Hoofdmenu

woensdag 30 juli 2008

Goud 5.000m op EK
Na zijn bronzen medaille op de 10.000m op het EK voor masters +35 is Bart Blommaert er in geslaagd om de gouden medaille te veroveren op de 5.000m. Nen dikke proficiat voor Bart en ook voor de Coach Koen. De mooie resultaten van zijn atleten bewijzen dat zijn aanpak rendeert.

Gisteren heb ik een pyramideloop van 400m+600m+800m+1000m+800m+600m+400m (met telkens +/- 2'00" water drinken & joggen) gedaan en vandaag een herstelloopje (8,6 km - 50'13" - 10,3 km/u - ghs. 133).
Pyramideloop:



zondag 27 juli 2008

Warm weer = veel drinken
Gisteren en vandaag hebben we een tof weekendje Antwerpen gehad. Een leuke stad om in rond te slenteren waar veel te zien is. Op zaterdag zijn we de stad gaan verkennen, afgesloten met een etentje in restaurant 'Het Hemels Gerecht'. De combinaties en voorstellingen van de gerechten waren verrassend en lekker. Wat zeker aan te raden is: Zarzuela (of visstoofpot). Om je vingers van af te likken. Je moet er wel naartoe gaan indien je grote honger hebt, want de porties zijn groot ! 's Avond zijn we naar het optreden van Stan Van Samang op de Grote Markt geweest. Niet zo slecht (vooral de rockend nummers). Deze ochtend werden we (rijkelijk laat) gewekt door de klokken O-L-Vrouwetoren. Na het ontbijtbuffet op naar de vogeltjesmarkt, waar je over de koppen kon lopen. Na een vlugge lunch, de Flandriaboot op voor een tochtje op de Schelde.

Deze namiddag gaf de thermometer op ons terras 32gr aan. Het ging dus een warm duurloopje worden. Daarom had ik mijn drinken meegenomen. Nee ... niet de pint op de foto. Deze foto is genomen tijdens ons verblijf in Karinthie. Elke avond bij het avondeten ... 3 cola und 1 bier (0,5 l).

Gelopen: 12,4 km - 1u09'50" - 10,7 km/u - hs. 136

Tot de volgend keer

vrijdag 25 juli 2008

2x brons op EK masters
Gisteren hebben 2 Belgische atleten brons behaald op het EK Masters in Slovenie. Kathleen DW (een collega) in het kogelstoten V40 en last but not least Bart B. op de 10.000m M35. Hij strandde op minder dan 1 seconde van het zilver. Nochthans is deze afstand niet zijn beste. Nu kan hij rustig toeleven naar zijn favoriete afstand, de 5.000m. Hij heeft onlangs het Belgisch record bij de masters op de 2.000m (bedankt voor de info Thomas) verbeterd. Bart is een toffe ploegmakker bij K.AC Lebbeke die ook traint met de deskundige begeleiding van Coach Koen V.

Gisterenavond is de pyramidetraining vervangen door interval.

Vandaag en morgen is het rustdag omdat ik reeds 5 dagen na elkaar gelopen heb.

Tot de volgende keer

woensdag 23 juli 2008

Herstelloop
Na de duurloop van gisteren - 8 km in 35'48" - 13,4 km/u - ghs. 155, was het vandaag tijd voor een herstelloopje van 5 km rond den Opstal in 29'41" - 10,1 km/u - ghs. 131. Mijngem.hs. was nog iets te hoog, maar de vermoeidheid van de voorbije dagen is aan het afnemen.
Morgen staat er een progressieve duurloop op het programma.

Sinds 9 maanden train ik nu onder de hoede van Coach Koen, tijd voor een kleine evaluatie …

Toen ik eind vorig jaar mijn inspanningstest afgelegd had in het ASZ van Aalst, bleek uit het resultaat dat ik volledig verkeerde trainingen deed. Volgens mijn eigen schema's liep ik te veel aan een constant (te hoge) snelheid, zonder tempowisselingen, … en dit alles met een veel te hoge hartslag. Dit had tot gevolg dat de verzuring van de spieren veel te snel optrad.
Deze uitslag heb ik voorgelegd aan de Coach Koen. Die heeft toen voor mij een 'her'-start programma opgemaakt. Sinds die dag train ik onder zijn hoede. Met success ... want de rustpolsslag is gedaald van 58 naar 51. Ook tijdens de lange trage duurlopen blijft hij steeds onder 130. Na een interval valt hij binnen de 1/2 minuut terug onder de 140 slagen. Ook mijn gemiddelde snelheid is toegenomen. Dankzij onze coach sta ik nu al een heel eind verder dan vorig jaar (thanks mate).


Tot de volgende keer

maandag 21 juli 2008

Dender & Scheldejogging
Vandaag stond er een wedstrijd in Grembergen geprogrammeerd. De weermannen hadden droog en fris weer voorspeld, maar de weergoden waren het daarmee niet eens. Een droge start, waarna het begon te motregenen en de temperatuur terugviel naar een 14 graden !! Dat valt niet mee als je van meer dan het dubbele komt.
Iets na 15u werden we totaal onverwacht op gang gefloten. Een 'spurtje' tussen de iets minder snelle starters door bracht mij eens de Scheldedijk bereikt te hebben in een vlot lopend tempo. De wind blies hier in de rug. Eens van de dijk af en terug richting start blies hij echter serieus in het nadeel. Tijdens ronde 2 werd ik bijgehaald door een groepje van 4 waar ik kon aanpikken om alzo te finishen in 36'14" (13,2 km/u). Niet slecht bij deze harde wind en toch 6' beter dan in 2006.
Sandra en Geert waren ook van de de partij. Zij gingen voor de volle 12km. Sandra won overtuigend bij de vrouwen en Geert haalde ruimschoots zijn doelstelling door de aankomstlijn te overschrijden in 1u06'.

Tot de volgende keer
Vakantielopen
Tijdens onze vankantie in Karinthie & Venetie heb ik niet stilgezeten. Duurlopen langs de oevers van de Ossiacher See bij een temperatuur van om en bij de 30 graden !!! of een intervaltraining bergop (25 gr). 's Avonds hebben we een paar keer een verfrissend onweer gekregen. In Lido di Jesolo (Italie) waren het alleen duurlopen bij temperaturen tussen 26 en 30 graden. Het is eens wat anders dan wat wij hier in ons bibberlandje gewend zijn. De duurloop rond de piste van Lebbeke op donderdagavond verliep niet zo goed omdat de 1.200 km lange autorit nog in mijn benen hing --> stramme beenspieren en een hoge hartslag. Dat laatste zal waarschijnlijk te wijten zijn aan de vermoeidheid. Die hoge hs was ook gisteren nog voelbaar tijdens de 12,4 km rustige duurloop.

Tot de volgende keer

donderdag 17 juli 2008

Back in Belgium

Meer loop info morgen ...

Het verslag van onze reis vindt U hier.

Tot de volgende keer

maandag 7 juli 2008

Einde hoogtestage ...
Woensdag loop onze hoogtestage hier af in Oostenrijk. Het weer is hier altijd schitterend (lekker warm). Eergisteren heb ik een trage duurloop gedaan van 12,7 km in 1:06:14 op een heuvelachtig parkours. Voorts hebben we al heel veel gewandeld.
Op woensdag trekken we door voor een weekje naar de streek van Venetie. Elke 5 jaarlijkse huwelijksverjaardag maken we een iets langere reis. Deze (bijna) strandvakantie leent zich voortreffelijk om alle dagen op het strand te gaan lopen.

Tot de volgende keer

woensdag 2 juli 2008

Groeten uit Bodensdorf am Ossiachersee
Sinds zaterdagavond zitten we in Karinthie (Oostenrijk). Tijdens de dag is het (erg) warm en zonnig zodat we vollop kunnen wandelen en vele plaatsen bezoeken. 's Avonds is er af en toe een onweer dat voor een flinke en welgekomen afkoeling zorgt.
Maandag een klein duurloopje van 10km onder een stralende (brandende) zon van +/- 26gr. Gisteren rustdag na de flinke bergwandeling van 3 uur. Vandaag waren er reeds onweerswolken die de zon bedekten, zodat het minder warm was (25 gr ipv 32) toen ik aan mijn geimproviseerde intervaltraining begon. Bergop tegen een stevige helling met enkele haarspeldbochten, 2'30" lopen + 2'30" stevig doorstappen (x4) en daarna bergaf in 1 stuk gelopen (13').

Tot de volgende keer