Hoofdmenu

donderdag 23 februari 2017

Rotweer
Gisteren, woensdag, stond ik lang in twijfel of ik zou gaan lopen. Regen en sterke wind, goesting had ik niet. Maar toen kwam het idee van de loopband en mijn beurtenkaart in de Meirdam. Ik ben er een uurtje gaan lopen aan 10,5 km/u. Het ging redelijk vlot, geen zware benen en ook de ademhaling was ok, maar het was er wel heel warm. Misschien dat daardoor mijn hartslag veel te hoog was. Het uur was zo om. Ik denk er aan om in het vervolg wat vroeger te vertrekken zodat ik na het lopen nog een half uur kan fietsen.

Tot de volgende keer

zondag 19 februari 2017

Eerste LSD sinds lang
Het was reeds van vorig jaar geleden dat ik nog eens een 'lange' rustige duurloop gedaan had. Van vorig jaar, begin december om precies te zijn. Aan een gs. van 10 km/u en een gem.hs. van 143 (nog te hoog, maar toch al beter) liep ik gisteren een toerke van 10,29 km. Niet waw, maar ik was al tevreden dat ik het volledig zonder problemen heb kunnen doen.
Normaal gezien ging ik vandaag nog wat in de tuin werken, maar het is veel kouder dan gisteren. Ik ga mij beperken tot verder werken aan mijn model treinbaan.
Aan de linker kant staan al wat bomen gepland, de weg is aangelegd, incl het ronde punt.



Tot de volgende keer

donderdag 16 februari 2017

Hier zijn we weer
Op woensdag werk ik meestal thuis zodat ik heel vroeg kan beginnen en ook iets vroeger stoppen. Zo had ik gisteren de tijd om te profiteren van het mooie (bijna lente) weer. Er stond wel een stevig Z-windje. Mijn kort rondje naar en in het bos (8,26 km) liep ik aan een gezapig tempo van 10 km/u. Nog deze week heeft An onze tuin uitgekuist. Alle bladeren zitten in zakken, klaar om naar het containerpark te brengen. Zaterdag doe ik het snoeihout weg want de hakselaar is stuk. Mijn modeltreinbaan project vordert langzaam omdat ik afwisselende werkskes uitvoer. De scenery, gebouwen maken, bomen maken, … En voor de elektriciteit & automatisatie van de wissels (mbv Arduino) zoek ik het internet af en doe testen  om na te gaan wat het beste en makkelijkst is. Tot de volgende keer

zondag 12 februari 2017

Zalig loopweertje
Deze ochtend zag het er nochtans niet zo goed uit. Veel bewolking en koud (1°C). Maar deze namiddag begon het uit te klaren en kwam er een zonnetje door en steeg het kwik naar zo'n 7°C. Tijd dus om mijn loopkleren aan te trekken om een beetje te gaan joggen. Waar ik woensdag nog 5,6 km liep, heb ik er vandaag een paar km aan toegevoegd (8,3 km). Aan een rustig tempo gelopen (10,1 km/u) want mijn hartslag is nog steeds te hoog, dwz fysiek ben ik er nog lang niet. De volgende trainingen (weken) zullen steeds LSD zijn om opnieuw een aanvaardbare basisconditie te krijgen waar ik kan op voortbouwen. Op naar woensdag (eerste lentedag ?) voor het volgende loopje.

Tot de volgende keer

woensdag 8 februari 2017

Van vorig jaar geleden
Amai, ik wist dat het reeds lang geleden was dat ik nog iets op mijn blog geschreven had, maar dat het zo lang geleden was ? Waarschijnlijk had het te maken met het feit dat ik niet echt een doel had om naartoe te werken of met het feit dat ik van job veranderd ben. Ik test sinds 1 oktober van vorig jaar geen programma's meer. Nu doe ik de coördinatie van de integratie testen van alles wat met de fls kant van Proximus te maken heeft. Ondertussen heb ik 6 tot 7 testers ter mijne beschikking om alles uit te voeren. In het beginne liep dit niet niet van een leien dakje, maar ondertussen heb ik mijnen draai gevonden en gaat alles vlot.
Veel lopen heb ik nog niet gedaan. Eind vorig jaar was het te koud. Sinds mijn longontsteking loop ik niet meer buiten als de temperatuur onder de 0° zakt. Van de longspecialist mag ik zelfs niet meer buiten lopen als het < 5° C is. Toen ik een paar weken geleden bij de huisarts was ... heb de griep gehad raadde ze me zelfs af om inspanningen te doen indien er te veel fijn stof in de lucht hing.
Begin dit jaar heeft mijn vrouw mij meegekregen naar de fitness om daar op de loopband stilletjes te herbeginnen. Eerst zag ik er tegen op ... eentonigheid, maar eigenlijk valt het best mee. Indien ik moe ben, kan ik stoppen en nog wat fietsen.
Het minder goede weer heeft mij er vandaag niet van weerhouden om toch even te gaan loslopen. 5,67 km in < 54' of een gezapige 10 km/u. Dat de goed conditie nog ver af is kan ik afleiden aan mij veel te hoge ge. hs. 143. Zo ga ik langzaam opbouwen om dit jaar proberen een paar wedstrijden te lopen.

Tot de volgende keer