Hoofdmenu

vrijdag 28 augustus 2009

Fietstocht
Op zondag 16 augustus hebben we een 'Stille waters' fietstocht gemaakt. Hieronder enkele foto's ...

Veerpond 3 Goten


Genieten


De Schelde


Sint-Amands


Stille Waters veerpond


Koetjes op het droge

donderdag 27 augustus 2009

Uitdroging ?
Tijdens de training gutste het zweet van mij lijf. Het was precies alsof het aan het regenen was. Toen ik mij thuis woog na het drinken van 0,5 l sportdrank & 0,5 l water woog ik nog steeds 1 kg lichter dan normaal. Misschien dat het daarom niet echt vlot liep en dat ik na 4,5 km reeds moest stoppen omdat de tank leeg was.


Gelopen 9 rondjes van 500m tempo 2'15" maar elke 3e ronde versnellen naar 2'00" (15 km/u).

2'18" - 13,0 km/u
2'11" - 13,7 km/u
1'56" - 15,5 km/u
2'19" - 13,0 km/u
2'15" - 13,3 km/u
2'00" - 15,0 km/u
2'23" - 12,6 km/u
2'19" - 13,0 km/u
2'01" - 14,9 km/u

Morgen is het rustdag.

Renovatie - de stand ... de vloerder is vandaag de laatste tegels komen leggen. Morgenochtend komt hij alles toegieten en kunnen we zaterdag behangen. Het verven is voor zondag en maandag. Dan rest er enkel nog de plaatsing van de deuren, de afwerking van plinten en behang.
Tot de volgende keer

zondag 23 augustus 2009

Laatste verlofdag
Morgen mogen we terug gaan werken. Deze zomer was mijn verlof verdeeld in 3 aparte weken met telkens 1 werkweek tussen. Vandaag loopt de laatste af. Het zal morgen lastig zijn als de wekker om 6u afgaat.
Het voor vandaag geplande fietstochtje is vervangen door het verhuizen van sommige kasten naar de living. Zo begint ze er toch een beetje (mooi) aangekleed uit te zien.
In de vooravond toch nog even de loopschoenen aangetrokken voor een loopje richting Buggenhout bos. Het was er heerlijk koel. Garmintje was een beetje haar weg kwijt. De gemeten afstand kwam niet helemaal overeen met wat ze de vorige keren gemeten had. Soms gaf ze een snelheid van 4'30" / km en enkele meters verder veranderde dat naar 6'20".
Gelopen: 12,6 km - 1u11'46" - gs. 10,5 km/u - ghs. 136.
Tot de volgende keer

zaterdag 22 augustus 2009

Roundup
Deze week had ik een weekje thuis-werk verlof. Op maandag en dinsdag is de vloerder gekomen en we hoopten dat de vloer volledig klaar zou zijn opdat we op woensdag zouden kunnen beginnen met behangen. Op dinsdagnamiddag (na herhaaldelijk aandringen) ging hij toch eens uitrekenen hoeveel tegels hij nog nodig had voor het laatste deel en ... inderdaad hij zou 3 dozen tekort komen. Vlug naar de winkel gebeld en als we geluk hadden zouden donderdag de bestelde dozen er bij zijn ... maar ... niet dus. Misschien volgende week. Dan komt hij ook het laatste deel betegelen. Ondertussen zijn we toch gestart met het behangen en schilderen van het vliesbehang. Het resultaat mag gezien worden vinden we zelf. Binnenkort zal ik eens een foto posten. Sommige meubels staan al op hun plaats.
Op loopgebied loopt het iets minder vlot deze week. Dinsdagavond met de werken thuis laat vertrokken naar het bos voor lange intervallen, 5 x 1.500m werden uiteindelijk 5 x 1.200m. Gelukkig maar want bij de laatste was het reeds goed aan het schemeren in het bos. Het was moeilijk om sneller te lopen dan 12,5 km/u. Op donderdag geen meter gelopen en de voorziene training werd doorgeschoven naar vandaag. Op vrijdag was er de lange duurloop 12,6 km - 1u13'52" - gs. 10,2 km/u - ghs. 133. Ook deze voormiddag liep het niet. Het was echt moeilijk om snelheid te maken 1 km aan 14 km/u was echt het maximum. Hopelijk loopt het volgende week iets vlotter.
Morgen gaan we misschien nog een fietstochtje maken.
Tot de volgende keer

zondag 16 augustus 2009

Fietstochtje
De voor vandaag geplande duurloop is vervangen door een fietstochtje van 33 km langsheen de Scheldeboorden. We hebben onze fototoestellen meegenomen om de 'Stille Waters' omgeving digitaal vast te leggen. We reden op via de 'toeristische' kant Bornem, Mariekerke, ... lieten ons overzetten in Weert - Driegoten en fietsten op de andere oever richting Baasrode waar we met het veer opnieuw aan de overkant kwamen.
'Morgen maandag' zou de vloerder eindelijk komen en hij gaat doorwerken tot de vloer volledig gelegd is. Dinsdag komt hij hem toegieten zodat wij woensdag kunnen behangen.
Sanne en Lotte komen op donderdag thuis van Chirokamp, dus vrijdag mogen we niet te veel lawaai maken omdat die 2 heel lang zullen uitslapen.
Tot de volgende keer

zaterdag 15 augustus 2009

Corrida Merchtem
Gisterenavond viel de temperatuur bij het vertrek van de 6 km wedstrijd om 18u30 best mee. Al was het in de open vlakte toch redelijk warm. Met de wegenwerken in Merchtem was het voor de organisatoren heel moeilijk om een parkours uit te stippelen. Normaal zouden de 3 en de 6 km samen vertrekken, maar door de smalle weggetjes was dat niet mogelijk. Wij gingen eerst van start voor 1 grote en 1 kleine ronde. Al van bij de start was het spurten om zo snel mogelijk in een goede positie te geraken voor je in de smalle wegjes in het parkje kwam. De eerste groep met oa Glen en Niels liet ik wijselijk weglopen want hun tempo kon ik onmogelijk de volledige afstand aanhouden. Zo snel mogelijk mijn eigen tempo vinden en dan beginnen aan de 'bergop' in de Galgestraat. Het liep vlot. Na zo'n 4 km liep het toch iets moeizamer, al ging mijn tempo niet omlaag. We begonnen toen opnieuw aan de smalle wegjes in het park voor het kleine rondje en we begonnen de 3 km lopers in te halen en proberen voorbij te steken. Dat was geen makkie omdat die in groepjes liepen en we dus overal tussen en rond moesten lopen. De laatste paar honderd meter kreeg ik het tempo toch weer naar 15 km/u (volgens Garmin). Zo kon ik nog een paar lopers voorbij 'spurten'. Ik ben best tevreden met onderstaand resultaat ... want het was de eerste maal dat ik 100% gas gegeven heb in een wedstrijd en over zo'n afstand na mijn blessure en het liep redelijk. De volgende weken zullen er al wat meer snelheidsprikkels in de trainingen gestopt worden. De volgende test is binnen 1 maand (13 sept) tijdens de Molenloop te Malderen. Daar loop ik de 9 km.

Resultaat Corrida:
6 km - 26'15" (13,7 km/u) - 26e op 173


Vandaag zou de vloerder komen (zo had hij beloofd). Wij hebben echter enkel zijn kat gezien. Daardoor had ik tijd om wat te gaan loslopen. An reed mee met de fiets en we stopten even bij mijn ouders om eens goeiendag te gaan zeggen. Het was echt warm. Gelukkig was er een (stevige) wind die voor verkoeling zorgde.
Gelopen: 9,23 km - 48'18" - gs. 11,5 km/u - ghs. 149
Morgen nog een toerke gaan lopen, wat boodschappen doen en misschien een fietstocht in de namiddag.

Tot de volgende keer

woensdag 12 augustus 2009

Kamp & werken
Nu Sanne en Lotte op kamp zijn met de Chiro is het heel stil in huis. Nou ja stil … 's avonds toch, want overdag is de vloerder aan het werk. Met een dag vertraging is hij dinsdag aan de slag gegaan met het leggen van de nieuwe vloertegels op de oude. Na een aantal tegels merkte hij dat de oorspronkelijk vloer toch niet zo waterpas lag als hij dacht, dus de nieuwe tegels werden verwijderd. Vandaag heeft hij dan de vloer geegaliseerd met een speciaal product dat een aantal uur moet drogen. Morgen kan hij dan opnieuw beginnen met het leggen van de nieuwe vloer. Omdat het grote lange tegels zijn zal het nog vlug vooruit gaan.
Gisteren stonden er lange intervallen op het loopprogramma, 5 x 1.500m + 500m 'joggen'.
Rondjes v 1.500m:
6'23" – 14,1 km/u
6'25" – 14,0 km/u
6'29" – 13,9 km/u
6'34" – 13,7 km/u
6'35" – 13,7 km/u

De snelheid is nog niet helemaal terug al begint het nu stilaan beter en vlotter te lopen.

Vorige week ook nog gelopen:
Donderdag 14,61 km – 1u19'01" – gs. 11,1 km/u - ghs. 145
Zaterdag 12,15 km – 1u10'10" – gs. 10,4 km/u – ghs. 133
Zondag 10,28 km – 45'46" – gs. 11,3 km/u – ghs. 146

Vandaag is het rustdag want we mogen de benen onder tafel steken ter gelegenheid van de verjaardag van den Bompa.
Morgen ga ik ter voorbereiding van de Corrida in Merchtem wat loslopen incl een aantal versnellingen. Ondertussen is het totaal aantal loopkilometers dit jaar al op 1.039 km geraakt en dit ondanks de 6 looploze weken tgv de hamstringblessure. Waarschijnlijk zal ik niet aan het vooropgestelde aantal van 2.518 km geraken (dit is de afstand tussen Lindesnes, het zuidelijkste punt van Noorwegen en de Noordkaap).
Tot de volgende keer

donderdag 6 augustus 2009

Bijna klaar
Is de status van de renovatiewerken thuis. De plafonds zijn geschilderd, de muren ge-egaliseerd, de plinten verwijderd en klaargemaakt om nieuwe te zetten. De deuren en hun kassementen worden zondag afgenomen. De vloerder komt maandag as, zo heeft hij gisteren nog eens belooft.
Deze namiddag wordt het genieten van het zonnetje. Het is op ons terras zalig vertoeven, precies zoals op een camping. Meer moet dat niet zijn voor mij.
Deze avond ga ik niet naar de clubtraining, want ik verkies de 'verkoeling' van het Buggenhoutse bos, waar ik een lange rustige duurloop ga doen doen.
Op dinsdag hebben ik 5 x 1.000m interval getraind (tempo 4'15" = 14,2 km/u) met telkens 500m joggen (+/- 2'30" per rondje).
Tot de volgende keer

maandag 3 augustus 2009

Geen inspiratie
Vorige week had ik geen inspiratie om iets op de blog te posten. Het was een werkweek na een weekje verlof.
Samenvatting vorige week:
Dinsdag - 7,5 km - 38'20" - 11,7 km/u
Donderdag - 7,25 km - 36'12" - 12 km/u
Zaterdag - 10,41 km - 54'42" - 11,4 km/u
Nu was het vorige weekend heel druk (maar dat zijn we gewoon de laatste tijd). Sinds een paar maanden traint Sanne discus, speer en kogel bij ACL. Ze zou graag eens meedoen aan een meeting en vrijdagavond was het dan zo ver. Op de avondmeeting van SPBO deed ze mee aan de discus competitie. Met een worp van 17,23 m werd ze 9e op 10 deelneemsters. Haar trainer/coach Roger was heel tevreden met haar eerste optreden.
Op zaterdag was er het jaarlijkse etentje van de kleinkinderen van Pauline Van Assche (mijn grootmoeder zaliger). Omdat die kleinkinderen mekaar enkel met Nieuwjaar zien hebben die een paar jaar geleden besloten om in de zomer ook nog eens samen te komen. Dit jaar waren we, samen met Bert & Tinneke, te gast bij Tom & Ilse. Het werd een heel gezellige avond en bleven tot 1u op hun terras 'plakken'. Een uurke later lagen we allen in bed.
Zondagochtend was het pijpestele aan het regenen. Dit kwam mij goed uit want ik had totaal geen zin om te gaan lopen. Om 11u waren we te gast bij Erna & André voor een BBQ. Eens hij het vlees begon te bakken stopte het met regenen. Het werd een heel plezante namiddag (het aandeel van InBev is vandaag heel sterk gestegen vandaag wegens de verhoogde omzet). In de namiddag was het de Opstal Koerse. Een wielerwedstrijd voor eliten met en zonder contract. Er reden een paar bekende renners mee. Onze vrienden wonen aan de omloop en mijn schoonbroer heeft mij de meeste bekende renners aangeduid. Zelf ken ik er maar heel weinig.
's Avonds reden Sanne en ik naar de Lokerse feesten voor de optredens van Anouk & The Scabs. Om 22u15 begon Anouk aan haar ding. Zij is een entertainster van de bovenste plank. Alle bekende nummers passeerden de revue, ook 'One word' dat me steeds aan m'n (overleden) neef doet denken. Ze sloot af met het majestueuze Jerusalem. Omstreeks middernacht begonnen The Scabs aan hun ding. Ook hier ambiance met al hun bekende hits, afgewisseld met enkele minder bekende nummers. Ze hadden er zin in en gaven er een serieuze lap op. Zij sloten (traditioneel) af met een prachtversie van "Rockin' in the free world" van Neil Young. Omstreeks 2u30 lagen we in bed. Sanne gaat in september ook nog naar Pukkemarock (met oa The Scabs, ...).
Vandaag begon een nieuw verlofweekje met de laatste voorbereidingen voor het leggen van de nieuwe vloer.

Tot de volgende keer