op de rustige wegen kon ik regelmatig een sneller gestartte loper inhalen.
Eigenlijk ben ik best tevreden met het resultaat. Ik had gehoopt om onder de 25’ te lopen en met 5 km in 23’00” (= 13 km/u) ben ik daar goed in geslaagd. Nooit had ik het gevoel dat ik in het rood liep. Nog wat snelheidstrainingen inbouwen om de 6 km Avaloop op 15 april te kunnen lopen aan dezelfde snelheid.

Tot de volgende keer

zaterdag 18 maart 2017

Voorlopige loopkalender zomer 2017
Hopelijk kan ik blessurevrij blijven lopen en dan zou ik graag aan volgende wedstrijden deelnemen:

Londerzeel Pegasusloop 26/mrt/17 5 km
Opstal Avaloop 15/apr/17 6 km
Londerzeel Natuurloop 17/apr/17 8 km
Opstal Streekbierenloop 4/jun/17
Lebbeke Kriebeljogging 18/jun/17 10 km
Opwijk Achilles natuurloop 24/jun/17 10 km
Grembergen Dender & Scheldejogging 21/jul/17 8,5 km
Londerzeel Heideloop 30/jul/17 7,5 km
Merchtem Corrida Merchtem 18/aug/17 6 km
Londerzeel Molenloop 10/sep/17 9 km
Buggenhout Bosmarathon 24/sep/17 12 km
Malderen Roparun 22/okt/17 10 km

Tot de volgende keer

woensdag 15 maart 2017

Zalig lenteweer
Amai, wat een zalig lenteweer was het zaterdag. Eerst de tuin klaarmaken voor de zomer en in de late namiddag de loopschoenen aangetrokken om naar ‘t bos te gaan lopen. Lang gedleden dat ik nog eens in t-shirt en korte broek kon lopen. Ondertussen loop ik al > 12 km aan een rustig tempo en met een relatief lage hartslag. Zondag was het zelfs nog beter weer. Dus heb ik de terrasstoelen buiten gehaald en in de zon, uit de wind was het warm. Donderdag heb ik een dagje verlof gevraagd om buiten de laatste klusjes van het voorjaar te doen. Aan Dwars door Dendermonde neem ik niet deel. Veel te duur om 10 km te mogen lopen. Dan geef ik nog liever dat geld aan de mensen van de Avaloop. Daarvan weet ik dat het goed bested zal worden. Begin dit jaar plande ik om nog eens de (langere) afstanden te proberen, maar ik zal mij beperken to max. 12 km. We zullen wel zien volgend jaar. Ik wil eerst eens een jaar blessurevrij kunnen lopen.
In aanloop naar die kortere afstandslopen ben ik gisteren eens naar de pist van Lebbeke geweest (ipv naar de modelspoor club). Na 4 km opwarming eigenlijk een te lange opwarming, maar ik had heel wat bij te praten met Peter, een loopmakker van vroeger. Daarna 5 x 1.000m in 4'40" met tussen elke reeks 500m joggen. Het liep heel vlot. Enkel tijdens de 3e reeks moest ik wat naar adem zoeken. Het was tof om eindelijk nog eens wat snelheid te trainen.
Morgen heb ik een dag verlof om de laatste tuinkarweitjes te doen en om de dag af te sluiten met een rustige duurloop.

Tot de volgende keer

zondag 5 maart 2017

Leeftijd + 1 jaar
Deze voormiddag was het op sommige plaatsen in Buggenhout bos lekker ploeteren in de modder. Niks aantrekken van vuile schoenen, kleren of natte voeten, gewoon los door alles door. Zalig gewoon. Ondanks de soms harde tegenwind liep ik mijn 10,3 km in +/- 58'. Stilaan zal ik wat meer snelheid gaan inbouwen in mijn trainingen, want mijn hartslag is steeds beter onder controle.
Gisterenavond had ik nochtans veel (gefrituurde) 'spaghettikroketten' gegeten. Zelf gemaakt naar het recept van mijn grootmoeder. Zelfs de oudjes lieten zich niet onbetuigd en hebben er heel wat naar binnen gewerkt. Als dessert een Bresiliƫnne, makelij An.
Vandaag heb ik 2 cakes gebakken als traktatie voor de collega's op het werk. Voor mijn allereerste (niet-brood) baksels zien ze er geslaagd uit. Hopelijk smaken ze ook.

Tot de volgende keer