Hoofdmenu

dinsdag 26 april 2011

Iets rustiger
Na het mooie paasweekend hadden we vandaag een alternatieve training op de club. Na de gebruikelijke opwarming kregen we rek- en stablisatieoefenigen, gevolgd door een kort duurloopje om de beentjes los te gooien.  Bij het schrijven van deze post heb ik nog geen uitslag van de Avaloop. De donderdagtraining moet ik noodgedwongen overslaan, zodat ik ga proberen om (uitzonderlijk) op woensdag te lopen.

Tot de volgende keer

zaterdag 23 april 2011

Avaloop - Opstal
Ondanks de hitte (29,5° op ons terras in de schaduw) toch weer wat sneller dan vorig jaar. Ik startte samen met clubgenoot Glen. Hij zou er ter voorbereiding van het PK 1.500 m van vandaag, een trainingsloop van maken. De start verliep vlot en de eerste km in 4'15", iets te snel maar het viel mee al was mijn mond toen al kurkdroog. km 2 liep nog vlot, maar eens in de Bovendonkstraat voelde ik de zware benen komen opzetten. Het veel te warme water aan de drankpost (ze stonden in de volle zon met hun bevoorrading - niet echt optimaal) bracht evenwel terug wat positieve energie en ik beet mij vast in het spoor van Glen. Langzaam begonnen we de kloof met een andere loper te overbruggen en 500 m voor het einde lieten we hem ter plaatse. Net voor de aankomstlijn een kleine discussie ... loop jij maar voor ... nee na u. Zo klokte ik de 6 km af in 27'09". Bijna 1 minuut sneller dan vorig, maar toch moet ik zeggen dat ik niet echt tevreden ben. Als de temperatuur niet zo hoog was zou het een stuk sneller gekund hebben. Volgende keer (22 mei) beter. Ondertussen weet ik al dat deze hoge temperaturen niet optimaal zijn voor mij om in te lopen.
Deze namiddag ben ik naar het PK piste gaan kijken in Lebbeke. Net als op dag 1, wonnen heel wat atleten van onze club medailles. Ze zijn goed bezig.

Tot de volgende keer

vrijdag 15 april 2011

De week van ...
Na het sportkamp met 3 trainingen op 2 dagen was het deze week opnieuw redelijk stevig. Op dinsdag 5 x 1.500m progressief versnellen, per 500m 2'15"-2'10"-2"05' met als reeksrust 200m joggen. Gisteren 5 x 1.000 m in 4'10" - 4'15" met als reeksrust 500m joggen. Op beide trainingen liep het vlot en ben ik niet in het rood gegaan. Vandaag en morgen zijn het loop-rustdagen, want er liggen thuis nog tal van karweitjes te wachten op uitvoering. Zondag is er de traditionele eerste BBQ van het jaar tvv Krachtbal Club Opstal in zaal Torenhof. Ik kijk er al naar uit. Het zal gezellig worden met het mooie weer in het vooruitzicht.

Tot de volgende keer

zondag 10 april 2011

Super tof sportkamp met de club in Blankenberge
Vrijdag al een dagje verlof genomen opdat we in de namiddag konden afreizen naar het BLOSO sportcentrum in Blankenberge voor het sportkamp georganiseerd door KAC Lebbeke. Hieraan namen zowel de wedstrijdatleten als de recreatieve lopers deel. In totaal waren we met meer dan 90 (incl. ouders, echtgenoten & echtgenotes, ...). Na een lange rit wegens druk verkeer en file tgv wegenwerken net voor je het centrum van Blankenberge stad binnenreed arriveerden we. De spurters waren al bezig met hun eerste training. Wij installeerden ons gerief  in onze kamer en genoten van het zonnetje tot aan het avondmaal. Dat bestond uit een lekker koud buffet. Na het eten deden we een wandeling naar de pier waar An zich heeft laten gaan in het nemen van prachtige foto's van de zonsondergang. 's Avond was er gezellig gebabbel met op de achtergrond gitaarmuziek van Patrick & Wannes. Man die 2 kunnen goed zingen en gitaar spelen. Wij gingen op tijd naar bed, anderen hebben hun bed niet veel gezien, want het 'feestje' ging door tot in de vroege uurtjes.
Op zaterdagochtend stond er een ontbijtbuffet op ons te wachten. De zon was weer van de partij en omstreeks 9u30 vertrokken Albert en ik voor een duurloop op het strand. We liepen tot aan de haven van Zeebrugge, wind tegen en soms door het mulle zand (best vermoeiend) en terug (wind mee en het liep veel makkelijker). Na een verkwikkende douche was het opnieuw genieten van het zonnetje (uit de wind was het warm) tot het middagmaal opgediend werd. Soep, varkensgebraad met kroketten en bloemkool in witte saus en een banaan (of meerdere bananen) als dessert. Heel lekker en vooral veel. Omdat er om 15u een voetbalwedstrijd was, was de piste niet toegangkelijk, zodat we na de middagrust naar het bos in Wenduine reden voor een soort van heuveltraining. De (jonge) afstandslopers liepen een aantal snelle herhalingen. Ik hield het bij een heuvelduurloop.
In het bos was het aangenaam warm, maar toen we in de auto vertrokken gaf de thermometer slechts 13° aan en was er een kille zeebries. Het avondeten was een keuze van fijne vleeswaren (charcuterie). Opnieuw werd er gezellig gepraat bij een verfrissende pint. Toen Pieter met het gezelschapspel 'Blockus' afkwam, bleek dat er een paar kenners aanwezig waren en werd er op het scherp van de snee gespeeld. Ondertussen werden de gitaren gestemd voor een nieuwe zangstonde. Voor sommigen werd het opnieuw laat (of vroeg :-) ).
's Ochtends na het ontbijtbuffet, het opruimen van de kamers deden we een gezamenlijke duurloop. Het middagmaal bestond uit soep, kalkoengebraad met champignonsaus en frietjes en als dessert een ijsje. De namiddagtraining heb ik overgeslagen om samen met een paar vrienden te profiteren van de aangename lentezon  (sommmigen onder hen waren vergeten te smeren en kregen een roos kleurtje). Zo bleven we nog tot +/- 17u napraten over het fijne weekend.

Conclusie: voor herhaling vatbaar (al zou 1 dag langer zeker mogen).

Tot de volgende keer

zondag 3 april 2011

Rustige loopweek gehad
Vorige week heb ik door het vele werk in de tuin (serre) het iets rustiger aan gedaan op loopvlak. De dinsdagtraining heb ik geschrapt en op donderdag deed ik een duurloop met enkele versnellingen. Ondertussen is de grond in de serre omgespit (zaterdag namiddag in de volle zon), zijn de regenwatertonnen aangesloten en is de tuin bijna uitgekuist. De buienradar gaf deze ochtend regen aan, maar ... het bleef droog. Dan hebben we naar de Ronde gekeken en heb ik daarna een duurloopje van 13 km gedaan in 1u14 (gs. 10,5 km/u ghs. 136). Het was lang geleden dat ik nog eens zo lang aan 1 stuk gelopen heb.

Tot de volgende keer